Для розсолу:
- Вода — 1 стакан
- Оцет — 1 стакан
- Рослинна олія — 1 стакан
- Цукор — 1 склянка
- Сіль — 1 стакан
Приготування
- З’єднайте разом всі інгредієнти для розсолу і дайте закипіти.
- Кабачки очистіть і наріжте кружечками.
- Нарізані кружечки опустіть в киплячий розсіл і варіть 10-15 хвилин.
- За 2 хвилини до закінчення варіння всипте нарізану зелень петрушки, кропу і подрібнений часник.
- Потім розкладіть смачно пахнуть кабачки на зиму по банкам і закатайте.
Як консервувати кабачки з яблуками, морквою і медом
Приготування рецепту не займає багато часу, тому що він без стерилізації банок.
Інгредієнти:
- Кабачки
- Морква
- Яблука
Для заливки:
- Яблучний сік — 0.5 л
- Вода — 0.5 л
- Мед (або цукор) — 50 г
- Сіль — 30 г
- Лимонник — 10 листочків
Процес приготування
Наріжте красивими часточками кабачки,
моркву і
яблука.
Ще красива форма нарізаних яблук з візерунком.
Укладіть їх у 3 літрову банку. Залийте киплячим яблучно-медовим розчином і закатайте.
Подбайте про те, щоб банки тримали в прохолодному погребі.
Відео про те, як заготовити хрусткі кабачки на зиму
Подивіться рецепт, який можна застосувати і для заготівлі огірків.
Ви дізналися ідеальні рецепти закусок для сімейного столу.
Кабачки з томатним соусом і часником без стерилізації
Заготівля з томатним соусом подобається багатьом, тому що пікантний смак приємно дивує.
Для рецепта знадобиться:
- Кабачки — 4 кг
- Тертий часник — 1/2 склянки
Для заливки:
- Томатний соус — 500 г (або 300 г томатної пасти)
- Соняшникова олія — 0.5 літра
- Цукор — 0.5 кг (можна менше)
- Оцет 9% — 300 мл
- Чорний перець — 10 горошин
- Лавровий лист — 10 шт.
Приготування
- Змішайте в каструлі томатний соус (або томатну пасту).
- Ще додайте соняшникову олію, цукор, оцет, горошини чорного перцю. лавровий лист, щоб пікантний смак був ароматним.
- Доведіть всю масу в каструлі до кипіння.
- Потім покладіть кабачки, натерті на крупній тертці і варіть 20 хвилин, помішуючи.
- Потім додайте часник, щоб посилити пікантність заготовки, і варіть ще 5 хвилин.
- Після розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте.
Заготівля кабачків з томатним соком «Палітра смаку»
Використовуйте свої помідори для заготівок. Тоді вони стануть більш бюджетними.
Інгредієнти:
- Кабачки
Для заливки:
- Свіжоприготований томатний сік — 1.5 літра
- Болгарський перець — 6 плодів
- Часник — 2 головки
- Гіркий перець — 0.5 плода
- Цукор — 200 г
- Сіль — 50 г
- Рослинне масло — 100 мл
- Лавровий лист — 6 шт.
- Оцтова есенція 70% — 1 дес. л.
Приготування рецепта
- Кабачки вимийте, очистіть і наріжте кубиками 1 х 1 див.
- Бланшируйте кубики 3-5 хвилин.
- Потім укладіть в банки на 3/4 об’єму і залийте заливкою.
- Банки стерилізують, щоб кабачки на зиму добре збереглися.
- Щоб приготувати заливку, очистіть солодкий перець, часник і гіркий перець. Потім пропустіть очищені овочі через м’ясорубку.
- З’єднайте томатний сік з пропущеними овочами. Поставте отриману суміш на вогонь і, коли заливка почне закипати, додати в неї цукор, сіль, рослинне масло.
- Кип’ятіть заливку 20 хвилин.
- А за 3-4 хвилини до закінчення варіння додайте лавровий лист і оцтову есенцію.