Домашній соус (підлива) — кращі рецепти соусу на кожен день

Домашній соус — це підлива або приправа до других страв і гарнірів. Зазвичай по домашньому соус готують на кожен день до рибних страв, до м’ясних шницелям, до картопляних зразам та інших страв.

Рідка підлива підвищує калорійність страви і дає йому більш м’яку консистенцію при поїданні. Соуси збуджують апетит, так як містять спеції, які активізують органи травлення. Сама підлива красиво відтіняє основні продукти приготованого блюда.

Будь-яка господиня зможе приготувати домашній соус, тому що він простий у самому приготуванні. А ось популярні соуси готувати складно, тому що в них входить багато продуктів, подивіться ці рецепти: Гуакомоле, Тартар, Сальса.

А зараз дізнайтеся про інші рецепти підлив по домашньому і готуйте з задоволенням.

Татарський соус з огірками

Приготування соусу підкорює своєю простотою і наявністю звичайних продуктів у себе вдома.

Продукти:

  • Цибулина — 1 шт.
  • Зварені круто яйця — 2 шт.
  • Каперси — 2 ст. л.
  • Мариновані огірки — 2 ст. л.
  • Майонез — 4 ст. л.
  • Йогурт — 2 ст. л.
  • Огірковий маринад, сіль, мелений чорний перець — за смаком
  • Нарізаний зелена цибуля — 5 ст. л.
  • Часник — 1 зубчик

Приготування

  1. Цибулину очистіть і дрібно наріжте.
  2. Яйця дрібно порубаєте.
  3. Огірки розріжте спочатку вздовж, а потім наріжте маленькими шматочками.
  4. Складіть в миску, додайте майонез і йогурт. Перемішайте.
  5. Ще влийте трохи огіркового маринаду, посоліть, поперчіть. Усе ретельно збийте.
  6. Очистіть часник і роздушіть його в часничниці. Потім додайте в домашній соус.
  7. В кінці посипте нарізаними колечками зеленого лука.

Домашній соус Айолі»

Це дуже популярна поливання в країнах Середземного моря, від Іспанії до Італії. Де-то додають ще в нього гірчицю і навіть грушу. Їдять його з морепродуктів, рибними стравами і смаженим ягням.

Дивіться також:  Рулька свиняча запечена в духовці соковито і смачно

Необхідні продукти:

  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Сирий жовток — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Сік лимонний — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Розітріть часник з сіллю.
  2. Потім введіть яєчний жовток, влийте оливкове масло і лимонний сік.
  3. Все добре перемішайте.
  4. Приправу подавайте до холодного відварного м’яса.

Вершкова підлива

Приправа чудово підходить до рису, до макаронів, до котлет, до грибів, до курки.

Потрібно:

  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Сир — 80 г
  • Вершки — 150 мл
  • Сіль, чорний мелений перець — за смаком
  • Гострий соус — 1/2 ч. л.

Хід приготування

  1. Перемішайте томатну пасту і сир.
  2. Додайте в цю масу поступово вершки.
  3. Приправити все сіллю, перцем і гострим соусом.
  4. Ще раз все перемішайте.

Зелений соус по домашньому

Підлива зеленого кольору чудово підходить до страв з риби, м’яса, для шаурми, для суші, для пасти.