Кабачки на зиму — особливо актуальна заготівля в домашніх умовах. Коли на присадибній ділянці встигають ці плоди, то починається гаряча пора приготування різних рецептів. Зазвичай вони робляться в банках, що дуже зручно для подальшого вживання.
Заготовки з кабачків роблять різними способами: маринують, солять, готують салати і закуски, закочують дуже смачну кабачкову ікру.
Плоди кабачків не є кислими овочами, тому потрібна стерилізація і нагрівання до температури вище 100 градусів С. Тривалість стерилізації кабачків на зиму різна. Все залежить від ємності банок.
Сьогодні зробимо багато рецептів на зиму з смачним і улюбленим багатьма овочем. Який ніколи не набридає. І гостей їм приємно пригостити.
Смажені кабачки на зиму з часником по-харківськи
Подивіться рецепт, який буде прекрасним доповненням до багатьох других страв.
На пів-літрову банку потрібно:
- Кабачки -800 р
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Часник — 1 велика головка
- Нарізана зелень петрушки і кропу — 3 ч. л.
- Сіль — 0.5 ч. л.
- Оцет 5% — 2 ст. л.
Спосіб приготування
- Вимийте кабачки наріжте кружальцями завтовшки не більше 2.5 див.
- Обсмажте гуртки в рослинній олії з обох сторін і охолодіть.
- Часник очистіть, дрібно порубаєте, а потім ще і розітріть.
- Зелень петрушки і кропу вимийте, обсушіть і подрібніть.
- Заготівлю сформуйте наступним чином. На дно стерилізованих банок налийте олію і оцет, насипте сіль, покладіть зелень і часник.
- Потім щільно починайте укладати обсмажені кабачки.
- Банки накрийте кришками і поставте стерилізувати.
- Тривалість стерилізації для банок 0.5 літра — 20-25 хвилин, а 1 літрові — 40 хвилин.
- Потім відразу ж загорніть.
Заготівля з кабачками «Курортний роман» — рецепт без стерилізації
Приготування рецепта в цьому випадку відбувається значно простіше, подивіться.
Потрібно:
- Кабачки — 3 кг
- Солодкий перець — 4 шт.
- Часник — 100 г
- Томатний сік (можна розвести томатну пасту) — 3 склянки
- Цукор — 1 склянка
- Рослинна олія — 1 стакан
- Сіль — 2 ст. л.
- Оцет 6% — 70 мл
Процес приготування
- Пропустіть через м’ясорубку перець і часник.
- Кабачки, помийте і наріжте кубиками.
- Змішайте нарізані кубики з пропущеними перцем і часником.
- До отриманої суміші додайте всі інші інгредієнти. Перемішайте, поставте на вогонь і варіть близько 30 хвилин.
- Гарячим розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте.
Кабачки з часником на зиму — рецепт пальчики оближеш
Такий рецепт з «солодкими кружечками» сподобається любителям злегка гострої їжі. Така заготівля робиться без стерилізації банок.
Інгредієнти:
- Кабачки — 5 кг
- Часник — 1 головка
- Зелень петрушки і кропу — за смаком
Для розсолу:
- Вода — 1 стакан
- Оцет — 1 стакан
- Рослинна олія — 1 стакан
- Цукор — 1 склянка
- Сіль — 1 стакан
Приготування
- З’єднайте разом всі інгредієнти для розсолу і дайте закипіти.
- Кабачки очистіть і наріжте кружечками.
- Нарізані кружечки опустіть в киплячий розсіл і варіть 10-15 хвилин.
- За 2 хвилини до закінчення варіння всипте нарізану зелень петрушки, кропу і подрібнений часник.
- Потім розкладіть смачно пахнуть кабачки на зиму по банкам і закатайте.
Як консервувати кабачки з яблуками, морквою і медом
Приготування рецепту не займає багато часу, тому що він без стерилізації банок.
Інгредієнти:
- Кабачки
- Морква
- Яблука
Для заливки:
- Яблучний сік — 0.5 л
- Вода — 0.5 л
- Мед (або цукор) — 50 г
- Сіль — 30 г
- Лимонник — 10 листочків
Процес приготування
Наріжте красивими часточками кабачки,
моркву і
яблука.
Ще красива форма нарізаних яблук з візерунком.
Укладіть їх у 3 літрову банку. Залийте киплячим яблучно-медовим розчином і закатайте.
