Філе риби будь-яка господиня може смачно приготувати в духовці. Тільки постає питання: Як приготувати і за яким рецептом. Виявляється, рецепти є і вони зможуть задовольнити різноманітні і вимогливі смаки читачів.
Будь-яка риба у вигляді філе готується дуже просто і бюджетно. Для цього потрібен картопля, сметана, помідори або сир. Маючи навіть один з цих продуктів можна включати духовку, щоб запікати філе.
Коли у вас виникне бажання поїсти рибку, то скористайтеся наведеними рецептами. Повірте, буде смачно. Хоча є й інші способи приготування риби в духовці. Наприклад: минтай в духовці, соковита горбуша, ароматна скумбрія.
Філе риби, запечене з картоплею та яйцями
Картопля з рибою — це завжди смачно.
Необхідні продукти:
- Рибне філе — 300 г
- Картопля — 4-5 шт.
- Яйця — 2 шт.
- Молоко — 1/2 склянки
- Борошно — 2 ст. л.
- Вершкове масло — 100 г
- Чорний мелений перець, сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Очистіть картопля, вимийте, наріжте скибочками і відваріть до напівготовності.
- Рибне філе посоліть, поперчіть, запаніруйте в борошні. Потім злегка обсмажте з обох боків на олії.
- Візьміть форму для запікання і складіть туди обсмажену рибу. На підготовлену рибу викладіть шар відвареної картоплі.
- Приготуйте суміш з молока і яєць і збийте її.
- Залийте збитою сумішшю обсмажене філе і картоплю в форму для запікання.
- Запікайте в духовці до утворення рум’яної скоринки.
Рибне філе в духовці з картоплею і грибами
Гриби чудово доповнюють рибне блюдо.
Потрібно:
- Філе риби — 500-600 г
- Картопля — 300 г
- Яйце — 1 шт.
- Цибулина — 1 шт.
- Гриби — по-смаку
- Сметана — за смаком
- Сир — за смаком
- Борошно — за смаком
- Рослинна олія, мелений чорний перець, сіль
Хід дій
- Рибу наріжте шматками середньої величини. Потім поперчіть, посоліть і запаніруйте в борошні.
- Запаніровані шматки обсмажте на сковороді в рослинному маслі.
- Картоплю наріжте кружальцями і посмажте на сковороді в рослинному маслі.
- Потім зваріть яйце, гриби і обсмажте цибулю.
- В іншу сковороду, змащену маслом, покладіть в середину підсмажену рибу (неостиглого). Вокруз риби покладіть смажену картоплю. Зверху покладіть скибочки звареного круто яйця, смажену цибулю і шматочки варених грибів.
- Далі залийте все сметаною і посипте натертим сиром.
- Запікайте в духовці при середній температурі до утворення золотистої скоринки.
Риба, запечена у сметанному соусі
Сметана дає ніжність рибного м’яса.
Продукти:
- Будь-яке рибне філе — 400 г
- Сметана — 100 г
- Сир — 100 г
- Борошно — 2 ст. л.
- Вершкове масло — 100 г
- Мелений чорний перець, сіль — за смаком
Процес готування
- Філе риби посоліть, поперчіть і запаніруйте в борошні.
- Потім злегка обсмажте на олії з обох сторін.
- Покладіть обсмажену рибу на деко і зверху залийте сметаною.
- Ще посипте натертим сиром і запікайте в духовці до золотистої скоринки.