Домашній соус — це підлива або приправа до других страв і гарнірів. Зазвичай по домашньому соус готують на кожен день до рибних страв, до м’ясних шницелям, до картопляних зразам та інших страв.
Рідка підлива підвищує калорійність страви і дає йому більш м’яку консистенцію при поїданні. Соуси збуджують апетит, так як містять спеції, які активізують органи травлення. Сама підлива красиво відтіняє основні продукти приготованого блюда.
Будь-яка господиня зможе приготувати домашній соус, тому що він простий у самому приготуванні. А ось популярні соуси готувати складно, тому що в них входить багато продуктів, подивіться ці рецепти: Гуакомоле, Тартар, Сальса.
А зараз дізнайтеся про інші рецепти підлив по домашньому і готуйте з задоволенням.
Татарський соус з огірками
Приготування соусу підкорює своєю простотою і наявністю звичайних продуктів у себе вдома.
Продукти:
- Цибулина — 1 шт.
- Зварені круто яйця — 2 шт.
- Каперси — 2 ст. л.
- Мариновані огірки — 2 ст. л.
- Майонез — 4 ст. л.
- Йогурт — 2 ст. л.
- Огірковий маринад, сіль, мелений чорний перець — за смаком
- Нарізаний зелена цибуля — 5 ст. л.
- Часник — 1 зубчик
Приготування
- Цибулину очистіть і дрібно наріжте.
- Яйця дрібно порубаєте.
- Огірки розріжте спочатку вздовж, а потім наріжте маленькими шматочками.
- Складіть в миску, додайте майонез і йогурт. Перемішайте.
- Ще влийте трохи огіркового маринаду, посоліть, поперчіть. Усе ретельно збийте.
- Очистіть часник і роздушіть його в часничниці. Потім додайте в домашній соус.
- В кінці посипте нарізаними колечками зеленого лука.
Домашній соус Айолі»
Це дуже популярна поливання в країнах Середземного моря, від Іспанії до Італії. Де-то додають ще в нього гірчицю і навіть грушу. Їдять його з морепродуктів, рибними стравами і смаженим ягням.
Необхідні продукти:
- Оливкова олія — 3 ст. л.
- Сирий жовток — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Сік лимонний — 2 ст. л.
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Розітріть часник з сіллю.
- Потім введіть яєчний жовток, влийте оливкове масло і лимонний сік.
- Все добре перемішайте.
- Приправу подавайте до холодного відварного м’яса.
Вершкова підлива
Приправа чудово підходить до рису, до макаронів, до котлет, до грибів, до курки.
Потрібно:
- Томатна паста — 2 ст. л.
- Сир — 80 г
- Вершки — 150 мл
- Сіль, чорний мелений перець — за смаком
- Гострий соус — 1/2 ч. л.
Хід приготування
- Перемішайте томатну пасту і сир.
- Додайте в цю масу поступово вершки.
- Приправити все сіллю, перцем і гострим соусом.
- Ще раз все перемішайте.
Зелений соус по домашньому
Підлива зеленого кольору чудово підходить до страв з риби, м’яса, для шаурми, для суші, для пасти.
Потрібні продукти:
- Лимонний сік — 2 ст. л.
- Холодний овочевий бульйон — 125 мл
- Сіль — 1/2 ч. л.
- Часник — 1 зубчик
- Оливкова олія — 1 ст. л.
- Соняшникова олія — 2 ст. л.
- Різноманітна зелень, чорний мелений перець — за смаком
Метод готування
- Перемішайте: лимонний сік, овочевий бульйон, сіль і чорний мелений перець.
- Очистіть часник і видавіть його з допомогою чесночницы в підготовлену суміш.
- Сюди ж влийте оливкову і соняшникову олію. Суміш добре збийте.
- Переберіть зелень, помийте, обсушіть, подрібніть і змішайте з сумішшю.
Відео про те, як приготувати томатний соус в домашніх умовах
Такий соус ідеально підходить до котлет з гарніром.
Приємного всім апетиту !