Сирники із сиру любить весь світ. Їх люблять діти і з задоволенням їдять дорослі. Це корисна і смачна їжа для організму людини. У них багато корисних поживних речовин. Сирники готувати просто — був би сир. Готують їх в духовці і на сковороді. Зовнішній вид сирників викликає апетит.
Їх називають ще творожниками — це швидко готуються вироби з сиру і борошна, які потім обсмажуються на олії. У різних народів, ця їжа називається смаженими коржі з сиру, змішаного з борошном і яйцями, або просто — сирник.
У статті розглянемо різні рецепти сирників і навчимося їх готувати.
Сирники із сиру рецепт з фото
Інгредієнти:
- 250 г кисломолочного сиру
- 1 яйце
- сіль і цукор за смаком
- 1/3 чайної ложки питної соди
- 2 столові ложки борошна вищого сорту
- 2 столові ложки масла
Приготування:
Сир змішати з яйцем.
Додати сіль, цукор, соду, ретельно перемішати.
Додати борошно і замісити тісто.
Розкачати джгут, нарізати на шматки, надати їм круглу або овальну форму.
Обсмажити з обох сторін в олії.
Подавати блюдо гарячим зі сметаною,
варенням, джемом до чаю, молока, соку.
Смачні коржі з сиру
Інгредієнти:
- 500 г кисломолочного сиру
- 1/2 склянки цукру
- 3 яйця
- 2 склянки борошна
- 50 г топленого масла
- 1 склянка сметани
- сіль за смаком
Приготування:
Збити яйця з сіллю і цукром в густу піну.
Сир пропустити через м’ясорубку.
У збиті яйця додати пропущений сир, 1 1/2 склянки борошна,
добре зігнати,
викласти на посипану борошном дошку.
Сформувати великий валик і порізати його на однакові шматки товщиною в один палець.
Обваляти кожен шматок в борошні, надавши ножем форму котлети.
На невеликому вогні обсмажити котлети на олії з обох сторін.
Подавати сирники зі сметаною.
Багато людей люблять такий рецепт приготування.
Рецепт сирників з манкою без яєць
Такий рецепт також має місце бути для людей, яким не можна вживати яйця.
Інгредієнти:
- 1 кг сиру
- 100 г манної крупи
- 1 склянка цукру
- 50 г топленого масла
- сіль за смаком
Приготування:
Манну крупу замочити в 3/4 склянки води, щоб крупа розмокла.
Пропустити через м’ясорубку сир.
З’єднати сир з манною крупою і все добре перемішати. Додати цукор і сіль за смаком.
Далі готувати як у попередньому рецепті: Вимісити, скачати в велику ковбаску, нарізати на шматки товщиною в палець, обваляти в борошні, сформувати котлетки і обсмажити на олії в сковороді з обох сторін.
Подати зі сметаною.
Як сирники із сиру приготувати з морквою
Інгредієнти:
- 300 г сиру (9 %)
- 2 ст. л. рисового борошна
- 1 ст. л. крупа манна
- цукор — 1 ст. л.
- 1 шт. яйце
- 300 г моркви
- 1 ст. л. масло вершкове
- олія рослинна
- сіль