Хачапурі — це грузинська коржик з сиром. Готується вона по-різному: з дріжджового, листкового тіста прісного і. Для начинки використовується імеретинський або сулугуні. Звичайно, це в ідеалі, але можна і відступити. Начинка може бути і інший: з картоплі, квасолі.
Кожна господиня готує хачапурі по-своєму, тому відступи від класичних рецептів приготування можливі. Та й кількість борошна може бути різним. Тому далі у статті ви знайдете слова (борошна — скільки буде потрібно). Хороша господиня борошно кладе на око, довіряючи своєму досвіду.
І тим не менш навчитися приготувати хачапурі можна — це просто і швидко. У статті ви знайдете багато рецептів з різними начинками і як їх можна зробити різними способами.
Рецепт хачапурі з сиром з фото: з дріжджового тіста (перший спосіб)
Тісто:
- борошно = 2 1/2 склянки
- яйце = 1 шт.
- молоко = 1/2 склянки
- дріжджі = 30 г
- сіль = 1/4 чайної ложки
Начинка:
- сулугуні = 250 м
- жовток для змащування
Приготуйте дріжджове тісто, дайте добре підійти.
Розімніть сир руками в однорідну масу.
Відокремте невеликий шматок тіста і розімніть його в коржик.
Зверху покладіть грудку сиру приблизно такого ж об’єму. Тісто защепніть, щоб сир виявився всередині кулі з тіста.
Потім розімніть руками в тонкий корж діаметром близько 20 див.
Верх коржа густо змастіть яєчним жовтком.
І випікайте в гарячій духовці до готовності.
Це найбільш поширений і простий варіант.