Коли настає весна, багато людей починають частіше вимовляти слова «сад», «сад» і «пікнік». Людина прагне на свіже повітря, на природу згадати запах багаття і шашличка. Сучасні люди знають смак шашлику, як надзвичайно смачного страви.
Його готують з м’яса свинини, яловичини, баранини. Шматочки м’яса смажать над вугіллям, нанизавши їх на металевий шампур. Навколо стоїть такий запах, що слинки течуть.
Можна приготувати м’ясо не тільки на вугіллі, але і на сильно розігрітій сковороді з жиром або в духовій шафі.
Частіше шматки м’яса перед смаженням замочують у маринаді. І кожен рецепт має свій склад маринаду. Сьогодні в статті розглянемо приготування смачної їжі з м’яса свинини.
Маринад найсмачніший, щоб м’ясо було м’яким
Продукти:
- 2 кг свинини
- 5 головок цибулі ріпчастої
- 5 зубчиків часнику
- 250 грам майонезу
- сіль, перець — за смаком
Приготування шашлику:
М’ясо свинини нарізують на шматочки 35 — 40 грам (5 х 6 х 4 см) і поміщають в емальовану ємність. Туди ж кладуть нарізану кільцями (не тонкими) ріпчасту цибулю, заливають майонезом. Посолити все і поперчити. Ємність поставити в холодильник на 6 годин.
Потім шматочки м’яса нанизують на металевий шампур і смажать над деревним вугіллям до повної готовності.
На гарнір подають зелений лук і нарізані помідори. Страву прикрашають зеленню петрушки.
Рецепт шашлику з свинини в білому вині
Рецепт приготування:
Свинину потрібно звільнити від зайвого сала, нарізати шматочками середньої величини ( шматочки повинні мати довгасту форму, бажано залишити кілька кісточок).
Нарізати кільцями ріпчасту цибулю (чим більше, тим краще — цибулею м’ясо не зіпсуєш).
Зробити суміш прянощів: кінза, кріп, базилік, чорний перець, трохи червоного перцю, лавровий лист. У цьому випадку кількість суміші залежить від кількості м’яса.
Укласти в ємність м’ясо, цибулю, приготовлену суміш, посолити за смаком. Залити м’ясо білим сухим вином ( на вибір «Совіньйон», «Ркацителі», «Цинандалі» або подібним). Залити підготовлену масу так, щоб вино трохи закривало м’ясо. Ще видавити лимон. Закрити м’ясо для шашлику кришкою і залишити на три години для маринування.
Потім м’ясо з шампурами смажити над вугіллям, збризкуючи вином (щоб вийшло соковитим),
На дно ємності стелять лаваш або денце хлібної одиниці. По мірі готовності м’ясо знімають з шампурів прямо в ємність. Нарізають кільцями цибулю, посипають їм м’ясо, туди ж выдавляют гранат (або посипають гранатовими зернятками), все перемішати, накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин.
Як гарнір подають печені помідори і баклажани.