Свинина в духовці: рецепти приготування соковитою і мякою свинини

Свинина в духовці саме смачне і ситне блюдо у всі часи. Зазвичай страви з свинини входять в меню сімейного столу в якості других страв. Без них не обходиться приготування смачного обіду або звичайної вечері.

М’ясо в духовці можна смачно загасити і запекти з таким ароматом, що близькі скажуть: Хочемо ще і ще. В домашніх умовах можна домогтися справжнього кулінарного шедевра.

Приготоване свиняче м’ясо способом запікання добре поєднується з овочами, картоплею, крупами. А також з соліннями і квашениями. І все це дає людині повноцінне харчування з присутністю білків.

Свинина в духовці, запечена з картоплею

Подивіться рецепт, за яким можна приготувати філе горбуші. Тільки маринувати рибу потрібно 15 хвилин.

Необхідні продукти:

  • Свиняча вирізка — 1 кг
  • Картопля — 1 кг
  • Цибулина — 2 шт.
  • Майонез, спеції, сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Вимиту і обсушену свинину наріжте соломкою.
  2. Потім нарізані шматочки складіть в емальований посуд і залийте майонезом. Ще посоліть і посипте спеціями за смаком. Перемішайте.
  3. Цибулю дрібно наріжте і додайте до м’яса. Перемішайте і дайте постояти 1 годину.
  4. Очистіть картопля, вимийте і наріжте соломкою або скибочками. Соломку з картоплі заправте майонезом і спеціями за смаком.
  5. Жароміцний деко змастіть трохи рослинним маслом.
  6. Викладіть у форму спочатку м’ясо, а зверху розкладіть соломку з картоплі.
  7. Запікайте в духовці на середньому вогні близько 1 години.

Зверху, в підсумку, повинна утворитися рум’яна кірочка.

М’ясо свинини в горщиках з картоплею і грибами в духовці

Потрібно на чотири 500-грамових горщика:

  • Картопля — 1.5 кг
  • Морква — 2 шт.
  • Свинина — 500 г
  • Гриби — 200 г
  • Цибуля — 2 шт.
  • Сметана — 3 ст. л.
  • Масло — 2 ст. л.
  • Спеції, сіль — за смаком

Приготування

  1. Наріжте м’ясо свинини шматочками.
  2. Потім посоліть, поперчіть і обсмажте на сковороді, змащеній олією.
  3. Розкладіть обсмажені шматочки м’яса по горщикам. Ще покладіть в кожен горщик по 1 лавровому листу.
  4. Картоплю очистіть і наріжте соломкою.
  5. Моркву натріть на крупній тертці.
  6. Потім злегка обсмажте на сковороді з олією картопля з морквою, які посоліть за смаком.
  7. Покладіть обсмажені картоплю і моркву по горщикам.
  8. На вивільненому сковороді обсмажте гриби з цибулею. Ще додайте зверху сметану, перець, сіль за смаком.
  9. Розкладіть готові гриби в горщики.
  10. Додайте в кожен горщик гарячої води і поставте в розігріту духовку.
  11. Свинина в духовці гаситься і запікається до готовності близько 1 години 30 хвилин.

Приємно їсти соковиту і м’яку свинину з горщиків.

Що приготувати з філе свинини швидко і смачно

Свинина в духовці з овочами завжди готується і виходить ароматно, м’якою і соковитою. Це рецепт відноситься до німецької кухні.

Дивіться також:  Горбуша в духовці. 7 рецептів запікання соковитою червоною риби

Продукти:

  • Пісна свинина — 800 г
  • Рослинна олія — 4 ст. л.
  • Біле вино — 500 мл
  • Капуста кольрабі — 8 качанчиків
  • Біла спаржа — 16 бобів
  • Зелена спаржа — 16 бобів
  • Молода морква — 5 шт.
  • Капуста брокколі — 200 г
  • Петрушка — 1 пучок
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. Духовку нагрійте до 200 градусів С.
  2. Філе посоліть, поперчіть і обсмажте в рослинному маслі на сковороді.
  3. Потім обсмажене філе покладіть в жаровню, влийте біле вино 1/4 літра і тушкуйте в духовці протягом 15 хвилин.
  4. Кольрабі варіть в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Потім з качанчиків зріжте верх і приберіть середину.
  5. Окремо відваріть спаржу, морква, із зеленню і брокколі. Цими овочами начиніть кольрабі.
  6. Сік від смаження м’яса доведіть до кипіння, влийте залишився вино і прокип’ятіть.
  7. Потім додайте петрушку і полийте цим соусом тушковану свинину і фаршировані кольрабі.

