Свинина в духовці з овочами завжди готується і виходить ароматно, м’якою і соковитою. Це рецепт відноситься до німецької кухні.
Продукти:
- Пісна свинина — 800 г
- Рослинна олія — 4 ст. л.
- Біле вино — 500 мл
- Капуста кольрабі — 8 качанчиків
- Біла спаржа — 16 бобів
- Зелена спаржа — 16 бобів
- Молода морква — 5 шт.
- Капуста брокколі — 200 г
- Петрушка — 1 пучок
- Сіль, перець — за смаком
Приготування
- Духовку нагрійте до 200 градусів С.
- Філе посоліть, поперчіть і обсмажте в рослинному маслі на сковороді.
- Потім обсмажене філе покладіть в жаровню, влийте біле вино 1/4 літра і тушкуйте в духовці протягом 15 хвилин.
- Кольрабі варіть в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Потім з качанчиків зріжте верх і приберіть середину.
- Окремо відваріть спаржу, морква, із зеленню і брокколі. Цими овочами начиніть кольрабі.
- Сік від смаження м’яса доведіть до кипіння, влийте залишився вино і прокип’ятіть.
- Потім додайте петрушку і полийте цим соусом тушковану свинину і фаршировані кольрабі.
Приємного застілля !
М’ясо по-байкальски з грибами і сиром
Під час приготування цього рецепту кухня наповнюється ароматами тайги. А м’ясо виходить соковитим і дуже смачним.
Інгредієнти:
- М’якоть свинини — 500 г
- Гриби варені — 5 шт.
- Цибуля — 2 шт.
- Лимон — 1 шт.
- Плавлений сирок — 1 шт.
- Майонез — 100 г
- Суха приправа: коріандр, червоний або чорний перець, барбарис, шавлія, шафран
- Рослинне масло — 3 ст. л.
Приготування
- М’якоть свинини наріжте на однакові невеликі шматочки.
- На дно глибокої сковороди налийте рослинне масло і викладіть шматочки м’яса щільним першим шаром.
- Зверху на м’ясо вичавіть сік лимона.
- Потім посипте сухий приправою з багатьох трав.
- Другим шаром укладіть відварні свіжі гриби.
- Третім шаром розсипте нарізану тонкими скибочками цибулю.
- Четвертим шаром покрийте всі верстви плавленим сиром, який наріжте тонкими скибочками.
- Зверху залийте майонезом і поставте в духовку на 30-40 хвилин.
В кінці запікання повинна утворитися світло-коричнева скоринка.
Свинина в духовці, тушкована з овочами
Інгредієнти на 4 порції:
- Сирої свинячий окіст — 4 шматочка
- Морква — 2 шт.
- Селера — 2 гілочки
- Цибуля — 2 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Оливкова олія — 6 ст. л.
- Біле вино — 1/4 літра
- Помідори — 6 шт.
- М’ясний бульйон — 250 мл
- Чебрець і материнка — 1/2 ч. л.
- Лавровий лист — 1 шт.
- Борошно, сіль, мелений чорний перець
Приготування рецепта
- М’ясо посоліть, поперчіть, обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді в оливковій олії.
- Сік, що виділився в сковороді звільніть від жиру і розведіть вином. Уварите потім до половини.
- Морква, цибуля, селера і часник наріжте кубиками.Потім обсмажте в розігрітому маслі.
- Духовку розігрійте до 180 градусів С.
- Тим часом, помідори очистіть від шкірки і наріжте шматочками.
- Петрушку, помийте, обсушіть і теж наріжте.
- До уваренному соку в сковороді долийте м’ясний бульйон і покладіть петрушку, чебрець, материнку, лавровий лист і помідори.
- М’ясо доведіть до кипіння і покладіть на овочі.
- Потім полийте соусом, накрийте кришкою і тушкуйте в духовці 2-3 години.