Подбайте про те, щоб банки тримали в прохолодному погребі.
Відео про те, як заготовити хрусткі кабачки на зиму
Подивіться рецепт, який можна застосувати і для заготівлі огірків.
Ви дізналися ідеальні рецепти закусок для сімейного столу.
Кабачки з томатним соусом і часником без стерилізації
Заготівля з томатним соусом подобається багатьом, тому що пікантний смак приємно дивує.
Для рецепта знадобиться:
- Кабачки — 4 кг
- Тертий часник — 1/2 склянки
Для заливки:
- Томатний соус — 500 г (або 300 г томатної пасти)
- Соняшникова олія — 0.5 літра
- Цукор — 0.5 кг (можна менше)
- Оцет 9% — 300 мл
- Чорний перець — 10 горошин
- Лавровий лист — 10 шт.
Приготування
- Змішайте в каструлі томатний соус (або томатну пасту).
- Ще додайте соняшникову олію, цукор, оцет, горошини чорного перцю. лавровий лист, щоб пікантний смак був ароматним.
- Доведіть всю масу в каструлі до кипіння.
- Потім покладіть кабачки, натерті на крупній тертці і варіть 20 хвилин, помішуючи.
- Потім додайте часник, щоб посилити пікантність заготовки, і варіть ще 5 хвилин.
- Після розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте.
Заготівля кабачків з томатним соком «Палітра смаку»
Використовуйте свої помідори для заготівок. Тоді вони стануть більш бюджетними.
Інгредієнти:
- Кабачки
Для заливки:
- Свіжоприготований томатний сік — 1.5 літра
- Болгарський перець — 6 плодів
- Часник — 2 головки
- Гіркий перець — 0.5 плода
- Цукор — 200 г
- Сіль — 50 г
- Рослинне масло — 100 мл
- Лавровий лист — 6 шт.
- Оцтова есенція 70% — 1 дес. л.
Приготування рецепта
- Кабачки вимийте, очистіть і наріжте кубиками 1 х 1 див.
- Бланшируйте кубики 3-5 хвилин.
- Потім укладіть в банки на 3/4 об’єму і залийте заливкою.
- Банки стерилізують, щоб кабачки на зиму добре збереглися.
- Щоб приготувати заливку, очистіть солодкий перець, часник і гіркий перець. Потім пропустіть очищені овочі через м’ясорубку.
- З’єднайте томатний сік з пропущеними овочами. Поставте отриману суміш на вогонь і, коли заливка почне закипати, додати в неї цукор, сіль, рослинне масло.
- Кип’ятіть заливку 20 хвилин.
- А за 3-4 хвилини до закінчення варіння додайте лавровий лист і оцтову есенцію.
Салат на зиму з кабачками «Ставропольський» дуже смачний
Щоб з ваших рук вийшли справжні кулінарні заготовки, доведеться потрудитися. І це правда.
Інгредієнти:
- Кабачки — 4 кг
- Ріпчаста цибуля — 1 кг
- Часник — 150 г
- Рослинна олія — 150 мл
- Вода — 200 мл
- Сіль — 100 г
- Цукор — 3 ст. л.
- Оцет 6% — 100 мл
- Зелень петрушки (краще, якщо її багато)
Спосіб приготування
- Кабачки очистіть і наріжте кружечками.
- Потім бланшируйте їх в гарячій воді 5 хвилин і дайте охолонути.
- Зелень і цибулю наріжте. Потім з’єднайте їх з кружечками кабачків, перемішайте.
- Потім залийте салатну суміш заливкою і поставте на 10-12 годин у холодне місце.
- Приготування заливки: Розітріть часник з сіллю і цукром. Потім додайте олію, кип’ячену холодну воду і оцет. Все перемішайте.
- Залийте підготовлену овочеву суміш заливкою. А зверху трохи притисніть гуртком або тарілкою, щоб вони дали сік.
- Після закінчення 10-12 годин розкладіть кабачки на зиму по підготовленим банкам.
- Стерилізуйте банки 15-20 хвилин і відразу закатайте.
- Вихід салату приблизно 6 літрів.
Як рада:
Не користуйтеся готовими соками з магазину для заливок. Тому що вони приготовані за зовсім іншою технологією.
Заливки завжди потрібно готувати більше, ніж потрібно. Зважаючи на те, що вона вбирається в продукт, частину уварюється, іноді проливається.
Всім читачам блогу вдалих заготовок !