Суп грибний з свіжих грибів — 10 смачних рецептів грибного супу

До супу подайте бутерброди з сиром.

Щоб сир трохи підтанув і підрум’янився — помістіть їх на кілька хвилин в духову шафу з верхнім обігрівом.

Рецепт грибного супу з перловкою і свіжими печерицями

Зваріть суп з найпростіших продуктів і ви дізнаєтесь як це смачно.

Для приготування знадобиться:

  • 100 г — перловки
  • 300 г картоплі
  • 100 г моркви
  • 70 г ріпчастої цибулі
  • 120 г — помідорів
  • 130 г свіжих грибів (печериць)
  • 2 ч. ложки сушеної петрушки
  • 5 шт. — горошин чорного перцю
  • 2 шт. — лаврових аркуша
  • сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Перловку замочуємо на ніч у холодній воді, потім промиваємо.

2. Висипаємо перловку в каструлю, заливаємо її холодною водою і ставимо на вогонь. Після закипання варимо крупу 20 хвилин. Потім воду, в якій варилася крупа, зливаємо.

3. Тим часом, дрібно нарізаємо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці.

4. Нарізані моркву і цибулю викладаємо на сковороду з розігрітим маслом і обсмажуємо 2 хвилини.

Щоб очищені печериці не потемніли, їх кладуть у злегка підкислену лимоном або лимонною кислотою воду.

5. Нарізані пластинками гриби додаємо до моркви з цибулею, перемішуємо. Обсмажуємо все разом ще 5 хвилин.

6. Дрібними кубиками нарізаємо помідори.

7. Кладемо помідори в сковороду до овочів з грибами, перемішуємо і продовжуємо тушкувати.

8. Тушковані овочі з грибами кладемо в каструлю.

9. Нарізаємо кубиками картоплю і додаємо до овочів. Наливаємо свіжу воду в кількості 1.5 літра. Додаємо спеції і лавровий лист, солимо за смаком. Варимо все разом 15 хвилин.

10. Далі додаємо варену перловку, перемішуємо, залишаємо на 15 хвилин. Суп грибний з перловкою готовий.

11. Наливаємо суп по тарілках. Приємного апетиту !

Дивіться також:  Суп в мультиварці: смачні й корисні рецепти супу щодня

Відео про те, як приготувати вершковий суп з грибами і куркою

Подивіться рецепт ароматної і смачної вершкового супу з грибами.

Замість печериць ви можете взяти лісові гриби.

Суп губница за народним рецептом

На Уралі гриби раніше називали «губами». Звідси і назва першого страви. Зазвичай роблять губницу з свіжих грибів.

Потрібно:

  • 100 г очищених грибів
  • 40 р — пшона
  • 20 м — лука
  • 4 ст. ложки сметани
  • 10 г вершкового масла
  • зелень і сіль — за смаком

Приготування:

  1. Підготовлені гриби опустіть в гарячу воду одночасно з промитим пшоном.
  2. Варіть суп грибний до готовності пшона на повільному вогні.
  3. Підсмажте на олії цибулю зі сметаною і сіллю.
  4. Заправте суп підсмаженою цибулею і трохи поваріть. Губница готова.

Смачний суп зі свіжими маслюками

План дій:

  1. Начистити свіжих маслюків повну тарілку — 300 р.
  2. Покласти маслюки в друшляк і обдати окропом.
  3. Почистити цибулю і підсмажити гриби разом з цибулею. Додати ложку борошна, перемішати.
  4. Перекласти запашні маслюки з цибулею в каструлю, залити м’ясним бульйоном.
  5. 700 р — нарізаної картоплі опустити в бульйон з маслюками і зварити.
  6. Заправити свіжим цибулею, посолити, додати сметани і ще раз прокип’ятити. Суп грибний з маслюками готовий.