Якщо вам захотілося спробувати капусту разом з м’ясним фаршем, то ліниві голубці — кращий варіант для задоволення вашого бажання. Легке і ситне блюдо ви можете приготувати вдома на вечерю або на недільний обід.
Рецепт зрозумілий і простий у виготовленні, немає необхідності загорнути в капустяне або інші листя.
Процес готування йде швидко і з задоволенням.
Ліниві голубці — смачний рецепт запікання ледачою їжі в духовці
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний — 500 г
- Капуста — 500 г
- Рис відварний — брати як обсяг фаршу або менше
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Яйце — 1 шт.
- Сухарі панірувальні для обвалювання, сіль і перець — за смаком
- Для соусу: 3 — 4 помідори, 1 шт. — цибулі ріпчастої, 1 шт. — морква, 3 — 4 ст. ложки сметани
Приготування рецепту:
Натремо дрібно капусту на тертці і додатково ще поріжемо ножем.
Щоб ще дрібніше перемолоти капусту — опустимо її в чашу блендера і перетрем там її.
Капусту заливаємо окропом і відставляємо в сторону. М’ясний фарш кладемо у велику посуд і додаємо відварений рис. Капусту опрокидываем в друшляк і промиваємо холодною водою.
Потім капусту віджимаємо руками і опрокидываем в м’ясний фарш з рисом.
Подрібнюємо в блендері цибулину і додаємо до приготованої маси. Розбиваємо і вливаємо яйце, солимо.
І, звичайно, перчимо. Все добре перемішуємо ложкою або руками.
Як формувати ліниві голубці ?
Беремо ложкою підготовлену масу і перекатываем між долоньками, формуючи куля діаметром 5 — 6 см і коли він буде більш щільним, витягнемо його у невеликої довжини довгасту ковбаску, як на фото.
Потім обвалюємо її в панірувальних сухарях і кладемо на тарілку. Заготовки голубців у сирому вигляді готові.
Далі, беремо форму для запікання, змащуємо рослинним маслом і
викладаємо в неї сирі заготовки. У нас вийшло 16 штук.
Відправляємо ліниві голубці разом з формою в нагріту духовку до 230 градусів на 20 хвилин. А тим часом будемо робити соус. Спочатку нарізаємо кубиками цибулю і смажимо на сковороді з маслом.
Додаємо моркву, натерту на крупній тертці.
Помідори нарізаємо кубиками і протираємо в блендері. Виходить сік, який виливаємо до моркви з цибулею.
Соус посолити, поперчити і додамо два зубчики подрібненого часнику.
Кладемо В чашку 3 — 4 ложки сметани і вливаємо півлітра води. Розмішуємо.
У соус вливаємо розведену сметану. Соусу повинно бути багато, щоб покрити всі голубці.
Після 20 — 25 хвилин дістаємо голубці з духовки і заливаємо їх соусом.
Розрівнюємо соус рівномірно по поверхні. Відправляємо форму в духовку на 40 — 45 хвилин.
Пройшло 20 хвилин. Дивимося — соус википів і поверхня стала зажариваться і це — зарано. Тому доливаємо трохи води і