Для соусу:
- 1 шт. апельсин
- 2 шт. мандарин
- 150 г цукру
- 50 г журавлина
- Кориця, гвоздика, аніс
Приготування:
1. Моркву помити і відварити у пароварці (40 хвилин). Дайте охолонути і очистити.
Подрібніть блендером в пюре.
2.У чашу блендера з пюре додайте 150 г сиру, вершкове масло, яйце, цукор, сіль і манку.
Ще раз збийте, щоб вийшло ніжне тісто оранжевого кольору.
3. Викладіть тісто в миску, додайте залишився сир і рисову муку,
перемішайте. Дайте тісту постояти 10 хвилин.
4. Потім сформуйте котлетки.
Обваляйте їх у рисовому борошні й обсмажте на сковороді з рослинним маслом на середньому вогні (10 хв.), перевернувши один раз. Обсушіть сирники на паперовому рушнику.
5. Для соусу викладіть в сотейник цукор і влити 150 мл води. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь.
6. Очистіть апельсин і мандарини,
м’якоть наріжте шматочками і покладіть в сироп.
Додайте спеції, журавлину і
варіть 15 хвилин до загустіння соусу.
Подавайте соус з сирниками.
Оригінальні дієтичне котлетки з морквою і цитрусовим соусом готові.
Сухі сирник (туар) в духовці
Таким рецептом користується марійський народ і називають вони таку їжу — сухі сирник (туар).
Інгредієнти:
- 700 г сухого жирного сиру
- 80 г сметани
- 1 яйце
- 1 ч. ложка топленого масла
- сіль за смаком
Приготування:
Сухий пресований жирний сир заправити в мисці сметаною, сирим яйцем і посолити.
Отримане круте сирне тісто сформувати кульки, які приплюснути у вигляді биточків, завбільшки з велику гудзик.
Сформовані биточки укласти на змащене деко або сковороду (з невеликим інтервалом). Зверху змастити топленим маслом (або яєчним жовтком).
Потім поставити в нежарку піч або духовку на 1 — 1.5 години для сушіння при температурі 60 — 70 градусів С.
Потім знизити температуру до 40 градусів С і продовжувати сушити. Після сушіння вироби значно зменшуються в об’ємі.
Подати страву можна в гарячому вигляді з маслом або холодними до чаю.
Сирник в духовці — відео рецепт з яблуками
У відео додано шматочки яблук, замість них можна додати шматочки кураги або родзинок.
Як зробити сирники в банку і подарувати
Інгредієнти для півлітрової баночки:
- 300 г кисломолочного сиру
- 250 г борошна
- 3 яйця
- 250 г + 1 ч. л. вершкового масла
- 1.5 ст. л. цукру
- 1 ст. л. цедри апельсина
- 1 ст. л. суміші дрібно нарізаних сухофруктів
- 2 ч. л. розпушувача
- темний шоколад
- ванілін на кінчику ножа
- сіль
Приготування:
Яйця збити з цукром дочиста.
Додати протертий крізь сито сир.
Окремо збити розм’якшене вершкове масло (250 г), ванілін і сіль. Всипати просіяне борошно, змішане з розпушувачем, з’єднати з сирною сумішшю і замісити густе тісто.