Цвітна капуста на зиму в томатному розсолі сама смачна і ароматна.
Інгредієнти:
- цвітна капуста — 3 кг
- помідори — 1.5 кг
- болгарський перець — 1 кг
- петрушка — 200 г
- часник — 2 великі головки
- рослинне масло — 200 г
- оцет 9% — 100 г
- цукор — 4 ст. ложки
- сіль — 2 ст. ложки
План дій:
1. Капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо протягом 5 хвилин. Воду зливаємо через друшляк і чекаємо остигання суцвіть.
1. У плодів томатів робимо надрізи і опускаємо в гарячу воду на 5-10 хвилин. Потім легко знімаємо шкірку. Помідори нарізаємо на шматочки і опускаємо в чашу блендера для подрібнення.
2. Подрібнені томати виливаємо в каструлю, до якої будемо готувати розсіл для заливки суцвіть.
3. Ще подрібнюємо в блендері шматочки солодкого перцю і нарізані зубчики часнику. Всі подрібнені овочі разом з нарізаною зеленню з’єднуємо з томатною масою. Все перемішуємо.
4. У перекручену суміш додаємо рослинне масло, оцет, цукор, сіль. Перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь і чекаємо закипання.
5. Коли томатний розсіл починає закипати, опускаємо в нього підготовлені суцвіття. З моменту закипання поваримо масу 20-25 хвилин.
6. Розкладаємо гарячу ароматну масу по стерилізованим банкам і закручуємо кришками.
7. Банки перевертаємо і закутуємо до повного охолодження. Цвітна капуста на зиму в банках готова.
Приємно їсти !
Відео про те, як замаринувати цвітну капусту з помідорами
Ви дізналися кращі рецепти суцвіть з капусти. Цвітна капуста на зиму в банках обов’язково повинна стояти у вашому льосі серед інших заготовок.