Торт Прага — рецепт згідно ГОСТ в домашніх умовах

22. Дістаємо форму з духовки і даємо охолонути 5 хвилин.

23. Прибираємо роз’ємну форму і перевертаємо на дошку.

24. Протягом 8 годин остуджуємо випічку при кімнатній температурі і потім загортаємо у плівку від висихання.

25. Потім зрізаємо з випічки верхівку ножем на невелику глибину по колу.

26. А потім заводимо нитку в зріз, як на фото.

27. Проводимо через весь розріз верхівки.

28. Перехрещуємо нитку і знімаємо її — тим самим йде розріз випічки в глибині наміченого зрізу.

29. Верхівка випічки добре відокремилася.

30. Точно так само, за допомогою нитки відрізаємо один корж.

31. А потім відрізаємо і другий корж. Третій корж залишається не зворушеним і готовим до складання.

32. Три коржі готові до формування торта.

Приготування крему для просочення «торт»Прага”

  1. Один жовток курячого яйця змішуємо з 20 мл води.

2. Згущене молоко 120 г змішуємо з желтковым розчином.

3. Додаємо в масу 2 чайні ложки ванільного цукру. Перемішуємо. Підготовлену масу доводимо до загустіння на водяній бані, помішуючи.

4. На водяній бані розмішуємо масу в межах 10 хвилин. Потім прибираємо і охолодити при кімнатній температурі, періодично помішуючи.

5. Збиваємо 200 г вершкового масла кімнатної температури 2 хвилини.

6. Не перериваючи заважати міксером масло, додаємо порціями заварений сироп.

7. Ось така маса пухнаста повинна вийти.

8. Додаємо 10 г какао і перемішуємо. Крем для просочення коржів готовий.

Збірка «торт»Прага”

  1. На перший корж намазуємо крем.

2. Кладемо другий корж і промазуємо кремом.

3. Третім коржем закриваємо другий шар крему.

4. Торт Прага змащують підігрітим абрикосовим повидлом.

5. Абрикосовим повидлом змащують верх торта і

6. бічні поверхні.

Дивіться також:  Домашні кекси. Найпростіший рецепт кексів у формочках

Прикраса торта шоколадною глазур’ю

  1. На водяній бані розтопити 100 г шоколаду і 100 г масла.

2. Заважаємо все до однорідної маси, як на фото.

3. Виливаємо глазур на поверхню торта і розгладжуємо.

4. Бічні поверхні покриваємо глазур’ю з допомогою лопатки.

5. Гладка і красива шоколадна глазур перед вами.

6. Торт Прага готовий.

Відрізаємо від шматочок торта, милуємося і з задоволенням смакуємо. Смачно !

Торт Прага за Гостом — відео