Зробимо акцент на вузькій темі смачних млинців сьогоднішнього дня — це заварні млинці, які користуються все більшим попитом.
Всім відомі звичайні рецепти млинцевого тесту, які передаються від покоління до покоління. А заварний спосіб приготування млинців з’явився не так давно і знають про нього не багато. Фактично, цікавий спосіб, в якому присутні і фізика і лірика.
А інакше і не скажеш, коли при високій температурі одного з інгредієнтів на ваших очах в тесті на сковороді утворюються дірочки схожі на мереживо.
Спосіб приготування
- Молоко трохи підігріти.
- Борошно двічі просіяти через сито.
- Тепле молоко, яйця, сіль, цукор, рослинна олія і крохмаль з’єднати і добре перемішати.
- Потім збивати міксером протягом 5 — 10 хвилин.
- Збиту масу, акуратно, постійно помішуючи, розвести окропом.
- На сковороді розжарити рослинну олію.
- Випікати млинці з двох сторін до золотистого кольору.
Приємно їсти !
Заварні млинці на кефірі без яєць з содою — відео
Раджу приготувати вам ці тонкі і хрусткі диво-млинці.
Присмаку кефіру і соди ви не відчуєте.
Заварні млинці на ряжанці — рецепт простий і смачний
Інгредієнти:
- 0.5 літра ряжанки (жирність 4 %)
- 1 яйце
- 2 ст. ложки цукру
- 1 г ваніліну
- щіпка солі
- 0.5 ч. ложки соди
- 1 склянку окропу
- 1 ст. ложка рослинного масла
- 20 г вершкового масла
- 2 склянки борошна
- рослинне масло для випікання, вершкове масло для змащування
Приготування
- М’яке вершкове масло, цукор, ванілін, сіль, яйце і перемішайте міксером до однорідної маси.
- Додайте ряжанку кімнатної температури, рослинне масло і перемішайте.
- Борошно просійте і, перемішуючи міксером на низькій швидкості, додайте в суміш.
- У склянку з окропом, додайте соду, перемішайте і, не вимикаючи міксера, вилийте окріп в тісто.
- Спечіть млинці на розігрітій з рослинним маслом сковороді.
Готові млинці змащуйте маслом.
Заварні млинці на молоці — смачний рецепт з содою
Продукти:
- 4 склянки молока
- 5 яєць
- 0.5 ч. ложки солі
- 2 ст. ложки цукру
- 0.5 ч. ложки соди
- лимонна кислота на кінчику ножа
- 3 склянки борошна
- 3 ст. ложки
- рослинної олії
- 1.5 склянки окропу
Приготування
- Збийте яйця з молоком, додайте сіль, цукор, соду, лимонну кислоту.
- Всипте просіяне борошно.
- Влийте рослинне масло і окріп. Ретельно перемішайте.
- Дайте тісту постояти 20 хвилин і випікайте млинці.
Відео рецепт заварних млинців з манкою з дитинства від мами
Якщо ви готуєте заварні млинці на Масляну, то вдалого свята на весь тиждень — проганяйте зиму, пробуждайте природу від сну і закликайте весну.