22. Дістаємо форму з духовки і даємо охолонути 5 хвилин.
23. Прибираємо роз’ємну форму і перевертаємо на дошку.
24. Протягом 8 годин остуджуємо випічку при кімнатній температурі і потім загортаємо у плівку від висихання.
25. Потім зрізаємо з випічки верхівку ножем на невелику глибину по колу.
26. А потім заводимо нитку в зріз, як на фото.
27. Проводимо через весь розріз верхівки.
28. Перехрещуємо нитку і знімаємо її — тим самим йде розріз випічки в глибині наміченого зрізу.
29. Верхівка випічки добре відокремилася.
30. Точно так само, за допомогою нитки відрізаємо один корж.
31. А потім відрізаємо і другий корж. Третій корж залишається не зворушеним і готовим до складання.
32. Три коржі готові до формування торта.
Приготування крему для просочення «торт»Прага”
- Один жовток курячого яйця змішуємо з 20 мл води.
2. Згущене молоко 120 г змішуємо з желтковым розчином.
3. Додаємо в масу 2 чайні ложки ванільного цукру. Перемішуємо. Підготовлену масу доводимо до загустіння на водяній бані, помішуючи.
4. На водяній бані розмішуємо масу в межах 10 хвилин. Потім прибираємо і охолодити при кімнатній температурі, періодично помішуючи.
5. Збиваємо 200 г вершкового масла кімнатної температури 2 хвилини.
6. Не перериваючи заважати міксером масло, додаємо порціями заварений сироп.
7. Ось така маса пухнаста повинна вийти.
8. Додаємо 10 г какао і перемішуємо. Крем для просочення коржів готовий.
Збірка «торт»Прага”
- На перший корж намазуємо крем.
2. Кладемо другий корж і промазуємо кремом.
3. Третім коржем закриваємо другий шар крему.
4. Торт Прага змащують підігрітим абрикосовим повидлом.
5. Абрикосовим повидлом змащують верх торта і
6. бічні поверхні.
Прикраса торта шоколадною глазур’ю
- На водяній бані розтопити 100 г шоколаду і 100 г масла.
2. Заважаємо все до однорідної маси, як на фото.
3. Виливаємо глазур на поверхню торта і розгладжуємо.
4. Бічні поверхні покриваємо глазур’ю з допомогою лопатки.
5. Гладка і красива шоколадна глазур перед вами.
6. Торт Прага готовий.
Відрізаємо від шматочок торта, милуємося і з задоволенням смакуємо. Смачно !