Сирники із сиру рецепти: як приготувати сирники пишними і смачними

Сирники із сиру любить весь світ. Їх люблять діти і з задоволенням їдять дорослі. Це корисна і смачна їжа для організму людини. У них багато корисних поживних речовин. Сирники готувати просто — був би сир. Готують їх в духовці і на сковороді. Зовнішній вид сирників викликає апетит.

Їх називають ще творожниками — це швидко готуються вироби з сиру і борошна, які потім обсмажуються на олії. У різних народів, ця їжа називається смаженими коржі з сиру, змішаного з борошном і яйцями, або просто — сирник.

У статті розглянемо різні рецепти сирників і навчимося їх готувати.

Сирники із сиру рецепт з фото

Інгредієнти:

  • 250 г кисломолочного сиру
  • 1 яйце
  • сіль і цукор за смаком
  • 1/3 чайної ложки питної соди
  • 2 столові ложки борошна вищого сорту
  • 2 столові ложки масла

Приготування:

Сир змішати з яйцем.

Додати сіль, цукор, соду, ретельно перемішати.

Додати борошно і замісити тісто.

Розкачати джгут, нарізати на шматки, надати їм круглу або овальну форму.

Обсмажити з обох сторін в олії.

Подавати блюдо гарячим зі сметаною,

варенням, джемом до чаю, молока, соку.

Смачні коржі з сиру

Інгредієнти:

  • 500 г кисломолочного сиру
  • 1/2 склянки цукру
  • 3 яйця
  • 2 склянки борошна
  • 50 г топленого масла
  • 1 склянка сметани
  • сіль за смаком

Приготування:

Збити яйця з сіллю і цукром в густу піну.

Сир пропустити через м’ясорубку.

У збиті яйця додати пропущений сир, 1 1/2 склянки борошна,

добре зігнати,

викласти на посипану борошном дошку.

Сформувати великий валик і порізати його на однакові шматки товщиною в один палець.

Обваляти кожен шматок в борошні, надавши ножем форму котлети.

На невеликому вогні обсмажити котлети на олії з обох сторін.

Дивіться також:  Булочки з дріжджового тіста: здобні булочки в духовці — ніжні, смачні, румяні

Подавати сирники зі сметаною.

Багато людей люблять такий рецепт приготування.

Рецепт сирників з манкою без яєць

Такий рецепт також має місце бути для людей, яким не можна вживати яйця.

Інгредієнти:

  • 1 кг сиру
  • 100 г манної крупи
  • 1 склянка цукру
  • 50 г топленого масла
  • сіль за смаком

Приготування:

Манну крупу замочити в 3/4 склянки води, щоб крупа розмокла.

Пропустити через м’ясорубку сир.

З’єднати сир з манною крупою і все добре перемішати. Додати цукор і сіль за смаком.

Далі готувати як у попередньому рецепті: Вимісити, скачати в велику ковбаску, нарізати на шматки товщиною в палець, обваляти в борошні, сформувати котлетки і обсмажити на олії в сковороді з обох сторін.

Подати зі сметаною.

Як сирники із сиру приготувати з морквою

Інгредієнти:

  • 300 г сиру (9 %)
  • 2 ст. л. рисового борошна
  • 1 ст. л. крупа манна
  • цукор — 1 ст. л.
  • 1 шт. яйце
  • 300 г моркви
  • 1 ст. л. масло вершкове
  • олія рослинна
  • сіль

Для соусу:

  • 1 шт. апельсин
  • 2 шт. мандарин
  • 150 г цукру
  • 50 г журавлина
  • Кориця, гвоздика, аніс

Приготування:

1. Моркву помити і відварити у пароварці (40 хвилин). Дайте охолонути і очистити.

Подрібніть блендером в пюре.

2.У чашу блендера з пюре додайте 150 г сиру, вершкове масло, яйце, цукор, сіль і манку.

Ще раз збийте, щоб вийшло ніжне тісто оранжевого кольору.

3. Викладіть тісто в миску, додайте залишився сир і рисову муку,

перемішайте. Дайте тісту постояти 10 хвилин.

4. Потім сформуйте котлетки.

Обваляйте їх у рисовому борошні й обсмажте на сковороді з рослинним маслом на середньому вогні (10 хв.), перевернувши один раз. Обсушіть сирники на паперовому рушнику.

Дивіться також:  Брауні з кабачків — цікавий рецепт несолодкого брауні

5. Для соусу викладіть в сотейник цукор і влити 150 мл води. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь.

6. Очистіть апельсин і мандарини,

м’якоть наріжте шматочками і покладіть в сироп.

Додайте спеції, журавлину і

варіть 15 хвилин до загустіння соусу.

Подавайте соус з сирниками.

Оригінальні дієтичне котлетки з морквою і цитрусовим соусом готові.

Сухі сирник (туар) в духовці

Таким рецептом користується марійський народ і називають вони таку їжу — сухі сирник (туар).

Інгредієнти:

  • 700 г сухого жирного сиру
  • 80 г сметани
  • 1 яйце
  • 1 ч. ложка топленого масла
  • сіль за смаком

Приготування:

Сухий пресований жирний сир заправити в мисці сметаною, сирим яйцем і посолити.

Отримане круте сирне тісто сформувати кульки, які приплюснути у вигляді биточків, завбільшки з велику гудзик.

Сформовані биточки укласти на змащене деко або сковороду (з невеликим інтервалом). Зверху змастити топленим маслом (або яєчним жовтком).

Потім поставити в нежарку піч або духовку на 1 — 1.5 години для сушіння при температурі 60 — 70 градусів С.

Потім знизити температуру до 40 градусів С і продовжувати сушити. Після сушіння вироби значно зменшуються в об’ємі.

Подати страву можна в гарячому вигляді з маслом або холодними до чаю.

Сирник в духовці — відео рецепт з яблуками

У відео додано шматочки яблук, замість них можна додати шматочки кураги або родзинок.

Як зробити сирники в банку і подарувати

Інгредієнти для півлітрової баночки:

  • 300 г кисломолочного сиру
  • 250 г борошна
  • 3 яйця
  • 250 г + 1 ч. л. вершкового масла
  • 1.5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. цедри апельсина
  • 1 ст. л. суміші дрібно нарізаних сухофруктів
  • 2 ч. л. розпушувача
  • темний шоколад
  • ванілін на кінчику ножа
  • сіль
Дивіться також:  Способи приготування пасхи до святкового столу — 7 смачних рецептів

Приготування:

Яйця збити з цукром дочиста.

Додати протертий крізь сито сир.

Окремо збити розм’якшене вершкове масло (250 г), ванілін і сіль. Всипати просіяне борошно, змішане з розпушувачем, з’єднати з сирною сумішшю і замісити густе тісто.

Потім додати цедру і перемішати. Сухі банки змастити вершковим маслом і викласти тісто на 1/3 , всипати сухофрукти або подрібнений шоколад, акуратно перемішати.

Поставити банки на деко, застелене двома шарами пергаменту або силіконовим килимком.

Випікати при 180 градусах приблизно 30 — 40 хвилин.

Готовність перевірити дерев’яною зубочисткою.

Закрити прокип’яченими сухими кришками і перевернути для остигання.

Гарний дієтичний подарунок в баночці готовий.

Інші рецепти з використанням сиру чекайте в наступних статтях.