Варення з черешні — рідкісна і дуже смачна заготівля на зиму. Ягоди черешні з’являються на початку літа, тому треба треба швидко зібрати їх і скористатися наявними рецептами. Рецептів заготівлі цієї ягоди багато, також як і при варінні варення з вишні.
Ягоди черешні та вишні — близькі родички і перш за їх навіть не розрізняли. Тому рецепти заготовок з вишні цілком підходять і черешні. Однак є і різниця між ними. Наприклад, після заморожування або кулінарної обробки черешня зберігає всі свої корисні властивості.
Ці ранні плоди бувають червоного, рожевого, пурпурного і жовтого кольору. І всі вони приємні на смак. Просто краще ласощі на початку літа.
Приготування
В чисту каструлю викладіть 1 кг цукру.
Ще додайте до цукру 150 мл яблучного соку. Поставте каструлю на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть цукор до стану сиропу.
Коли сироп закипить. то зробіть вогонь трохи менше і покладіть ягоди з ванільним цукром. Все перемішайте.
З моменту закипання варіть варення 15-20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варіння покладіть 1 ч. л. кориці.
У підсумку виходить смачне і ароматне варення на зиму.
Черешневе варення без кісточок
Варимо варення без кісточок з докладним описом. Використовуватися буде триразовий спосіб варіння.
Спосіб приготування
З допомогою спеціального пристосування приберіть кісточку з помитих ягід.
На дно сковороди висипайте 3 ст. л. цукру.
Черешня солодка ягода і кислоти в ній майже немає, тому потрібно додати до цукру 0.5 ч. л. лимонної кислоти. Потім висипаємо 1.5 літра ягід без кісточок.
Потім ягоди посипаємо зверху ще 5 ст. л. цукру з гіркою. Лишаємо в такому стані вміст сковороди до ранку, щоб виділився сік.
Вранці поставте сковороду на вогонь і, помішуючи в сиропі, доведіть до кипіння. Варіть потім варення з черешні 20 хвилин.
До закінчення варіння ягоди стали м’якими і всі вони просочилися сиропом. Вимикайте вогонь і залишайте все в такому вигляді до повного охолодження.
Потім знову поставте на вогонь і з моменту закипання варіть 10 хвилин. Потім вогонь зменшіть і варіть на повільному вогні ще 15 хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште до охолодження ягід.
І третій етап починається з повторним доведенням до кипіння на невеликому вогні. Варіть від 10 до 15 хвилин так, щоб ягоди стали бурштиновими. а рідина тягучою.
Варення розкладіть по банках і поставте в льох на зиму.
Відео про те, як зварити на зиму білу черешню з горіхами
Виходить смачне делікатесне варення з черешні.
Лимонна кислота і волоські горіхи надають вишуканий смак.
Як зварити варення з черешнею за 15 хвилин
Візьміть 1 кг ягід і дістаньте з них кісточки.
Ягоди без кісточок перебити подрібніть блендером або в комбайні.
Змішайте подрібнені плоди з 1 кг цукру.
Поставте ємність з вмістом на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин.
Отримане варення з черешні остудіть і розкладіть по банках.
Зберігайте банки в прохолодному місці і з задоволенням їжте його взимку.
Відео про те, як приготувати черешню з лимоном
Бажаю всім вдалих рецептів заготовок на зиму.