Приємного застілля !

М’ясо по-байкальски з грибами і сиром

Під час приготування цього рецепту кухня наповнюється ароматами тайги. А м’ясо виходить соковитим і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • М’якоть свинини — 500 г
  • Гриби варені — 5 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Лимон — 1 шт.
  • Плавлений сирок — 1 шт.
  • Майонез — 100 г
  • Суха приправа: коріандр, червоний або чорний перець, барбарис, шавлія, шафран
  • Рослинне масло — 3 ст. л.

Приготування

  1. М’якоть свинини наріжте на однакові невеликі шматочки.
  2. На дно глибокої сковороди налийте рослинне масло і викладіть шматочки м’яса щільним першим шаром.
  3. Зверху на м’ясо вичавіть сік лимона.
  4. Потім посипте сухий приправою з багатьох трав.
  5. Другим шаром укладіть відварні свіжі гриби.
  6. Третім шаром розсипте нарізану тонкими скибочками цибулю.
  7. Четвертим шаром покрийте всі верстви плавленим сиром, який наріжте тонкими скибочками.
  8. Зверху залийте майонезом і поставте в духовку на 30-40 хвилин.

В кінці запікання повинна утворитися світло-коричнева скоринка.

Свинина в духовці, тушкована з овочами

Інгредієнти на 4 порції:

  • Сирої свинячий окіст — 4 шматочка
  • Морква — 2 шт.
  • Селера — 2 гілочки
  • Цибуля — 2 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Оливкова олія — 6 ст. л.
  • Біле вино — 1/4 літра
  • Помідори — 6 шт.
  • М’ясний бульйон — 250 мл
  • Чебрець і материнка — 1/2 ч. л.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Борошно, сіль, мелений чорний перець

Приготування рецепта

  1. М’ясо посоліть, поперчіть, обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді в оливковій олії.
  2. Сік, що виділився в сковороді звільніть від жиру і розведіть вином. Уварите потім до половини.
  3. Морква, цибуля, селера і часник наріжте кубиками.Потім обсмажте в розігрітому маслі.
  4. Духовку розігрійте до 180 градусів С.
  5. Тим часом, помідори очистіть від шкірки і наріжте шматочками.
  6. Петрушку, помийте, обсушіть і теж наріжте.
  7. До уваренному соку в сковороді долийте м’ясний бульйон і покладіть петрушку, чебрець, материнку, лавровий лист і помідори.
  8. М’ясо доведіть до кипіння і покладіть на овочі.
  9. Потім полийте соусом, накрийте кришкою і тушкуйте в духовці 2-3 години.
Дивіться також:  Шніцель: прості рецепти з насолодою смаку

Запечена свинина з картоплею в духовці

Необхідні компоненти:

  • Свинина м’якоть — 1 кг
  • Ріпчаста цибуля — 5 шт.
  • Майонез — 250 г
  • Тертий сир — 200 г
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. М’якоть свинини наріжте поперек волокон на шматки товщиною 1-1,5 див
  2. Нарізані шматки м’яса відбийте, злегка посоліть і поперчіть.
  3. Потім викладіть відбиті шматки на деко, змащене рослинним маслом у вигляді суцільного шару.
  4. Цибулю очистіть і наріжте кільцями або півкільцями.
  5. Викладіть нарізану цибулю поверх шару м’яса.
  6. Всі компоненти залийте майонезом.
  7. Зверху рясно посипте тертим сиром.
  8. Поставте деко в духовку для запікання, тобто до утворення рум’яної скоринки.

Готове м’ясо викладіть на блюдо, відокремте один шматок від іншого.

Фаршировані медальйони зі свинини

Страви, приготовані за таким рецептом можна поставити на святковий стіл.

