Новорічне печиво: 7 смачних рецептів випічки з глазурю

Новорічне печиво з глазур’ю піднімає святковий настрій і приносить радість, особливо дітям. Печиво можна гарно приготувати і піднести як подарунок друзям і близьким людям. На новорічному столі з смачною випічкою — воно буде відмінним доповненням до десерту.

Сьогодні ви дізнаєтеся прості рецепти його приготування. Оригінальне оформлення фігурок приємно здивує вас. Огляд всіх моментів процесу випічки за допомогою фото та відео, допоможуть зробити вам кращий вибір.

В наступаючий Новий рік є по знаку Зодіаку роком Жовтої Собаки, тому печиво у формі собаки обов’язково повинно бути на столі.

Зміст

  • Імбирне печиво з глазур’ю — покроковий рецепт
  • Прикраса (розпис) імбирного печива — огляд з фото
  • Печиво «Розтанув сніговик» — рецепт смачного печива
  • Вівсяне печиво з журавлиною — простий рецепт
  • Рецепт смачного печива «Зайчики»
  • Розпис глазур’ю поверхні печива — відео

Імбирне печиво з глазур’ю — покроковий рецепт

Спечіть печиво, покладіть його в красиву коробочку і подаруйте за призначенням.

Інгредієнти:

  • Борошно пшенична — 270 г
  • Цукор — 100 г
  • Масло вершкове 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Ванільний цукор — 1 пакетик
  • Розпушувач — 1 ч. ложка
  • Імбир мелений — 2 ч. ложки
  • Кориця — 1 ч. ложка
  • Кардамон — 1/2 ч. ложки
  • Мускатний горіх — 1/2 ч. ложки
  • Какао — порошок — 1.5 ст. ложки

Приготування рецепта — новорічне печиво

  1. В цукор додаємо пакетик ванільного цукру або ваніліну.
  2. У склянку з борошном, додаємо 1 ч. л. розпушувача.
  3. В окремій чашці починаємо з’єднувати всі сухі інгредієнти: борошно, імбир, корицю, кардамон, мускатний горіх, какао-порошок. Все добре перемішуємо.

4. В іншій мисці змішуємо вершкове масло і цукор. Збиваємо на малій швидкості до однорідності.

5. Додаємо яйце і знову збиваємо в однорідну масу.

Дивіться також:  Сирники із сиру рецепти: як приготувати сирники пишними і смачними

6. Виходить ось така масляна суміш, як на фото.

7. Масляну суміш додаємо до борошна з приправами.

8. Замішуємо спочатку ложкою в ємності, а потім викладаємо на стіл і вимішуємо руками.

9. Готове тісто з однорідною структурою закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

10. Потім ділимо тісто на дві частини. Одну частину залишаємо в холодильнику (щоб не й підтанула і так само будемо пекти новорічне печиво), а другу частину розкачуємо між листами пергаментного паперу.

11. Акуратно розкочуємо пласт товщиною 5 мм

12. Беремо форми для вирізання і накладаємо зверху на розкатаний пласт, натискаємо долонею — фігура готова.

13. Прибираємо зайве тісто пальчиками в бік.

14. Кладемо разом з папером на деко і випікаємо в духовці 10 — 15 хвилин при 180 градусах С.

15. Для приготування глазурі беремо інгредієнти, як на фото.

16. Білок одного яйця вливаємо в чисту миску і збиваємо в легку піну.

17. Потім поступово додаємо до збитого білка цукрову пудру і розмішуємо. Додаємо сік лимона і знову розмішуємо. Консистенція повинна вийти гладкою, однорідною і тягнутися, як на фото.

18. Починаємо прикрашати (розписувати) наше печиво згідно особистої фантазії.

19. Новорічне печиво кладемо у вазу і декоруємо святковий стіл. Або укладаємо його в коробочку і даруємо.

Прикраса (розпис) імбирного печива — огляд з фото

Подивіться приклади нанесення прикраси або розпису імбирного печива і зробіть так само.

  1. Печиво у формі сніжинки і сердечка.

2. Розпис по випічці: сніжинка, сніговик, оленя.

3. Прикраса поверхні печива

4. Сніговиків прикрашаємо морквиною і шарфиком.

5. Бувають моменти, коли зустріч Нового року співпадає з ювілейною датою або знаменним для людей подією, тому прикрасити поверхню випічки букетами квітів — класний варіант.

