Як приготувати шоколадний торт швидко і смачно

Шоколадний торт — смачний десерт на всі святкові столи, починаючи з новорічного столу. Приготувати оригінальну випічку в домашніх умовах можуть все, було б бажання. У магазинах зараз можна купити всі продукти, а саме: борошно, яйця, масло, шоколад, цукор.

Щоб трохи полегшити цю, безумовно, просте завдання вам, дорогі читачі, надається для перегляду ця стаття. З неї ви дізнаєтесь, як правильно підібрати продукти, щоб зробити своїми руками святкові ласощі.

Не відмовте собі в задоволенні і приготуйте пропоновані рецепти. Ще приготуйте святковий торт Прага, щоб порівняти з іншими рецептами і вибрати найкращий.

Вологий шоколадний торт з смачним кремом

Шоколадний бісквіт в рецепті готується просто. Подивіться, як він робиться на окропі і виходить вологим. Десерт виходить в міру солодким і добре просоченим.

Джерело: https://youtu.be/clL111557yE

Необхідні продукти:

для шоколадного крему:

  • Молоко — 400 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 120 г
  • Борошно — 70 г
  • Темний шоколад — 120 г
  • Вершкове масло — 70 г

для бісквіта:

  • Борошно — 200 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 120 г
  • Сіль — щіпка
  • Сода — 1 ч. л.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Какао-порошок — 40 г
  • Молоко — 150 г
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Окріп — 180 мл

для глазурі:

  • Молоко — 4 ст. л.
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Какао — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 50-60 г

для просочення:

  • Гаряча вода — 60 мл
  • Розчинна кава — 1 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.

Приготування крему:

Спочатку приготуємо шоколадний крем. Для цього потрібно закип’ятити 400 мл молока.

Поки закипає молоко, у мисці змішайте яйця, цукор і борошно до кремоподібної маси.

Дивіться також:  Листковий пиріг — смачні рецепти пирогів з листкового тіста

Як тільки молоко закипить, то відразу починайте вводити його в 2-3 прийоми і добре перемішувати. Так вводите тільки 1/3 його частина.

Решта 2/3 молока поставте на невеликий вогонь і починайте вводити туди приготовану раніше кремоподібну масу. Так розмішуйте всі компоненти до тих пір, поки маса не загусне.

Як тільки крем загусне перекладіть його в миску, щоб додати туди шматочки шоколаду. Так все перемішуйте так, поки весь шоколад повністю не розчиниться в кремі.

Потім крем закрийте харчовою плівкою і дайте повністю охолонути. Плівку покладіть прямо на поверхню крему.

Приготування тіста:

У чашку розбийте яйця, додайте цукор, щоб все збити міксером до тих пір, поки маса не побіліє.

В іншій чашці змішайте сухі інгредієнти, а саме: просіяне борошно, сіль, соду, розпушувач і какао. Всі сухі інгредієнти обережно перемішайте ложкою.

Потім в чашку з яєчною масою викладіть половину сухих інгредієнтів і перемішайте міксером.

Ще додайте сюди ж 150 мл молока кімнатної температури, щоб перемішати міксером.

І вже потім, висипайте частину сухих інгредієнтів, щоб знову все перемішати міксером.

Потім додайте рослинне масло і знову перемішайте.

Після того як маса буде однорідною, введіть окріп і перемішайте міксером. У вас вийде досить рідке шоколадне тісто.

Випікання бісквіта:

Приготуйте роз’ємну форму діаметром 20 см. Дно форми і боки застеліть вирізаним пергаментом.

Вилийте приготоване тісто у форму і випікайте 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою, яка повинна бути сухою.

Відразу бісквіт з духовки не діставайте, а дайте йому 10-15 хвилин побути в духовці, щоб охолонути. Дверцята духовки, при цьому, повинна бути трохи прочинені.

Потім перекладіть бісквіт на решітку, щоб він охолов. Остиглий бісквіт можете загорнути в харчову плівку. Від цього в цілому шоколадний торт буде тільки смачніше.

