7. Можете додати моркву. Приємного апетиту !
Грибний суп з опеньків з картоплею
Зазвичай збирають опеньки в великій кількості і роблять грибну ікру на зиму. І не всі знають про те, що суп з опеньками можна варити і з задоволенням їсти.
Інгредієнти:
- 500-600 р — опеньків
- 300 г картоплі
- 1/2 склянки сметани (або 1 склянку молока)
Приготування:
- Найкраще вживати для приготування дрібні та молоді опеньки з капелюшками величиною не більше 2-3 копійчаної монети.
- Гриби очищають від сміття, миють і варять 20 хвилин.
- Картоплю нарізають брусочками або кубиками, додають до опенькам і варять ще 20 хвилин.
- Суп грибний заправляють сметаною і подають до столу в гарячому вигляді.
Простий рецепт супу зі свіжими сироїжками
Такий суп можуть їсти ті, кому здоров’я не дозволяє вживати страви з інших грибів. Суп легко засвоюється, має невеликий сокогонної силою, не обтяжує діяльності печінки, сприятливо діє на роботу шлунка.
Черговість дій:
Щоб очищені гриби не почорніли, покладіть їх у підсолену воду, в яку додайте трохи оцту.
- Сироїжки (300 г) помити і нарізати шматочками.
- Картопля (300 г) нарізати брусочками, з’єднати з сироїжками і варити до готовності.
- За 5-10 хвилин до готовності суп заправити молоком (1/2 склянки).
- Суп грибний з сироїжками та картоплею готовий.
Приємно їсти !
Як зварити грибний суп з кабачками
Потрібні на 200 г свіжих грибів:
- 200 г очищених кабачків
- 100 г картоплі
- 40 г моркви
- 14 г — петрушки
- 30 г зеленої цибулі
- 80 г помідорів
- 20 г вершкового масла
- сметани — 20 г
Спосіб приготування:
- Дрібно нашаткувати: кабачки, картоплю, гриби, морква, петрушку.
- Окремо посмажте моркву і ніжки грибів.
- За 2 хвилини до закінчення варіння додати нарізаний зелений лук.
- Нашатковані капелюшки грибів відваріть у воді або бульйоні 30-40 хвилин. Додайте до них запашні ніжки грибів, моркву і картоплю.
- Кабачки і помідори покладіть в суп грибний за 5 хвилин до закінчення варіння супу.
Приємно їсти !
Відео про те, як приготувати суп грибний з сиром
Ви проглянули рецепти смачних супів з свіжих грибів. До супів часто додають сметану, дрібно нарізаний кріп, зелень петрушки. Готуйте із задоволенням і урізноманітніть своє щоденне меню.