Баклажани фаршировані — 5 смачних рецептів з баклажанів

Баклажани фаршировані — дуже смачне друге блюдо. Завжди згадуйте ці плоди, коли вам хочеться приготувати що-небудь смачненьке. Тому що кулінарна практика показує, що страви з баклажанів — це завжди смачно.

Якщо їх смачно приготувати, то можна і сім’ю нагодувати незвичайним вечерею і на святковий стіл поставити. Обов’язково включіть в повсякденне меню ще й салати з баклажанів.

Плоди баклажанів добре фаршируються овочами, а також різними видами м’яса. Всі рецепти виходять смачними і корисними.

Баклажани фаршировані капустою

Подивіться, як смачно приготувати плоди баклажанів з овочевою начинкою.

Необхідні продукти:

  • Баклажани — 8 шт.
  • Свіжа капуста — 150 г
  • Морква — 150 г
  • Цибуля — 150 г
  • Корінь петрушки — 150 г
  • Зелень селери — 100 г
  • Помідори — 3 шт.
  • Рослинне масло — 150 г
  • Часник — 6 зубчиків
  • Сіль і спеції — за смаком

Спосіб приготування

  1. Добре промийте плоди баклажанів, видаліть плодоніжки.
  2. Потім розріжте кожен плід з одного боку вздовж, відступивши від кінців на 2-3 див.
  3. Через отвір, видаліть частину м’якоті і насіння.
  4. Проваріть розрізані плоди в підсоленому окропі 2-4 хвилини.
  5. Потім дайте плодам охолонути і відіжміть сік.

Приготування овочевої начинки

  1. Моркву, цибулю і корінь петрушки наріжте тонкою соломкою і спасеруйте в рослинному маслі.
  2. Помідори протерти через тертку. Або очистіть від шкірки і дуже дрібно порубайте. Отриману пасту розділіть на дві частини.
  3. Свіжу капусту тонко нашаткуйте, посоліть і добре перетріть руками. Перетріть так, щоб вона пустила сік.
  4. Всі підготовлені овочі змішайте разом і додайте половину томатної пасти.
  5. Ще додайте сіль, спеції за смаком і добре перемішайте.
  6. Начинка повинна бути густою.

Приготування

  1. Підготовлені баклажани наповніть начинкою і перев’яжіть гілочками селери.
  2. Баклажани фаршировані укладіть в товстостінну посуд.
  3. Потім залийте залишилася томатною пастою і тушкуйте під кришкою близько півгодини.
Дивіться також:  Холодець (холодець) з риби — 9 простих і смачних рецептів

Подайте готові баклажани, посипати подрібненим часником і рубаною зеленню за смаком.

Фаршировані баклажани в духовці по-арабськи

Тема фарширування будь-яких овочів — дуже поширена в країнах Близького Сходу. Овочів там росте багато і всі їх потрібно вміти приготувати смачно.

Вам знадобиться:

  • Баклажани — 2 шт.
  • Рослинна олія — 30 г
  • Помідори — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля — 3 шт.
  • Зелень кропу — 1 ст. л.
  • Кінза — 1 ст. л.
  • Селера — 1 ст. л.
  • Часник нарізаний — 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Добре помиті плоди баклажанів розріжте по довжині навпіл.
  2. Потім від шкірки ножем відокремте м’якоть. У вас вийдуть човники.
  3. Спасеруйте На вершковому маслі цибулю, нарізану кубиками.
  4. Ще додайте туди ж дрібно нарізаний часник, морква, м’якоть баклажанів. Посоліть і перемішайте.
  5. Отриманим овочевим фаршем заповніть човники з шкірки баклажанів.
  6. Баклажани фаршировані розкладіть у формі для запікання, змащену олією.
  7. Кожну половинку баклажанів накрийте ще кружальцями помідорів.
  8. Зверху посипте нарубаної зеленню
  9. Запікайте в духовці протягом 20 хвилин.