Дивіться також:  Манник: 4 рецепту приготування пісної випічки

Формування торта:

До раніше приготованого крему покладіть 70 г вершкового, щоб добре збити міксером. В результаті повинен вийти однорідний і стійкий шоколадний крем.

В цілому випечений бісквіт остигав 3 години. Розріжте його на три круглі частини, щоб збирати торт в кільці.

Кожен корж промажте спочатку кавовій просоченням. Для її приготування змішайте 1 ч. л. розчинної кави і 1 ч. л. цукру 60 мл гарячої води. Однак, коржі можна і не просочувати, тому що вони і так вийшли досить вологі.

Після нанесення просочення на кожен корж додавайте шоколадний крем, щоб рівно розмазати. Залиште трохи крему для обмазування країв.

Приберіть шоколадний торт на 20-30 хвилин у холодильник, щоб крем трохи остудився.

Потім пройдіться ножем по внутрішніх краях форми, щоб зняти кільце.

Залишилися намажте кремом боки і пройдіться фігурним шпателем, щоб створити візерунок. Знову приберіть шоколадний торт в холодильник.

Тим часом зваріть шоколадну глазур. Для цього в миску помістіть: молоко, цукор, какао порошок, щоб все перемішати. Доведіть масу до кипіння і додайте вершкове масло. Дайте глазурі охолонути, щоб потім перелити її в кондитерський мішок

Вийміть торт з холодильника і робіть шоколадною глазур’ю спеціальні патьоки з боків. Залишилася глазур’ю покрийте верх і все вирівняйте.

Прикрасьте зібрану випічку шматочками шоколаду, шматочками вафлі і шоколадним печивом.

Приготування випічки не дуже затратна, тому що готується з продуктів, які є в кожному будинку.

Шоколадний бісквітний торт — дуже смачний і простий рецепт

Продукти для тіста:

  • Борошно — 400 г
  • Крохмаль — 40 г
  • Цукор — 100 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Какао-порошок — 120 г
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Лимонна кислота — 1/2 ч. л.
  • Джем — 4 ст. л. — для змазування
Дивіться також:  Брауні з кабачків — цікавий рецепт несолодкого брауні

Для крему:

  • Шоколад — 125 г
  • Жовтки — 4 шт.
  • Фундук очищений — 50 г
  • Цукор — 100 г
  • Вершкове масло — 100 г

Для глазурі:

  • Шоколад — 100 г
  • Молоко — 2 ст. л.

Приготування рецепту:

 

  • Відокремте жовтки від білків, щоб потім збити білки в міцну піну.
  • Жовтки розітріть з цукром до білого.
  • В жовткову масу додайте борошно з какао, содою і лимонною кислотою. Перемішайте.
  • Отриману масу з’єднайте зі збитими білками. Вийшло тісто.
  • Тісто викладіть в змащену і присипану борошном форму, щоб випікати при температурі 200 градусів 25-30 хвилин.
  • Потім готовий бісквіт вийміть з форми, остудіть і розріжте на два коржі.
  • Фундук обсмажте і подрібніть.
  • У каструльці змішайте жовтки з цукром. Розігрійте на водяній бані, постійно помішуючи, до загустіння.
  • Зніміть каструльку, додайте шоколад і, помішуючи, порціями масло і горіхи.
  • Нижній пласт бісквіта намажте кремом, верхній — джемом.
  • Приготуйте глазур. Для цього розтопіть шоколад з молоком на водяній бані.
  • Шоколадний торт залийте постигла глазур’ю і посипте горіхами.

 

Приємного застілля і чаювання !

Відео про те, як приготувати торт «Шоколадна монетка»

Подивіться, як можна приготувати не нудотний шоколадний торт зі смаком морозива Пломбір. М’які і дрібнопористі шоколадні коржі з’єднуються між собою заварним кремом Пломбір.

Всі запропоновані рецепти підійдуть як для сімейного чаювання, так і для прийому гостей.