Грибна ікра на зиму — найсмачніша заготівля для тривалого зберігання. Сьогодні я розповідаю про різних способах консервування в домашніх умовах, для сімейного використання.
Давайте розглянемо найпоширеніші рецепти заготівлі грибів на зиму, перевірені часом і з хорошими відгуками. Для приготування ікри підійдуть гриби, наприклад: підосичники, підберезники, маслюки, опеньки, лисички, печериці.
Гриби багаті смаковими та ароматичними якостями. Багатьом подобаються мариновані опеньки, які володіють особливим смаком. І тим не менш, овочева ікра з грибами з додаванням перцю, моркви, помідорів, кабачків, цибулі — теж дуже оригінальна і смачна заготівля на зиму.
Грибна ікра на зиму з морквою, помідорами та цибулею
У запропонованому рецепті містяться овочі, які лише злегка підкреслюють природний смак грибів.
Приготування:
1. Всі необхідні складові для приготування рецепту перед вами. Звичайним способом їх почистимо.
2. Почищені і помиті гриби ріжемо на шматочки і опускаємо в каструлю з водою. Каструлю ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо 5 хвилин.
3. Вимикаємо вогонь і обмиваємо гриби холодною водою.
4. Потім прокручуємо через м’ясорубку гриби разом з овочами.
5. Всю перекручену масу кладемо в каструлю, в якій будемо тушкувати гриби.
Щоб збереглися ароматичні і смакові якості грибів, не можна зловживати перцем, спеціями і сіллю. Їх додають, але так, щоб самі вони гостро не відчувалися.
6. До вмісту в каструлі, додаємо: 250 г рослинного масла, 1 ст. ложку солі і трохи меленого чорного перцю. Все перемішуємо і ставимо на вогонь. Стоїмо поруч перемішуємо і як тільки з’являться ознаки закипання, відразу вогонь зменшуємо. При слабкому кипінні на невеликому вогні варимо 40-50 хвилин.
7. Варимо масу часто помішуючи, пробуємо на смак і при необхідності додаємо сіль. Не забуваємо про те, що грибна ікра готується на зиму.
8. У гарячому стані розкладаємо масу в стерилізовані банки. Зверху на ікру наливаємо трохи гарячого соняшникової олії.
9. Закочує банки кришками.
10. Банки потрібно зберігати в холодильнику.
Відео про те, як приготувати ікру з білих грибів
Подивіться простий рецепт заготівлі з білих грибів на зиму.
Грибна ікра прекрасна їжа як закуска, як начинка для тарталеток, для намазування на шматочки хліба.
Овочева ікра з грибами без стерилізації
Грибне ласощі виходить дуже смачним. З ним можна робити бутерброди або використовувати як добавку до гарніру.
Інгредієнти:
- 1 кг болгарського перцю
- Морква — 1 кг
- 1 кг томатів
- 1 кг ріпчастої цибулі
- 3 літри відварених грибів
- 250-300 мл рослинного масла
- сіль, мелений перець — за смаком
Приготування ікри на зиму — не математика, тому за необхідності можна змінювати кількість продуктів, створювати нові комбінації.
Спосіб приготування:
- Гриби очистити і добре промити.
- У овочів видалити плодоніжки, видалити насіння у перців.
- Потім всі разом пропустити через м’ясорубку, додати масло, сіль, перець. Часто помішуючи, варити 2 години.
- Потім грибна ікра з овочами розкладається в стерилізовані банки, закочується кришками і закутується до охолодження.
Приємного апетиту !
Як зробити грибну ікру з опеньків
Дізнайтеся заготовку з найпоширеніших опеньків, які ростуть у лісах у великих кількостях. Люди збирають їх багато і готують баночки на зиму з великим задоволенням.
Нам буде потрібно:
- опеньки — 1 кг
- сіль — 3 ст. ложки
- морква — 2-3 шт.
- цибуля ріпчаста — 2 шт.
- перець чорний мелений — за смаком
- масло рослинне — 50 мл
Процес приготування:
1. Опеньки перебираємо, чистимо та миємо.
2. Помиті опеньки опускаємо в каструлю для варива і заливаємо водою. Води повинно бути в 3-4 рази більше, ніж грибів.
3. Каструлю ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. В обов’язковому порядку знімаємо піну.
4. Ще кладемо 2 ст. ложки солі і варимо далі 30-40 хвилин.
5. Потім зливаємо воду з каструлі разом з грибами через друшляк і промиваємо під проточною водою.
6. Тим часом нарізані моркву і цибулю, смажимо на сковороді з маслом до напів-готовності.
7. Змішуємо разом опеньки, цибулю, моркву і пропускаємо через м’ясорубку. Решітка на м’ясорубці повинна бути з великими отворами, щоб грибна ікра була все-таки крупинками, а не кашею.
8. У пропущену ікру додаємо ще 1 ст. ложку солі і перчимо за смаком. Потім включаємо вогонь і смажимо, часто перемішуючи, 30 хвилин.
9. Далі накладаємо масу щільно в баночки і тільки по плічка, не вище. Зверху банки прикривають кришками і ставимо в духовку при 110 градусах С на 40 хвилин.
10. Дістаємо з духовки і відразу закриваємо щільно кришками. Банки перевертаємо догори дном і закутуємо до повного охолодження.
Ось і все, консервація закінчена і грибна ікра з опеньків готова.
Відео про те, як приготувати грибну ікру в мультиварці
Подивіться, як можна приготувати заготовку свіжих красноголовців.
Подібним чином готуйте грибну заготовку з будь-яких грибів. Там де в рецептах використовується для подрібнення блендер, то ви можете застосувати м’ясорубку.
Вдалих заготовок !