Вишневий сік — це дуже смачна і корисна заготівля на зиму. Для приготування соку придатні плоди багатьох сортів. Вишня з темнокрашенными плодами дає більш красивий сік з приємним ароматом. Сорти з светлоокрашенными плодами дають менше забарвлений колір, а також аромат буде слабкіше.
З цієї причини рекомендується готувати сік із суміші плодів різних сортів. Для цього плоди подрібнюють, потім пресують і консервують.
Після того, як заготовлено варення з вишні і спущено в льох багато банок вишневого компоту, можна подумати і про інших рецептах.
Вишневий сік, приготовлений в соковарці
В допомогу багатьом господиням промисловість випускає соковарки. Їх використання багато в чому скорочує процес приготування соку.
Необхідні продукти:
- Вишня 1 кг
- Цукор — 100-150 г
Спосіб приготування
- Цілі плоди вишні помістіть в соковарку.
- Зверху ягід засипте цукор.
- Варіть 40-60 хвилин.
- Гарячий сік розлийте в підігріті банки і відразу ж загорніть.
Такий вишневий сік стерилізувати не потрібно.
Як приготувати сік з вишні на зиму
Якщо ви хочете отримати сік прозорим, то його після віджимання поміщають на 2-3 години в холодильник. Потім зливають частина (без осаду) і консервують. А осад консервують окремо.
Потрібно:
- Плоди вишні — 1 кг
- Цукор — 100-150 г
Процес приготування
- Видаліть кісточки з вишні.
- Перекладіть ягоди в емальований посуд.
- Засипте ягоди цукром і підігрійте на слабкому вогні до виділення соку.
- Відіжміть сік і розлийте його по пляшках або банках.
- Банки з соком потрібно стерилізувати.
Вишневий натуральний сік у домашніх умовах
У більшості сортів вишні сік в натуральному вигляді дуже кислий. Тому для пом’якшення смаку до нього додають цукровий сироп. Для його приготування розчиняють в 1 літрі води 200 г цукру. Потім розчин доводять до кипіння, так отримують цукровий сироп.
Продукти:
- Натуральний сік вишні — 600 г
- Цукровий сироп — 400 г
Приготування
- Плоди вишні ретельно помийте і видаліть кісточки.
- Розімніть плоди і відіжміть сік на ручних пресах або пропустіть через соковижималку.
- Отриманий вишневий сік налийте в трилітрову скляну банку. Потім поставте на кілька годин у холодне місце.
- Потім злийте з осаду за допомогою гумової трубки.
- Банки потрібно пастеризувати.
Сік вишневий — рецепт на зиму
Зрозуміло, що сік, віджатий холодним способом, повністю зберігає смак і аромат свіжих плодів.
Але для отримання більш насиченого соку плоди після дроблення підігрівають до 60 градусів С і потім пресують. А нагрівання мезги сприяє кращому переходу в сік фарбувальних і інших речовин.