Яблука мочені у відрі на зиму — прості домашні рецепти

3. Беремо пластикову бочку ємністю 50 літрів і вистилаємо її всередині пластиковим пакетом для харчових продуктів. На дно укладаємо шар запареної соломи, потім кладемо зверху шарами яблука до середини бочки.

4. Потім кладемо шар житньої соломи.

5. На солому знову укладаємо плоди.

6. І так кладемо рядами яблука майже до самого верху.

7. Третій шар буде останнім і він повинен добре вкрити всі плоди в бочці.

8. Готуємо розсіл. У відро наливають 10 літрів холодної води і висипаємо: 750 г цукру, 250 г кам’яної солі і 2 ст. ложки гірчичного порошку. Все добре перемішуємо дерев’яною лопаткою до розчинення солі та цукру. Розсіл готовий.

9. Бочку з яблуками опускаємо в льох (поки вона без розсолу і відносно легка).

10. Заливаємо яблука в бочці розсолом так, щоб вони всі були нею покриті. Потім випускаємо повітря і зав’язуємо краї пластикового мішка.

11. Бочку закриваємо кришкою і чекаємо на 1 місяць, протягом якого буде відбуватися процес бродіння.

12. Потім діставайте мочені яблука і насичує свій організм величезною кількістю поживних речовин.

Приємного апетиту !

Яблука мочені у відрі зі свіжою капустою

Інгредієнти на 3 кг яблук:

  • 4 кг капусти
  • 2-3 моркви
  • 3 ст. ложки солі
  • 2 ст. ложки цукру

Приготування:

1. Добре промийте капусту і яблука. Очистіть моркву, потім натріть її на крупній тертці.

2. Капусту нашаткуйте і з’єднайте з натертою морквою. Овочі перемішайте з сіллю, цукром і перетріть руками до виділення соку.

3. Візьміть відро і починайте укладати яблука шарами, перекладаючи кожен шар овочевий сумішшю з капусти і моркви.

4. При укладанні яблук намагайтеся укласти їх більш щільно. Самий верхній шар у відрі повинен складатися з капусти шаром 2-3 див

Дивіться також:  Помідори з капустою на зиму — прості і смачні рецепти в банках

5. Зверху вилийте, що виділився сік з капусти.

Якщо соку буде недостатньо, то зробіть розсіл з розрахунку: На склянку охолодженої кип’яченої води буде потрібно 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка солі.

6. На верхній шар нашаткованої капусти укладіть цілі листя капусти, накрийте тарілкою, покладіть гніт. Витримуйте так при кімнатній температурі 2 тижні.

Перші 5-6 днів яблука сильно вбирають розсіл і верхній шар оголюється. Щоб не допустити псування заготовки, слід завжди підливати розсіл у відро.

Потім приберіть в льох, у більш прохолодне місце і витримайте ще там теж 2 тижні.

7. Через певний час, яблука мочені у відрі готові, укладайте на тарілку і ласуєте на здоров’я.

Відео про те, як приготувати заготовку з яблук у відрі із медом

Дивіться рецепт до кінця і застосовуйте таку заготовку для цілого відра.

Запропоновані рецепти допоможуть вам робити яблука мочені у відрі і не тільки в одному, а в множині. Багато сімей так роблять, спробуйте і ви.