Баклажани фаршировані — 5 смачних рецептів з баклажанів

Баклажани фаршировані — дуже смачне друге блюдо. Завжди згадуйте ці плоди, коли вам хочеться приготувати що-небудь смачненьке. Тому що кулінарна практика показує, що страви з баклажанів — це завжди смачно.

Якщо їх смачно приготувати, то можна і сім’ю нагодувати незвичайним вечерею і на святковий стіл поставити. Обов’язково включіть в повсякденне меню ще й салати з баклажанів.

Плоди баклажанів добре фаршируються овочами, а також різними видами м’яса. Всі рецепти виходять смачними і корисними.

Баклажани фаршировані капустою

Подивіться, як смачно приготувати плоди баклажанів з овочевою начинкою.

Необхідні продукти:

  • Баклажани — 8 шт.
  • Свіжа капуста — 150 г
  • Морква — 150 г
  • Цибуля — 150 г
  • Корінь петрушки — 150 г
  • Зелень селери — 100 г
  • Помідори — 3 шт.
  • Рослинне масло — 150 г
  • Часник — 6 зубчиків
  • Сіль і спеції — за смаком

Спосіб приготування

  1. Добре промийте плоди баклажанів, видаліть плодоніжки.
  2. Потім розріжте кожен плід з одного боку вздовж, відступивши від кінців на 2-3 див.
  3. Через отвір, видаліть частину м’якоті і насіння.
  4. Проваріть розрізані плоди в підсоленому окропі 2-4 хвилини.
  5. Потім дайте плодам охолонути і відіжміть сік.

Приготування овочевої начинки

  1. Моркву, цибулю і корінь петрушки наріжте тонкою соломкою і спасеруйте в рослинному маслі.
  2. Помідори протерти через тертку. Або очистіть від шкірки і дуже дрібно порубайте. Отриману пасту розділіть на дві частини.
  3. Свіжу капусту тонко нашаткуйте, посоліть і добре перетріть руками. Перетріть так, щоб вона пустила сік.
  4. Всі підготовлені овочі змішайте разом і додайте половину томатної пасти.
  5. Ще додайте сіль, спеції за смаком і добре перемішайте.
  6. Начинка повинна бути густою.

Приготування

  1. Підготовлені баклажани наповніть начинкою і перев’яжіть гілочками селери.
  2. Баклажани фаршировані укладіть в товстостінну посуд.
  3. Потім залийте залишилася томатною пастою і тушкуйте під кришкою близько півгодини.
Дивіться також:  Печеня зі свинини — 7 рецептів соковитою і мякою свинини

Подайте готові баклажани, посипати подрібненим часником і рубаною зеленню за смаком.

Фаршировані баклажани в духовці по-арабськи

Тема фарширування будь-яких овочів — дуже поширена в країнах Близького Сходу. Овочів там росте багато і всі їх потрібно вміти приготувати смачно.

Вам знадобиться:

  • Баклажани — 2 шт.
  • Рослинна олія — 30 г
  • Помідори — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля — 3 шт.
  • Зелень кропу — 1 ст. л.
  • Кінза — 1 ст. л.
  • Селера — 1 ст. л.
  • Часник нарізаний — 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Добре помиті плоди баклажанів розріжте по довжині навпіл.
  2. Потім від шкірки ножем відокремте м’якоть. У вас вийдуть човники.
  3. Спасеруйте На вершковому маслі цибулю, нарізану кубиками.
  4. Ще додайте туди ж дрібно нарізаний часник, морква, м’якоть баклажанів. Посоліть і перемішайте.
  5. Отриманим овочевим фаршем заповніть човники з шкірки баклажанів.
  6. Баклажани фаршировані розкладіть у формі для запікання, змащену олією.
  7. Кожну половинку баклажанів накрийте ще кружальцями помідорів.
  8. Зверху посипте нарубаної зеленню
  9. Запікайте в духовці протягом 20 хвилин.

Страва подається до столу в холодному вигляді.

Смачний рецепт баклажанів з рисом по-австрійськи

Вам знадобиться:

  • Баклажани — 2 шт.
  • Цибуля — 3 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сир тертий — 1 ст. л.
  • Рослинне масло — 1 ст. л.
  • Рис — 1 ст. л.
  • М’ясо — 150 г
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. Розріжте вздовж плоди баклажанів на 2 частини.
  2. На поверхні розрізаною м’якоті зробіть надрізи хрест-навхрест.
  3. Вкладіть половинки розрізом вниз на сковороду, щоб обсмажити в рослинній олії.
  4. Відваріть рис.
  5. Потушкуйте в маслі нарізану цибулю.
  6. М’ясо наріжте на шматочки і потушкуйте в маслі.
  7. Потім ложкою видаліть м’якоть. Поріжте і змішайте її з тушкованим луком, ясом відварним рисом. Це буде начинка.
  8. Ще в начинку додайте збите сире яйце. Потім посоліть її, поперчіть і перемішайте.
  9. Половинки плодів заповніть підготовленою начинкою.
  10. Зверху посипте тертим сиром, збризніть рослинним маслом.
  11. Запікайте фаршировані баклажани в духовці до готовності.
Дивіться також:  Як засолити горбушу в домашніх умовах — різні способи (рецепти)

Приємно їсти !

Страва з баклажанів з горіхами швидко і смачно

Необхідні продукти:

  • Баклажани — 4 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 150 г
  • Очищені волоські горіхи — 140 г
  • Рослинне масло — 80 мл
  • Чорний мелений перець, сіль, петрушка — за смаком

Для соусу:

  • Борошно — 20 г
  • Молоко — 100 мл
  • Яйце — 2 шт.

Спосіб приготування

  1. У плодів баклажанів відріжте плодоніжки.
  2. З боку плодоніжок відріжте кришечку і вийміть серцевину.
  3. Підготовлені плоди покладіть в підкислену воду, щоб не почорніли.
  4. Дрібно наріжте вийняту з м’якоть плодів і ріпчасту цибулю.
  5. Потім стушкуйте їх частини масла, щоб вони обм’якли й пожовкло.
  6. До суміші додайте товчені волоські горіхи. сіль, перець і подрібнену зелень петрушки.
  7. Цією сумішшю наповніть баклажани і закрийте кришечку.
  8. Потім покладіть баклажани фаршировані в плоску форму для запікання. Сюди ж додайте невелику кількість води. А плоди з начинкою полийте зверху ще залишилися олією.
  9. Запікайте в духовці на помірному вогні до повної готовності.
  10. Приготуйте соус. Для цього, обсмажте борошно з олією. Потім додайте молоко і, не знімаючи з вогню, розмішайте до однорідної рідкої кашки.
  11. Зніміть соус з вогню і, після того як він трохи охолоне, розмішайте в ньому 2 сирих яйця.
  12. На спечені баклажани вилийте соус і знову ненадовго поставте їх у духовку.

Приємного апетиту !

Відео про те, як смачно приготувати баклажани з м’ясним фаршем в духовці

Подивіться яке цікаве блюдо можна приготувати з баклажанами і фаршем в томатному соусі.

Всі запрпопоновані рецепти відрізняються своєю оригінальністю і незвичайним смаком. Готуйте та смакуйте. Вам сподобається.