Сирники із сиру рецепти: як приготувати сирники пишними і смачними

Для соусу:

  • 1 шт. апельсин
  • 2 шт. мандарин
  • 150 г цукру
  • 50 г журавлина
  • Кориця, гвоздика, аніс

Приготування:

1. Моркву помити і відварити у пароварці (40 хвилин). Дайте охолонути і очистити.

Подрібніть блендером в пюре.

2.У чашу блендера з пюре додайте 150 г сиру, вершкове масло, яйце, цукор, сіль і манку.

Ще раз збийте, щоб вийшло ніжне тісто оранжевого кольору.

3. Викладіть тісто в миску, додайте залишився сир і рисову муку,

перемішайте. Дайте тісту постояти 10 хвилин.

4. Потім сформуйте котлетки.

Обваляйте їх у рисовому борошні й обсмажте на сковороді з рослинним маслом на середньому вогні (10 хв.), перевернувши один раз. Обсушіть сирники на паперовому рушнику.

5. Для соусу викладіть в сотейник цукор і влити 150 мл води. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь.

6. Очистіть апельсин і мандарини,

м’якоть наріжте шматочками і покладіть в сироп.

Додайте спеції, журавлину і

варіть 15 хвилин до загустіння соусу.

Подавайте соус з сирниками.

Оригінальні дієтичне котлетки з морквою і цитрусовим соусом готові.

Сухі сирник (туар) в духовці

Таким рецептом користується марійський народ і називають вони таку їжу — сухі сирник (туар).

Інгредієнти:

  • 700 г сухого жирного сиру
  • 80 г сметани
  • 1 яйце
  • 1 ч. ложка топленого масла
  • сіль за смаком

Приготування:

Сухий пресований жирний сир заправити в мисці сметаною, сирим яйцем і посолити.

Отримане круте сирне тісто сформувати кульки, які приплюснути у вигляді биточків, завбільшки з велику гудзик.

Сформовані биточки укласти на змащене деко або сковороду (з невеликим інтервалом). Зверху змастити топленим маслом (або яєчним жовтком).

Потім поставити в нежарку піч або духовку на 1 — 1.5 години для сушіння при температурі 60 — 70 градусів С.

Дивіться також:  Торт на 23 лютого для чоловіків своїми руками

Потім знизити температуру до 40 градусів С і продовжувати сушити. Після сушіння вироби значно зменшуються в об’ємі.

Подати страву можна в гарячому вигляді з маслом або холодними до чаю.

Сирник в духовці — відео рецепт з яблуками

У відео додано шматочки яблук, замість них можна додати шматочки кураги або родзинок.

Як зробити сирники в банку і подарувати

Інгредієнти для півлітрової баночки:

  • 300 г кисломолочного сиру
  • 250 г борошна
  • 3 яйця
  • 250 г + 1 ч. л. вершкового масла
  • 1.5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. цедри апельсина
  • 1 ст. л. суміші дрібно нарізаних сухофруктів
  • 2 ч. л. розпушувача
  • темний шоколад
  • ванілін на кінчику ножа
  • сіль

Приготування:

Яйця збити з цукром дочиста.

Додати протертий крізь сито сир.

Окремо збити розм’якшене вершкове масло (250 г), ванілін і сіль. Всипати просіяне борошно, змішане з розпушувачем, з’єднати з сирною сумішшю і замісити густе тісто.