Баклажани фаршировані — дуже смачне друге блюдо. Завжди згадуйте ці плоди, коли вам хочеться приготувати що-небудь смачненьке. Тому що кулінарна практика показує, що страви з баклажанів — це завжди смачно.
Якщо їх смачно приготувати, то можна і сім’ю нагодувати незвичайним вечерею і на святковий стіл поставити. Обов’язково включіть в повсякденне меню ще й салати з баклажанів.
Плоди баклажанів добре фаршируються овочами, а також різними видами м’яса. Всі рецепти виходять смачними і корисними.
Баклажани фаршировані капустою
Подивіться, як смачно приготувати плоди баклажанів з овочевою начинкою.
Необхідні продукти:
- Баклажани — 8 шт.
- Свіжа капуста — 150 г
- Морква — 150 г
- Цибуля — 150 г
- Корінь петрушки — 150 г
- Зелень селери — 100 г
- Помідори — 3 шт.
- Рослинне масло — 150 г
- Часник — 6 зубчиків
- Сіль і спеції — за смаком
Спосіб приготування
- Добре промийте плоди баклажанів, видаліть плодоніжки.
- Потім розріжте кожен плід з одного боку вздовж, відступивши від кінців на 2-3 див.
- Через отвір, видаліть частину м’якоті і насіння.
- Проваріть розрізані плоди в підсоленому окропі 2-4 хвилини.
- Потім дайте плодам охолонути і відіжміть сік.
Приготування овочевої начинки
- Моркву, цибулю і корінь петрушки наріжте тонкою соломкою і спасеруйте в рослинному маслі.
- Помідори протерти через тертку. Або очистіть від шкірки і дуже дрібно порубайте. Отриману пасту розділіть на дві частини.
- Свіжу капусту тонко нашаткуйте, посоліть і добре перетріть руками. Перетріть так, щоб вона пустила сік.
- Всі підготовлені овочі змішайте разом і додайте половину томатної пасти.
- Ще додайте сіль, спеції за смаком і добре перемішайте.
- Начинка повинна бути густою.
Приготування
- Підготовлені баклажани наповніть начинкою і перев’яжіть гілочками селери.
- Баклажани фаршировані укладіть в товстостінну посуд.
- Потім залийте залишилася томатною пастою і тушкуйте під кришкою близько півгодини.
Подайте готові баклажани, посипати подрібненим часником і рубаною зеленню за смаком.
Фаршировані баклажани в духовці по-арабськи
Тема фарширування будь-яких овочів — дуже поширена в країнах Близького Сходу. Овочів там росте багато і всі їх потрібно вміти приготувати смачно.
Вам знадобиться:
- Баклажани — 2 шт.
- Рослинна олія — 30 г
- Помідори — 2 шт.
- Морква — 2 шт.
- Цибуля — 3 шт.
- Зелень кропу — 1 ст. л.
- Кінза — 1 ст. л.
- Селера — 1 ст. л.
- Часник нарізаний — 1 ст. л.
- Чорний мелений перець, сіль — за смаком
Приготування
- Добре помиті плоди баклажанів розріжте по довжині навпіл.
- Потім від шкірки ножем відокремте м’якоть. У вас вийдуть човники.
- Спасеруйте На вершковому маслі цибулю, нарізану кубиками.
- Ще додайте туди ж дрібно нарізаний часник, морква, м’якоть баклажанів. Посоліть і перемішайте.
- Отриманим овочевим фаршем заповніть човники з шкірки баклажанів.
- Баклажани фаршировані розкладіть у формі для запікання, змащену олією.
- Кожну половинку баклажанів накрийте ще кружальцями помідорів.
- Зверху посипте нарубаної зеленню
- Запікайте в духовці протягом 20 хвилин.
Страва подається до столу в холодному вигляді.
Смачний рецепт баклажанів з рисом по-австрійськи
Вам знадобиться:
- Баклажани — 2 шт.
- Цибуля — 3 шт.
- Яйце — 1 шт.
- Сир тертий — 1 ст. л.
- Рослинне масло — 1 ст. л.
- Рис — 1 ст. л.
- М’ясо — 150 г
- Сіль, перець — за смаком
Приготування
- Розріжте вздовж плоди баклажанів на 2 частини.
- На поверхні розрізаною м’якоті зробіть надрізи хрест-навхрест.
- Вкладіть половинки розрізом вниз на сковороду, щоб обсмажити в рослинній олії.
- Відваріть рис.
- Потушкуйте в маслі нарізану цибулю.
- М’ясо наріжте на шматочки і потушкуйте в маслі.
- Потім ложкою видаліть м’якоть. Поріжте і змішайте її з тушкованим луком, ясом відварним рисом. Це буде начинка.
- Ще в начинку додайте збите сире яйце. Потім посоліть її, поперчіть і перемішайте.
- Половинки плодів заповніть підготовленою начинкою.
- Зверху посипте тертим сиром, збризніть рослинним маслом.
- Запікайте фаршировані баклажани в духовці до готовності.
Приємно їсти !
Страва з баклажанів з горіхами швидко і смачно
Необхідні продукти:
- Баклажани — 4 шт.
- Ріпчаста цибуля — 150 г
- Очищені волоські горіхи — 140 г
- Рослинне масло — 80 мл
- Чорний мелений перець, сіль, петрушка — за смаком
Для соусу:
- Борошно — 20 г
- Молоко — 100 мл
- Яйце — 2 шт.
Спосіб приготування
- У плодів баклажанів відріжте плодоніжки.
- З боку плодоніжок відріжте кришечку і вийміть серцевину.
- Підготовлені плоди покладіть в підкислену воду, щоб не почорніли.
- Дрібно наріжте вийняту з м’якоть плодів і ріпчасту цибулю.
- Потім стушкуйте їх частини масла, щоб вони обм’якли й пожовкло.
- До суміші додайте товчені волоські горіхи. сіль, перець і подрібнену зелень петрушки.
- Цією сумішшю наповніть баклажани і закрийте кришечку.
- Потім покладіть баклажани фаршировані в плоску форму для запікання. Сюди ж додайте невелику кількість води. А плоди з начинкою полийте зверху ще залишилися олією.
- Запікайте в духовці на помірному вогні до повної готовності.
- Приготуйте соус. Для цього, обсмажте борошно з олією. Потім додайте молоко і, не знімаючи з вогню, розмішайте до однорідної рідкої кашки.
- Зніміть соус з вогню і, після того як він трохи охолоне, розмішайте в ньому 2 сирих яйця.
- На спечені баклажани вилийте соус і знову ненадовго поставте їх у духовку.
Приємного апетиту !
Відео про те, як смачно приготувати баклажани з м’ясним фаршем в духовці
Подивіться яке цікаве блюдо можна приготувати з баклажанами і фаршем в томатному соусі.
Всі запрпопоновані рецепти відрізняються своєю оригінальністю і незвичайним смаком. Готуйте та смакуйте. Вам сподобається.