До супу подайте бутерброди з сиром.
Щоб сир трохи підтанув і підрум’янився — помістіть їх на кілька хвилин в духову шафу з верхнім обігрівом.
Рецепт грибного супу з перловкою і свіжими печерицями
Зваріть суп з найпростіших продуктів і ви дізнаєтесь як це смачно.
Для приготування знадобиться:
- 100 г — перловки
- 300 г картоплі
- 100 г моркви
- 70 г ріпчастої цибулі
- 120 г — помідорів
- 130 г свіжих грибів (печериць)
- 2 ч. ложки сушеної петрушки
- 5 шт. — горошин чорного перцю
- 2 шт. — лаврових аркуша
- сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. Перловку замочуємо на ніч у холодній воді, потім промиваємо.
2. Висипаємо перловку в каструлю, заливаємо її холодною водою і ставимо на вогонь. Після закипання варимо крупу 20 хвилин. Потім воду, в якій варилася крупа, зливаємо.
3. Тим часом, дрібно нарізаємо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці.
4. Нарізані моркву і цибулю викладаємо на сковороду з розігрітим маслом і обсмажуємо 2 хвилини.
Щоб очищені печериці не потемніли, їх кладуть у злегка підкислену лимоном або лимонною кислотою воду.
5. Нарізані пластинками гриби додаємо до моркви з цибулею, перемішуємо. Обсмажуємо все разом ще 5 хвилин.
6. Дрібними кубиками нарізаємо помідори.
7. Кладемо помідори в сковороду до овочів з грибами, перемішуємо і продовжуємо тушкувати.
8. Тушковані овочі з грибами кладемо в каструлю.
9. Нарізаємо кубиками картоплю і додаємо до овочів. Наливаємо свіжу воду в кількості 1.5 літра. Додаємо спеції і лавровий лист, солимо за смаком. Варимо все разом 15 хвилин.
10. Далі додаємо варену перловку, перемішуємо, залишаємо на 15 хвилин. Суп грибний з перловкою готовий.
11. Наливаємо суп по тарілках. Приємного апетиту !
Відео про те, як приготувати вершковий суп з грибами і куркою
Подивіться рецепт ароматної і смачної вершкового супу з грибами.
Замість печериць ви можете взяти лісові гриби.
Суп губница за народним рецептом
На Уралі гриби раніше називали «губами». Звідси і назва першого страви. Зазвичай роблять губницу з свіжих грибів.
Потрібно:
- 100 г очищених грибів
- 40 р — пшона
- 20 м — лука
- 4 ст. ложки сметани
- 10 г вершкового масла
- зелень і сіль — за смаком
Приготування:
- Підготовлені гриби опустіть в гарячу воду одночасно з промитим пшоном.
- Варіть суп грибний до готовності пшона на повільному вогні.
- Підсмажте на олії цибулю зі сметаною і сіллю.
- Заправте суп підсмаженою цибулею і трохи поваріть. Губница готова.
Смачний суп зі свіжими маслюками
План дій:
- Начистити свіжих маслюків повну тарілку — 300 р.
- Покласти маслюки в друшляк і обдати окропом.
- Почистити цибулю і підсмажити гриби разом з цибулею. Додати ложку борошна, перемішати.
- Перекласти запашні маслюки з цибулею в каструлю, залити м’ясним бульйоном.
- 700 р — нарізаної картоплі опустити в бульйон з маслюками і зварити.
- Заправити свіжим цибулею, посолити, додати сметани і ще раз прокип’ятити. Суп грибний з маслюками готовий.