Брокколі на сковороді можна приготувати дуже смачно так, щоб смачно поїсти її на вечерю або сніданок. Пропоноване блюдо готується швидко і виходить дуже смачним.
Корисні властивості капусти відомі всім знавцям корисних страв. У капусті міститься багато вітамінів групи В, ще є вітаміни Е, А, К, З. А ось вітаміну С у ній більше, ніж в цитрусових плодах.
Ще в брокколі міститься велика кількість бета-каротину, який підтримує молодість нашого організму і красу. Тому часто її застосовують в якості інгредієнта в салатах, варять супи і готують смачно з рисом для других страв.
Подивіться рецепт, як правильно приготувати капусту, щоб у ній збереглися всі корисні вітаміни.
Брокколі на сковороді з яйцем, як приготувати швидко і смачно
Скажемо відразу про те, що капусту не треба переварювати, щоб зберегти в ній всі смакові і корисні властивості. Мета нашого рецепта сьогодні — щоб капуста вийшла хрусткою, соковитою і смачною.
Метод приготування:
1. Приготуйте гарячу кип’ячену воду.
2. Ще поставте поруч чашку з холодною водою, щоб потім опускати в неї готову брокколі.
3. У гарячу вскипяченную раніше воду додайте сіль за смаком і почекайте коли вона знову закипить.
Цю страву можна готувати і з замороженої капусти. Для цього її потрібно дістати з морозильної камери за 30 хвилин до процесу приготування.
4. А поки займіться капустою і обріжте її на суцвіття ножем.
5. Як тільки підсолена вода в каструлі закипить, то відразу опускайте в неї суцвіття капусти.
6. Капуста повинна варитися в підсоленій воді 4-5 хвилин і не більше. Як порада — поставте поруч таймер часу, щоб не переварити капусту.
7. Поки готується капуста — підготуйте крижану ванну для неї.
Якщо броколі дістати і в гарячому вигляді так залишити, то вона буде продовжувати готуватися далі і вийде розвареною.
Нам не потрібна розварені суцвіття. Нам потрібні вони хрусткі, тому і потрібно приготувати крижану ванну. Для цього в приготовлену холодну воду опустіть шматочки льоду з ванночок.
8. По закінченні визначеного часу дістаньте суцвіття капусти з каструлі і опустіть в чашку з холодною водою і шматочками льоду.
Довго перебувати брокколі в холодній воді не потрібно, наше завдання зупинити процес готування. Тому дістаньте суцвіття з води в миску і злийте зайву воду.
9. Подивіться як приготована брокколі змінила свій колір. Вона стала з яскравим зеленим кольором порівняно з оригіналом.
Якщо ви не будете опускати суцвіття в холодну воду, то вони будуть за кольором блідо-зеленими.
10. Далі посоліть і поперчіть суцвіття в мисці за смаком. Ще додайте роздавлений ножем і дрібно порізаний зубчик часнику, який був обсмажена 1 хвилину на сковороді.
Приготування омлету:
1. Розбийте в чашку 2 сирих яйця, посоліть, поперчіть і трохи збийте виделкою.
2. Зварені суцвіття ще трохи подрібніть ножем.
3. Сковороду поставте на вогонь, покладіть шматочок вершкового масла і налийте трохи оливкової. Викладіть брокколі і залийте збитими яйцями.
4. Зробіть маленький вогонь і закрийте кришкою.
Якщо ви любите омлет некруто, то готуйте 3-4 хвилини. А якщо вам потрібно більше приготоване яйце, то готуйте 5-7 хвилин.
Готуйте так, як вам подобається.
Омлет з брокколі готовий. Приємно їсти !
Відео про те, як приготувати омлет з капустою, яйцем і сиром
Таке блюдо відмінно підійде для сніданку або легкого вечері.
Ви дізналися швидке блюдо з корисною капустою. Готуйте із задоволенням та приємного всім апетиту !