Шоколадний торт — смачний десерт на всі святкові столи, починаючи з новорічного столу. Приготувати оригінальну випічку в домашніх умовах можуть все, було б бажання. У магазинах зараз можна купити всі продукти, а саме: борошно, яйця, масло, шоколад, цукор.
Щоб трохи полегшити цю, безумовно, просте завдання вам, дорогі читачі, надається для перегляду ця стаття. З неї ви дізнаєтесь, як правильно підібрати продукти, щоб зробити своїми руками святкові ласощі.
Не відмовте собі в задоволенні і приготуйте пропоновані рецепти. Ще приготуйте святковий торт Прага, щоб порівняти з іншими рецептами і вибрати найкращий.
Вологий шоколадний торт з смачним кремом
Шоколадний бісквіт в рецепті готується просто. Подивіться, як він робиться на окропі і виходить вологим. Десерт виходить в міру солодким і добре просоченим.
Джерело: https://youtu.be/clL111557yE
Необхідні продукти:
для шоколадного крему:
- Молоко — 400 мл
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 120 г
- Борошно — 70 г
- Темний шоколад — 120 г
- Вершкове масло — 70 г
для бісквіта:
- Борошно — 200 г
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 120 г
- Сіль — щіпка
- Сода — 1 ч. л.
- Розпушувач — 1 ч. л.
- Какао-порошок — 40 г
- Молоко — 150 г
- Рослинна олія — 50 мл
- Окріп — 180 мл
для глазурі:
- Молоко — 4 ст. л.
- Цукор — 3 ст. л.
- Какао — 2 ст. л.
- Вершкове масло — 50-60 г
для просочення:
- Гаряча вода — 60 мл
- Розчинна кава — 1 ч. л.
- Цукор — 1 ч. л.
Приготування крему:
Спочатку приготуємо шоколадний крем. Для цього потрібно закип’ятити 400 мл молока.
Поки закипає молоко, у мисці змішайте яйця, цукор і борошно до кремоподібної маси.
Як тільки молоко закипить, то відразу починайте вводити його в 2-3 прийоми і добре перемішувати. Так вводите тільки 1/3 його частина.
Решта 2/3 молока поставте на невеликий вогонь і починайте вводити туди приготовану раніше кремоподібну масу. Так розмішуйте всі компоненти до тих пір, поки маса не загусне.
Як тільки крем загусне перекладіть його в миску, щоб додати туди шматочки шоколаду. Так все перемішуйте так, поки весь шоколад повністю не розчиниться в кремі.
Потім крем закрийте харчовою плівкою і дайте повністю охолонути. Плівку покладіть прямо на поверхню крему.
Приготування тіста:
У чашку розбийте яйця, додайте цукор, щоб все збити міксером до тих пір, поки маса не побіліє.
В іншій чашці змішайте сухі інгредієнти, а саме: просіяне борошно, сіль, соду, розпушувач і какао. Всі сухі інгредієнти обережно перемішайте ложкою.
Потім в чашку з яєчною масою викладіть половину сухих інгредієнтів і перемішайте міксером.
Ще додайте сюди ж 150 мл молока кімнатної температури, щоб перемішати міксером.
І вже потім, висипайте частину сухих інгредієнтів, щоб знову все перемішати міксером.
Потім додайте рослинне масло і знову перемішайте.
Після того як маса буде однорідною, введіть окріп і перемішайте міксером. У вас вийде досить рідке шоколадне тісто.
Випікання бісквіта:
Приготуйте роз’ємну форму діаметром 20 см. Дно форми і боки застеліть вирізаним пергаментом.
Вилийте приготоване тісто у форму і випікайте 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою, яка повинна бути сухою.
Відразу бісквіт з духовки не діставайте, а дайте йому 10-15 хвилин побути в духовці, щоб охолонути. Дверцята духовки, при цьому, повинна бути трохи прочинені.