Продукти:

  • Свиняча вирізка — 350 г
  • Свіжі печериці — 100 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Свіжі сливи — 50 г
  • Сухе червоне вино — 10 мл
  • Борошно для панірування — 20 г
  • Портвейн — 5 мл
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • М’ясний бульйон — 1 кубик
  • Вершкове масло — 20 г
  • Рослинне масло — 10 г
  • Петрушка для прикраси
  • Сіль — 5 г

Приготування страви

  1. М’ясну вирізку промийте. Візьміть ніж і проткніть наскрізні отвори наскрізь вздовж волокон.
  2. Отвори, що утворилися заповніть промитими і звільнені від кісточок слив.
  3. Потім запаніруйте м’ясо в борошні й обсмажте в сковороді на рослинній олії до золотистого кольору.
  4. Потім додайте вершкове масло, дрібно нарізану цибулю, промиті і розрізані на чотири частини гриби. Перемішайте.
  5. Ще додатково налийте вино і покладіть лавровий лист, бульйонний кубик.
  6. Заповнену м’ясом і грибами з цибулею сковороду поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
  7. Для гарніру приготуйте картоплю. Для цього ретельно промийте його і відваріть неочищеним в підсоленій воді до напівготовності. Потім розріжте кожну картоплину на 4-6 частин і обсмажте на сковороді. Обсмажуйте його в суміші рослинного і вершкового масла. Ще додайте подрібнений часник, сіль і нарізані на вісім частин помідори.
  8. Приготуйте соус. У сковороду, де смажилося м’ясо, покладіть вершкове масло і, помішуючи, потримайте соус на вогні.
Дивіться також:  Маринад для шашлику з свинини — найкращі рецепти

Коли свинина в духовці з гарніром і соусом буде готова, то покладіть м’ясо на блюдо з гарніром, полийте соусом і посипте петрушкою.

Биточки з свинини з капустою

Потрібно:

  • Свиняча вирізка — 400 г
  • Білокачанна капуста — 1/2 качана
  • Цибуля — 2 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Молоко — 4 ст. л.
  • Твердий сир — 50 г
  • Панірувальні сухарі
  • Рослинна олія, цукор, мелений перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Відбивні порційні шматки м’яса посипте сіллю, цукром, перцем і обсмажте на сковороді з обох сторін. Пересмажувати не потрібно.
  2. Капусту нашаткуйте соломкою і обсмажте на сковороді з пасерованою цибулею. Ще посипте сіллю, перцем і залийте сумішшю з яєць з молоком. Все перемішайте з капустою.
  3. У термостійку форму, змащену маслом і обсипану сухарями, покладіть шар капусти.
  4. На шар капусти покладіть м’ясо і зверху знову шар капусти.
  5. Потім посипте всі верстви тертим сиром, збризніть маслом.
  6. Запікайте в гарячій духовці 15-20 хвилин.

Смачне блюдо свинина в духовці з капустою готово. Приємного апетиту !

Рис зі свининою в духовці

Інгредієнти:

  • Свинина — 1 кг
  • Рис — 400 г
  • Вода — 1 літр
  • Масло вершкове — 80 г
  • Ананас — 400 г
  • Сік ананасовий — 50 мл
  • Цибуля ріпчаста — 200 г
  • Цукор -50 р
  • Кориця мелена — 10 г
  • Коріандр — 5 г
  • Перець чорний мелений, гвоздика, сіль — за смаком

Приготування

  1. Свинину промийте, просушіть і наріжте на маленькі шматочки.
  2. Перекладіть шматочки м’яса на розігріту сковороду і обсмажте разом з дрібно нарізаною цибулею.
  3. М’ясо з цибулею посоліть, поперчіть і покладіть 2-3 гвоздики.
  4. Рис переберіть, промийте і відваріть в киплячій воді.
  5. Готовий рис відкиньте на друшляк, дайте стекти воді і змішайте з дрібно нарізаною м’якоттю ананаса.
  6. Візьміть жароміцну форму і змастіть її вершковим маслом.
  7. Заповніть підготовлену форму м’ясом з цибулею.
  8. Зверху викладіть рис з ананасом.
  9. Всі посипте цукром, коріандром і корицею. Ще збризніть ананасовим соком.
  10. Поставте форму в духовку і запікайте при температурі 200-230 градусів С протягом 10-15 хвилин.

Подавайте Блюдо гарячим.

Відео про те, як смачно запекти в духовці свинину у фользі

Подивіться відео, в якому запікається смачне м’ясо.

У підсумку виходить соковита, ніжна і ароматна свинина.

Відоме висловлювання про те, що людина не могла стати людиною без м’ясної їжі, має глибокий сенс. Тому що саме м’ясна їжа допомогла людині стати володарем природи.