Дивіться також:  Манник: 4 рецепту приготування пісної випічки

6. Подивіться гарний розпис поверхні своїми руками.

7. На сніговику формуємо шапку, носа з моркви, рожеві щічки і шарфик.

8. Розписуємо ягідку і лісового оленя.

9. Малюємо мордочку собаки — героїню Нового року.

Вдалою випічки і красивою розпису, у вас все вийде.

Новорічне печиво «Розтанув сніговик» — рецепт смачного печива

Знадобиться:

  • 1 апельсин
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 2 ч. ложки ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 2 ч. ложки розпушувача
  • 500 г борошна

Приготування

  1. З апельсина зняти цедру і вичавити сік.
  2. Масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Вбити яйця і перемішати. Додати цедру і апельсиновий сік, ще раз добре перемішати. Всипати розпушувач і борошно, замісити тісто.
  3. Розкачати тісто в пласт товщиною 2 — 3 мм За допомогою формочки або склянки вирізати круглі форми майбутнього печива.
  4. Деко трохи змастити маслом або вистелити папером для випічки. Викласти печиво. Випікати в розігрітій духовці до 180 градусів протягом 10 — 15 хвилин.
  5. Печиво готове і йдемо далі.

Прикраса печива

  1. Для прикраси знадобиться: яйце — 2 шт, цукрова пудра — 300 г, маршмеллоу, харчові барвники різних кольорів.
  2. Готуємо білкову глазур: збиваємо яєчні білки і пудру.
  3. Змащуємо кожну печеньку глазур’ю.
  4. Зверху кладемо 1 шт. маршмеллоу, приклеюючи її до глазурі.
  5. Барвниками в тюбиках малюємо «вічка», «носики», «ротики» і шарфики талим сніговикам.

Новорічне печиво готово !

Вівсяне печиво з журавлиною — простий рецепт

Продукти на 6 порцій:

  • 2 склянки вівсяних пластівців
  • 1/2 склянки борошна
  • 1/2 склянки очищених горіхів
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1/2 склянки цукру
  • 1/2 склянки сушеної журавлини
  • 1 ч. ложка розпушувача, щіпка солі

Приготування рецепта

  1. Масло кімнатної температури потрібно розтерти з цукром.
  2. Збийте яйце з сіллю і змішати з маслом.
  3. Розпушувач з’єднайте з борошном і просіяти.
  4. Горіхи порубаєте.
  5. Потім, вівсяні пластівці, подрібнені горіхи і журавлину додайте до масляної маси. Змішайте з борошном.
  6. Викладайте тісто столовою ложкою на деко, застелений папером для випічки, залишаючи відстань між печивом 5 див.
  7. Випікайте в розігрітій до 180 градусів С духовці 15 хвилин.
Дивіться також:  Мармуровий кекс — смачні та прості рецепти в духовці

Прийміть, як рада: наступного разу замість журавлини додайте в це дуже смачне печиво 50 г темного шоколаду, поламаного на шматочки і спеції (1/2 ч. л. ванільного цукру або 1/2 ч. л. меленої кориці), 1/2 ч. л. натертої цедри апельсина або лимона.

Рецепт смачного печива «Зайчики»

Продукти на 20 штук — для тесту:

  • 2 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 2/3 склянки цукру
  • 180 г маргарину
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • Начинка — 1 банка вареного згущеного молока

Продукти для глазурі:

  • 1 білок
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1 ч. ложка лимонного соку
  • харчові фарби

Приготування рецепта — новорічне печиво

  1. Маргарин збийте з цукром, додайте яйце, ще трохи збийте. Всипте борошно і розпушувач, замісіть м’яке тісто. Приберіть тісто на 1 годину в холодильник.
  2. Тісто розкачати в тонкий пласт, вирежіте 40 однакових зайчиків і спечіть їх.
  3. Складіть зайчиків парами, перекладаючи згущеним молоком.
  4. Для глазурі білок заважайте виделкою, поступово підсипаючи пудру, поки не вийде густа маса, повільно стікає з вилки. Додайте лимонний сік. Розділіть на кілька частин, в кожну вмішайте фарбу і розписуйте печиво.

Своїми руками в домашніх умовах можна фантазувати і вирізати різні форми фігурок.

Новорічне печиво. Розпис глазур’ю поверхні печива — відео

Сподіваюся, запропоновані мною рецепти красивою випічки на святковий стіл вам, дорогі читачі, сподобалися.