Баклажани фаршировані — дуже смачне друге блюдо. Завжди згадуйте ці плоди, коли вам хочеться приготувати що-небудь смачненьке. Тому що кулінарна практика показує, що страви з баклажанів — це завжди смачно.
Якщо їх смачно приготувати, то можна і сім’ю нагодувати незвичайним вечерею і на святковий стіл поставити. Обов’язково включіть в повсякденне меню ще й салати з баклажанів.
Плоди баклажанів добре фаршируються овочами, а також різними видами м’яса. Всі рецепти виходять смачними і корисними.
Баклажани фаршировані капустою
Подивіться, як смачно приготувати плоди баклажанів з овочевою начинкою.
Необхідні продукти:
- Баклажани — 8 шт.
- Свіжа капуста — 150 г
- Морква — 150 г
- Цибуля — 150 г
- Корінь петрушки — 150 г
- Зелень селери — 100 г
- Помідори — 3 шт.
- Рослинне масло — 150 г
- Часник — 6 зубчиків
- Сіль і спеції — за смаком
Спосіб приготування
- Добре промийте плоди баклажанів, видаліть плодоніжки.
- Потім розріжте кожен плід з одного боку вздовж, відступивши від кінців на 2-3 див.
- Через отвір, видаліть частину м’якоті і насіння.
- Проваріть розрізані плоди в підсоленому окропі 2-4 хвилини.
- Потім дайте плодам охолонути і відіжміть сік.
Приготування овочевої начинки
- Моркву, цибулю і корінь петрушки наріжте тонкою соломкою і спасеруйте в рослинному маслі.
- Помідори протерти через тертку. Або очистіть від шкірки і дуже дрібно порубайте. Отриману пасту розділіть на дві частини.
- Свіжу капусту тонко нашаткуйте, посоліть і добре перетріть руками. Перетріть так, щоб вона пустила сік.
- Всі підготовлені овочі змішайте разом і додайте половину томатної пасти.
- Ще додайте сіль, спеції за смаком і добре перемішайте.
- Начинка повинна бути густою.
Приготування
- Підготовлені баклажани наповніть начинкою і перев’яжіть гілочками селери.
- Баклажани фаршировані укладіть в товстостінну посуд.
- Потім залийте залишилася томатною пастою і тушкуйте під кришкою близько півгодини.
Подайте готові баклажани, посипати подрібненим часником і рубаною зеленню за смаком.
Фаршировані баклажани в духовці по-арабськи
Тема фарширування будь-яких овочів — дуже поширена в країнах Близького Сходу. Овочів там росте багато і всі їх потрібно вміти приготувати смачно.
Вам знадобиться:
- Баклажани — 2 шт.
- Рослинна олія — 30 г
- Помідори — 2 шт.
- Морква — 2 шт.
- Цибуля — 3 шт.
- Зелень кропу — 1 ст. л.
- Кінза — 1 ст. л.
- Селера — 1 ст. л.
- Часник нарізаний — 1 ст. л.
- Чорний мелений перець, сіль — за смаком
Приготування
- Добре помиті плоди баклажанів розріжте по довжині навпіл.
- Потім від шкірки ножем відокремте м’якоть. У вас вийдуть човники.
- Спасеруйте На вершковому маслі цибулю, нарізану кубиками.
- Ще додайте туди ж дрібно нарізаний часник, морква, м’якоть баклажанів. Посоліть і перемішайте.
- Отриманим овочевим фаршем заповніть човники з шкірки баклажанів.
- Баклажани фаршировані розкладіть у формі для запікання, змащену олією.
- Кожну половинку баклажанів накрийте ще кружальцями помідорів.
- Зверху посипте нарубаної зеленню
- Запікайте в духовці протягом 20 хвилин.