Потім перекладіть бісквіт на решітку, щоб він охолов. Остиглий бісквіт можете загорнути в харчову плівку. Від цього в цілому шоколадний торт буде тільки смачніше.
Формування торта:
До раніше приготованого крему покладіть 70 г вершкового, щоб добре збити міксером. В результаті повинен вийти однорідний і стійкий шоколадний крем.
В цілому випечений бісквіт остигав 3 години. Розріжте його на три круглі частини, щоб збирати торт в кільці.
Кожен корж промажте спочатку кавовій просоченням. Для її приготування змішайте 1 ч. л. розчинної кави і 1 ч. л. цукру 60 мл гарячої води. Однак, коржі можна і не просочувати, тому що вони і так вийшли досить вологі.
Після нанесення просочення на кожен корж додавайте шоколадний крем, щоб рівно розмазати. Залиште трохи крему для обмазування країв.
Приберіть шоколадний торт на 20-30 хвилин у холодильник, щоб крем трохи остудився.
Потім пройдіться ножем по внутрішніх краях форми, щоб зняти кільце.
Залишилися намажте кремом боки і пройдіться фігурним шпателем, щоб створити візерунок. Знову приберіть шоколадний торт в холодильник.
Тим часом зваріть шоколадну глазур. Для цього в миску помістіть: молоко, цукор, какао порошок, щоб все перемішати. Доведіть масу до кипіння і додайте вершкове масло. Дайте глазурі охолонути, щоб потім перелити її в кондитерський мішок
Вийміть торт з холодильника і робіть шоколадною глазур’ю спеціальні патьоки з боків. Залишилася глазур’ю покрийте верх і все вирівняйте.
Прикрасьте зібрану випічку шматочками шоколаду, шматочками вафлі і шоколадним печивом.
Приготування випічки не дуже затратна, тому що готується з продуктів, які є в кожному будинку.
Шоколадний бісквітний торт — дуже смачний і простий рецепт
Продукти для тіста:
- Борошно — 400 г
- Крохмаль — 40 г
- Цукор — 100 г
- Яйця — 3 шт.
- Какао-порошок — 120 г
- Сода — 1/2 ч. л.
- Лимонна кислота — 1/2 ч. л.
- Джем — 4 ст. л. — для змазування
Для крему:
- Шоколад — 125 г
- Жовтки — 4 шт.
- Фундук очищений — 50 г
- Цукор — 100 г
- Вершкове масло — 100 г
Для глазурі:
- Шоколад — 100 г
- Молоко — 2 ст. л.
Приготування рецепту:
- Відокремте жовтки від білків, щоб потім збити білки в міцну піну.
- Жовтки розітріть з цукром до білого.
- В жовткову масу додайте борошно з какао, содою і лимонною кислотою. Перемішайте.
- Отриману масу з’єднайте зі збитими білками. Вийшло тісто.
- Тісто викладіть в змащену і присипану борошном форму, щоб випікати при температурі 200 градусів 25-30 хвилин.
- Потім готовий бісквіт вийміть з форми, остудіть і розріжте на два коржі.
- Фундук обсмажте і подрібніть.
- У каструльці змішайте жовтки з цукром. Розігрійте на водяній бані, постійно помішуючи, до загустіння.
- Зніміть каструльку, додайте шоколад і, помішуючи, порціями масло і горіхи.
- Нижній пласт бісквіта намажте кремом, верхній — джемом.
- Приготуйте глазур. Для цього розтопіть шоколад з молоком на водяній бані.
- Шоколадний торт залийте постигла глазур’ю і посипте горіхами.
Приємного застілля і чаювання !
Відео про те, як приготувати торт «Шоколадна монетка»
Подивіться, як можна приготувати не нудотний шоколадний торт зі смаком морозива Пломбір. М’які і дрібнопористі шоколадні коржі з’єднуються між собою заварним кремом Пломбір.
Всі запропоновані рецепти підійдуть як для сімейного чаювання, так і для прийому гостей.