Сирники із сиру рецепти: як приготувати сирники пишними і смачними

Сирники із сиру любить весь світ. Їх люблять діти і з задоволенням їдять дорослі. Це корисна і смачна їжа для організму людини. У них багато корисних поживних речовин. Сирники готувати просто — був би сир. Готують їх в духовці і на сковороді. Зовнішній вид сирників викликає апетит.

Їх називають ще творожниками — це швидко готуються вироби з сиру і борошна, які потім обсмажуються на олії. У різних народів, ця їжа називається смаженими коржі з сиру, змішаного з борошном і яйцями, або просто — сирник.

У статті розглянемо різні рецепти сирників і навчимося їх готувати.

Сирники із сиру рецепт з фото

Інгредієнти:

  • 250 г кисломолочного сиру
  • 1 яйце
  • сіль і цукор за смаком
  • 1/3 чайної ложки питної соди
  • 2 столові ложки борошна вищого сорту
  • 2 столові ложки масла

Приготування:

Сир змішати з яйцем.

Додати сіль, цукор, соду, ретельно перемішати.

Додати борошно і замісити тісто.

Розкачати джгут, нарізати на шматки, надати їм круглу або овальну форму.

Обсмажити з обох сторін в олії.

Подавати блюдо гарячим зі сметаною,

варенням, джемом до чаю, молока, соку.

Смачні коржі з сиру

Інгредієнти:

  • 500 г кисломолочного сиру
  • 1/2 склянки цукру
  • 3 яйця
  • 2 склянки борошна
  • 50 г топленого масла
  • 1 склянка сметани
  • сіль за смаком

Приготування:

Збити яйця з сіллю і цукром в густу піну.

Сир пропустити через м’ясорубку.

У збиті яйця додати пропущений сир, 1 1/2 склянки борошна,

добре зігнати,

викласти на посипану борошном дошку.

Сформувати великий валик і порізати його на однакові шматки товщиною в один палець.

Обваляти кожен шматок в борошні, надавши ножем форму котлети.

На невеликому вогні обсмажити котлети на олії з обох сторін.

Дивіться також:  Сирний Кекс. 5 класичних рецептів смачних кексів з сиру

Подавати сирники зі сметаною.

Багато людей люблять такий рецепт приготування.

Рецепт сирників з манкою без яєць

Такий рецепт також має місце бути для людей, яким не можна вживати яйця.

Інгредієнти:

  • 1 кг сиру
  • 100 г манної крупи
  • 1 склянка цукру
  • 50 г топленого масла
  • сіль за смаком

Приготування:

Манну крупу замочити в 3/4 склянки води, щоб крупа розмокла.

Пропустити через м’ясорубку сир.

З’єднати сир з манною крупою і все добре перемішати. Додати цукор і сіль за смаком.

Далі готувати як у попередньому рецепті: Вимісити, скачати в велику ковбаску, нарізати на шматки товщиною в палець, обваляти в борошні, сформувати котлетки і обсмажити на олії в сковороді з обох сторін.

Подати зі сметаною.

Як сирники із сиру приготувати з морквою

Інгредієнти:

  • 300 г сиру (9 %)
  • 2 ст. л. рисового борошна
  • 1 ст. л. крупа манна
  • цукор — 1 ст. л.
  • 1 шт. яйце
  • 300 г моркви
  • 1 ст. л. масло вершкове
  • олія рослинна
  • сіль