Свинина в духовці: рецепти приготування соковитою і мякою свинини

Необхідні компоненти:

  • Свинина м’якоть — 1 кг
  • Ріпчаста цибуля — 5 шт.
  • Майонез — 250 г
  • Тертий сир — 200 г
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. М’якоть свинини наріжте поперек волокон на шматки товщиною 1-1,5 див
  2. Нарізані шматки м’яса відбийте, злегка посоліть і поперчіть.
  3. Потім викладіть відбиті шматки на деко, змащене рослинним маслом у вигляді суцільного шару.
  4. Цибулю очистіть і наріжте кільцями або півкільцями.
  5. Викладіть нарізану цибулю поверх шару м’яса.
  6. Всі компоненти залийте майонезом.
  7. Зверху рясно посипте тертим сиром.
  8. Поставте деко в духовку для запікання, тобто до утворення рум’яної скоринки.

Готове м’ясо викладіть на блюдо, відокремте один шматок від іншого.

Фаршировані медальйони зі свинини

Страви, приготовані за таким рецептом можна поставити на святковий стіл.

Продукти:

  • Свиняча вирізка — 350 г
  • Свіжі печериці — 100 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Свіжі сливи — 50 г
  • Сухе червоне вино — 10 мл
  • Борошно для панірування — 20 г
  • Портвейн — 5 мл
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • М’ясний бульйон — 1 кубик
  • Вершкове масло — 20 г
  • Рослинне масло — 10 г
  • Петрушка для прикраси
  • Сіль — 5 г

Приготування страви

  1. М’ясну вирізку промийте. Візьміть ніж і проткніть наскрізні отвори наскрізь вздовж волокон.
  2. Отвори, що утворилися заповніть промитими і звільнені від кісточок слив.
  3. Потім запаніруйте м’ясо в борошні й обсмажте в сковороді на рослинній олії до золотистого кольору.
  4. Потім додайте вершкове масло, дрібно нарізану цибулю, промиті і розрізані на чотири частини гриби. Перемішайте.
  5. Ще додатково налийте вино і покладіть лавровий лист, бульйонний кубик.
  6. Заповнену м’ясом і грибами з цибулею сковороду поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
  7. Для гарніру приготуйте картоплю. Для цього ретельно промийте його і відваріть неочищеним в підсоленій воді до напівготовності. Потім розріжте кожну картоплину на 4-6 частин і обсмажте на сковороді. Обсмажуйте його в суміші рослинного і вершкового масла. Ще додайте подрібнений часник, сіль і нарізані на вісім частин помідори.
  8. Приготуйте соус. У сковороду, де смажилося м’ясо, покладіть вершкове масло і, помішуючи, потримайте соус на вогні.
Дивіться також:  Як приготувати баранячі реберця в домашніх умовах смачно

Коли свинина в духовці з гарніром і соусом буде готова, то покладіть м’ясо на блюдо з гарніром, полийте соусом і посипте петрушкою.

Биточки з свинини з капустою

Потрібно:

  • Свиняча вирізка — 400 г
  • Білокачанна капуста — 1/2 качана
  • Цибуля — 2 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Молоко — 4 ст. л.
  • Твердий сир — 50 г
  • Панірувальні сухарі
  • Рослинна олія, цукор, мелений перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Відбивні порційні шматки м’яса посипте сіллю, цукром, перцем і обсмажте на сковороді з обох сторін. Пересмажувати не потрібно.
  2. Капусту нашаткуйте соломкою і обсмажте на сковороді з пасерованою цибулею. Ще посипте сіллю, перцем і залийте сумішшю з яєць з молоком. Все перемішайте з капустою.
  3. У термостійку форму, змащену маслом і обсипану сухарями, покладіть шар капусти.
  4. На шар капусти покладіть м’ясо і зверху знову шар капусти.
  5. Потім посипте всі верстви тертим сиром, збризніть маслом.
  6. Запікайте в гарячій духовці 15-20 хвилин.