15. Для приготування глазурі беремо інгредієнти, як на фото.
16. Білок одного яйця вливаємо в чисту миску і збиваємо в легку піну.
17. Потім поступово додаємо до збитого білка цукрову пудру і розмішуємо. Додаємо сік лимона і знову розмішуємо. Консистенція повинна вийти гладкою, однорідною і тягнутися, як на фото.
18. Починаємо прикрашати (розписувати) наше печиво згідно особистої фантазії.
19. Новорічне печиво кладемо у вазу і декоруємо святковий стіл. Або укладаємо його в коробочку і даруємо.
Прикраса (розпис) імбирного печива — огляд з фото
Подивіться приклади нанесення прикраси або розпису імбирного печива і зробіть так само.
- Печиво у формі сніжинки і сердечка.
2. Розпис по випічці: сніжинка, сніговик, оленя.
3. Прикраса поверхні печива
4. Сніговиків прикрашаємо морквиною і шарфиком.
5. Бувають моменти, коли зустріч Нового року співпадає з ювілейною датою або знаменним для людей подією, тому прикрасити поверхню випічки букетами квітів — класний варіант.
6. Подивіться гарний розпис поверхні своїми руками.
7. На сніговику формуємо шапку, носа з моркви, рожеві щічки і шарфик.
8. Розписуємо ягідку і лісового оленя.
9. Малюємо мордочку собаки — героїню Нового року.
Вдалою випічки і красивою розпису, у вас все вийде.
Новорічне печиво «Розтанув сніговик» — рецепт смачного печива
Знадобиться:
- 1 апельсин
- 150 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 2 ч. ложки ванільного цукру
- 2 яйця
- 2 ч. ложки розпушувача
- 500 г борошна
Приготування
- З апельсина зняти цедру і вичавити сік.
- Масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Вбити яйця і перемішати. Додати цедру і апельсиновий сік, ще раз добре перемішати. Всипати розпушувач і борошно, замісити тісто.
- Розкачати тісто в пласт товщиною 2 — 3 мм За допомогою формочки або склянки вирізати круглі форми майбутнього печива.
- Деко трохи змастити маслом або вистелити папером для випічки. Викласти печиво. Випікати в розігрітій духовці до 180 градусів протягом 10 — 15 хвилин.
- Печиво готове і йдемо далі.
Прикраса печива
- Для прикраси знадобиться: яйце — 2 шт, цукрова пудра — 300 г, маршмеллоу, харчові барвники різних кольорів.
- Готуємо білкову глазур: збиваємо яєчні білки і пудру.
- Змащуємо кожну печеньку глазур’ю.
- Зверху кладемо 1 шт. маршмеллоу, приклеюючи її до глазурі.
- Барвниками в тюбиках малюємо «вічка», «носики», «ротики» і шарфики талим сніговикам.
Новорічне печиво готово !
Вівсяне печиво з журавлиною — простий рецепт
Продукти на 6 порцій:
- 2 склянки вівсяних пластівців
- 1/2 склянки борошна
- 1/2 склянки очищених горіхів
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 1/2 склянки цукру
- 1/2 склянки сушеної журавлини
- 1 ч. ложка розпушувача, щіпка солі
Приготування рецепта
- Масло кімнатної температури потрібно розтерти з цукром.
- Збийте яйце з сіллю і змішати з маслом.
- Розпушувач з’єднайте з борошном і просіяти.
- Горіхи порубаєте.
- Потім, вівсяні пластівці, подрібнені горіхи і журавлину додайте до масляної маси. Змішайте з борошном.
- Викладайте тісто столовою ложкою на деко, застелений папером для випічки, залишаючи відстань між печивом 5 див.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів С духовці 15 хвилин.