Свинина в духовці: рецепти приготування соковитою і мякою свинини

Свинина в духовці з овочами завжди готується і виходить ароматно, м’якою і соковитою. Це рецепт відноситься до німецької кухні.

Продукти:

  • Пісна свинина — 800 г
  • Рослинна олія — 4 ст. л.
  • Біле вино — 500 мл
  • Капуста кольрабі — 8 качанчиків
  • Біла спаржа — 16 бобів
  • Зелена спаржа — 16 бобів
  • Молода морква — 5 шт.
  • Капуста брокколі — 200 г
  • Петрушка — 1 пучок
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. Духовку нагрійте до 200 градусів С.
  2. Філе посоліть, поперчіть і обсмажте в рослинному маслі на сковороді.
  3. Потім обсмажене філе покладіть в жаровню, влийте біле вино 1/4 літра і тушкуйте в духовці протягом 15 хвилин.
  4. Кольрабі варіть в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Потім з качанчиків зріжте верх і приберіть середину.
  5. Окремо відваріть спаржу, морква, із зеленню і брокколі. Цими овочами начиніть кольрабі.
  6. Сік від смаження м’яса доведіть до кипіння, влийте залишився вино і прокип’ятіть.
  7. Потім додайте петрушку і полийте цим соусом тушковану свинину і фаршировані кольрабі.

Приємного застілля !

М’ясо по-байкальски з грибами і сиром

Під час приготування цього рецепту кухня наповнюється ароматами тайги. А м’ясо виходить соковитим і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • М’якоть свинини — 500 г
  • Гриби варені — 5 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Лимон — 1 шт.
  • Плавлений сирок — 1 шт.
  • Майонез — 100 г
  • Суха приправа: коріандр, червоний або чорний перець, барбарис, шавлія, шафран
  • Рослинне масло — 3 ст. л.

Приготування

  1. М’якоть свинини наріжте на однакові невеликі шматочки.
  2. На дно глибокої сковороди налийте рослинне масло і викладіть шматочки м’яса щільним першим шаром.
  3. Зверху на м’ясо вичавіть сік лимона.
  4. Потім посипте сухий приправою з багатьох трав.
  5. Другим шаром укладіть відварні свіжі гриби.
  6. Третім шаром розсипте нарізану тонкими скибочками цибулю.
  7. Четвертим шаром покрийте всі верстви плавленим сиром, який наріжте тонкими скибочками.
  8. Зверху залийте майонезом і поставте в духовку на 30-40 хвилин.
Дивіться також:  Чебуреки з кабачків з мясним фаршем в домашніх умовах

В кінці запікання повинна утворитися світло-коричнева скоринка.

Свинина в духовці, тушкована з овочами

Інгредієнти на 4 порції:

  • Сирої свинячий окіст — 4 шматочка
  • Морква — 2 шт.
  • Селера — 2 гілочки
  • Цибуля — 2 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Оливкова олія — 6 ст. л.
  • Біле вино — 1/4 літра
  • Помідори — 6 шт.
  • М’ясний бульйон — 250 мл
  • Чебрець і материнка — 1/2 ч. л.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Борошно, сіль, мелений чорний перець

Приготування рецепта

  1. М’ясо посоліть, поперчіть, обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді в оливковій олії.
  2. Сік, що виділився в сковороді звільніть від жиру і розведіть вином. Уварите потім до половини.
  3. Морква, цибуля, селера і часник наріжте кубиками.Потім обсмажте в розігрітому маслі.
  4. Духовку розігрійте до 180 градусів С.
  5. Тим часом, помідори очистіть від шкірки і наріжте шматочками.
  6. Петрушку, помийте, обсушіть і теж наріжте.
  7. До уваренному соку в сковороді долийте м’ясний бульйон і покладіть петрушку, чебрець, материнку, лавровий лист і помідори.
  8. М’ясо доведіть до кипіння і покладіть на овочі.
  9. Потім полийте соусом, накрийте кришкою і тушкуйте в духовці 2-3 години.

Запечена свинина з картоплею в духовці