Філе риби в духовці: Як смачно приготувати рибне філе

Подивіться, яка оригінальна подача на святковий стіл.

Необхідно:

  • Рибне філе — 600 г
  • Яблука — 3-4 шт.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Лимонний сік — 1 ч. л.
  • Сухе вино — 2 ст. л.
  • Зелень петрушки і кропу
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком

Приготування:

  1. Філе наріжте на невеликі шматки і замаринувати на 10-20 хвилин в емальованому посуді.
  2. Для створення маринаду змішайте вино, масло, січену зелень, сік лимона, сіль, перець.
  3. Яблука очистіть від шкірки і серцевини. Запечіть їх злегка в духовці протягом не більше 1-2 хвилини.
  4. Перемежовуючи шматки риби і яблука нанизайте їх на шпажки або шампури.
  5. Потім обсмажте в духовці.
  6. Подавайте філе на стіл, прикрасивши зеленню.

Рецепт філе риби в духовці з помідорами під сиром

Присутність помідора додає красу і бажання з’їсти, все — від крихти до крихти.

Потрібно:

  • Рибне філе будь — 300 г
  • Помідори — 2-3 шт.
  • Сметана — 100 г
  • Сир — 100 г
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 100 г
  • Зелень кропу
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Філе риби посоліть, поперчіть, щоб потім запанірувати в борошні.
  2. Потім обсмажте рибу в борошні на олії з обох сторін.
  3. Укладіть рибу у форму для запікання.
  4. Далі на кожен шматок філе викладіть по кілька часточок нарізаного кропу.
  5. Зверху залийте сметаною і посипте натертим на дрібній тертці сиром.
  6. Запікайте в духовці до готовності.
  7. При подачі на стіл, посипте дрібно нарізаною зеленню кропу.

Запечена риба з соусом з помідорів

Смачне і ніжне філе риби в соусі з томатів приємно здивує вас.

Продукти:

  • Рибне філе — 600 г
  • Помідори — 3 шт.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Оливкова олія — 100 мл
  • Вершкове масло — 3 ст. л.
  • Біле вино — 1/2 склянки
  • Часник — 1 зубчик
  • Зелень петрушки, перець, сіль — за смаком
Дивіться також:  Гарячі страви на святковий стіл — 5 рецептів других гарячих страв

Приготування

  1. Наріжте філе риби на шматочки.
  2. Укладіть шматочки в змащену вершковим маслом сковороду і полийте оливковою олією.
  3. Потім поперчіть і обсмажте з двох сторін.
  4. Нарубаний цибулю обсмажте на оливковій олії.
  5. Потім додайте туди ж очищені, крупно нарізані помідори і товчений часник. Доведіть все до кипіння і влийте біле вино. Тушкуйте до тих пір, поки помідори не розваряться. Ще посоліть і перемішайте.
  6. Філе риби полийте приготованим соусом і посипте зеленню петрушки.
  7. Запікайте в духовці до готовності.

Відео про те, як смачно приготувати рибне філе в духовці

За цим рецептом ви можете приготувати рибку ресторанного рівня.