Цвітна капуста на зиму в банках — 6 дуже смачних рецептів

Цвітна капуста на зиму в томатному розсолі сама смачна і ароматна.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста — 3 кг
  • помідори — 1.5 кг
  • болгарський перець — 1 кг
  • петрушка — 200 г
  • часник — 2 великі головки
  • рослинне масло — 200 г
  • оцет 9% — 100 г
  • цукор — 4 ст. ложки
  • сіль — 2 ст. ложки

План дій:

1. Капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо протягом 5 хвилин. Воду зливаємо через друшляк і чекаємо остигання суцвіть.

1. У плодів томатів робимо надрізи і опускаємо в гарячу воду на 5-10 хвилин. Потім легко знімаємо шкірку. Помідори нарізаємо на шматочки і опускаємо в чашу блендера для подрібнення.

2. Подрібнені томати виливаємо в каструлю, до якої будемо готувати розсіл для заливки суцвіть.

3. Ще подрібнюємо в блендері шматочки солодкого перцю і нарізані зубчики часнику. Всі подрібнені овочі разом з нарізаною зеленню з’єднуємо з томатною масою. Все перемішуємо.

4. У перекручену суміш додаємо рослинне масло, оцет, цукор, сіль. Перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь і чекаємо закипання.

5. Коли томатний розсіл починає закипати, опускаємо в нього підготовлені суцвіття. З моменту закипання поваримо масу 20-25 хвилин.

6. Розкладаємо гарячу ароматну масу по стерилізованим банкам і закручуємо кришками.

7. Банки перевертаємо і закутуємо до повного охолодження. Цвітна капуста на зиму в банках готова.

Приємно їсти !

Відео про те, як замаринувати цвітну капусту з помідорами

Ви дізналися кращі рецепти суцвіть з капусти. Цвітна капуста на зиму в банках обов’язково повинна стояти у вашому льосі серед інших заготовок.

Дивіться також:  Квашена капуста без солі — класичний рецепт