Гаряче друге блюдо, по своїй логіці, має бути з присутністю риби або ароматного м’яса. І, звичайно, мати певний гарнір. В якості гарніру безумовно підійде картопля, приготовлена по-селянськи.
М’ясо чудово поєднується з різними продуктами і овочами, тому з нього можна приготувати багато найрізноманітніших страв. Приміром, на святковий стіл відмінно підійдуть баранячі реберця або свинина по-китайськи.
Не можна обійти подачу на стіл для гостей заслужені особливою увагою страви з птиці. А саме: цілого гусака або з хрусткою скоринкою качку, а також ніжне м’ясо індички.
Сьогодні вашій увазі пропонуються рецепти гарячих страв з м’яса шматком або стейком, технологія приготування якого описана поетапно.
Гаряче друге блюдо на новорічний стіл
За цим рецептом страва виходить святковим і ошатним. І все тому що воно готується відразу з гарніром, тобто овочами і грибами. У формуванні використовується принцип «книжка».
Джерело: https://youtu.be/fMdM_JnVlmA
Інгредієнти:
- М’ясо свинина (корейка або шия) — 2 кг
- Картопля — 2-3 шт.
- Цибуля великий — 2-3 шт.
- Помідор — 3 шт.
- Гриби печериці — 100 г
Маринад:
- Гірчиця Махеевь — 1 ст. л.
- Сіль — за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
- Паприка — 1 ч. л.
- Масло рослинне — 1 ст. л.
- Кетчуп — лечо Махеевь — 100 г
Спосіб приготування:
1. В цілому шматку м’яса зробіть надрізи, але не до кінця. Товщина повинна бути 1.5-2 див.
2. Для маринування надрізаного м’яса зробіть маринад. Для цього в чашці змішайте: рослинна олія, паприку, чорний мелений перець, гірчицю і сіль. Все перемішайте ложкою.
3. Получившимся маринадом обмажте м’ясо зверху і всередині надрізів з допомогою рук.
4. Потім очищену картоплю наріжте на круглі пластини.
5. Гриби печериці наріжте на пластинки. Добре, якщо гриби будуть великими.
6. Свіжі помідори поріжте також на плоскі кільця.
7. Всі підготовлені овочі та гриби, посоліть і поперчіть.
8. Підготовлений шматок м’яса свинини покладіть на деко застелений фольгою.
9. В кишеньки (надрізи) в м’ясі покладіть картоплю, помідори і цибулю. Таким чином, заповніть всі надрізи у великому шматку м’яса,
10. Запакуйте м’ясо з овочами і грибами в фольгу і поставте в духовку, щоб запікати 1 годину 40 хвилин при температурі 180 градусів С.
11. Потім дістаньте деко і розпакуйте фольгу зверху.
12. Намажте зверху гаряче друге блюдо кетчупом з допомогою пензлика.
13. Запікайте в такому вигляді в духовці ще 20 хвилин.
14. Дістаньте готову страву з духовки, наріжте на порційні шматки і покладіть на тарілочки для кожного гостя.
Приємно їсти !
Відео про те, як приготувати шикарне м’ясо на Новий рік
Гаряче друге блюдо вважається головним на святковому столі. Зазвичай його готують в день прийому гостей.
Щоб успішно приготувати рецепти і відео, запишіть склад інгредієнтів:
Буженина в духовці:
- М’ясо свинини — 1.8 кг
- Вода — 1 літр
- Сіль — 2 ч. л.
- Цукор — 1 ч. л.
- Лавровий лист — 6 шт.
- Чорний перець горошком — 8 шт.
- Запашний перець горошком — 5 шт.
- Мелений чорний перець — 0.5 ч. л.
- Суміш перців для м’яса — 2-3 ч. л.
- Гірчиця — 1 ч. л.
- Гірчиця в зернах — 1 ч. л.
- Часник — 5 зубчиків
Буженина з яблуками:
- Свиняча корейка — 900 г
- Зубчики часнику — 10 шт.
- Цедра лимона
- Сік половини лимона
- Оливкова олія — 2 ст. л.
- Сіль, перець — за смаком
- Яблука — 250 г
- Вода — 100 мл
- Цукор — 50 г
- Гілочки розмарину 3 шт.
Наведені рецепти показують, що не потрібно володіти високими кулінарними здібностями, щоб приготувати такі відмінні другі страви.