Кабачки на зиму. Кращі рецепти заготовок з кабачками

Для розсолу:

  • Вода — 1 стакан
  • Оцет — 1 стакан
  • Рослинна олія — 1 стакан
  • Цукор — 1 склянка
  • Сіль — 1 стакан

Приготування

  1. З’єднайте разом всі інгредієнти для розсолу і дайте закипіти.
  2. Кабачки очистіть і наріжте кружечками.
  3. Нарізані кружечки опустіть в киплячий розсіл і варіть 10-15 хвилин.
  4. За 2 хвилини до закінчення варіння всипте нарізану зелень петрушки, кропу і подрібнений часник.
  5. Потім розкладіть смачно пахнуть кабачки на зиму по банкам і закатайте.

Як консервувати кабачки з яблуками, морквою і медом

Приготування рецепту не займає багато часу, тому що він без стерилізації банок.

Інгредієнти:

  • Кабачки
  • Морква
  • Яблука

Для заливки:

  • Яблучний сік — 0.5 л
  • Вода — 0.5 л
  • Мед (або цукор) — 50 г
  • Сіль — 30 г
  • Лимонник — 10 листочків

Процес приготування

Наріжте красивими часточками кабачки,

моркву і

яблука.

Ще красива форма нарізаних яблук з візерунком.

Укладіть їх у 3 літрову банку. Залийте киплячим яблучно-медовим розчином і закатайте.

Подбайте про те, щоб банки тримали в прохолодному погребі.

Відео про те, як заготовити хрусткі кабачки на зиму

Подивіться рецепт, який можна застосувати і для заготівлі огірків.

Ви дізналися ідеальні рецепти закусок для сімейного столу.

Кабачки з томатним соусом і часником без стерилізації

Заготівля з томатним соусом подобається багатьом, тому що пікантний смак приємно дивує.

Для рецепта знадобиться:

  • Кабачки — 4 кг
  • Тертий часник — 1/2 склянки

Для заливки:

  • Томатний соус — 500 г (або 300 г томатної пасти)
  • Соняшникова олія — 0.5 літра
  • Цукор — 0.5 кг (можна менше)
  • Оцет 9% — 300 мл
  • Чорний перець — 10 горошин
  • Лавровий лист — 10 шт.

Приготування

  1. Змішайте в каструлі томатний соус (або томатну пасту).
  2. Ще додайте соняшникову олію, цукор, оцет, горошини чорного перцю. лавровий лист, щоб пікантний смак був ароматним.
  3. Доведіть всю масу в каструлі до кипіння.
  4. Потім покладіть кабачки, натерті на крупній тертці і варіть 20 хвилин, помішуючи.
  5. Потім додайте часник, щоб посилити пікантність заготовки, і варіть ще 5 хвилин.
  6. Після розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте.
Дивіться також:  Мариновані кабачки рулетиками на зиму 2019, щоб здивувати своїх гостей

Заготівля кабачків з томатним соком «Палітра смаку»

Використовуйте свої помідори для заготівок. Тоді вони стануть більш бюджетними.

Інгредієнти:

  • Кабачки

Для заливки:

  • Свіжоприготований томатний сік — 1.5 літра
  • Болгарський перець — 6 плодів
  • Часник — 2 головки
  • Гіркий перець — 0.5 плода
  • Цукор — 200 г
  • Сіль — 50 г
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Лавровий лист — 6 шт.
  • Оцтова есенція 70% — 1 дес. л.

Приготування рецепта

  1. Кабачки вимийте, очистіть і наріжте кубиками 1 х 1 див.
  2. Бланшируйте кубики 3-5 хвилин.
  3. Потім укладіть в банки на 3/4 об’єму і залийте заливкою.
  4. Банки стерилізують, щоб кабачки на зиму добре збереглися.
  5. Щоб приготувати заливку, очистіть солодкий перець, часник і гіркий перець. Потім пропустіть очищені овочі через м’ясорубку.
  6. З’єднайте томатний сік з пропущеними овочами. Поставте отриману суміш на вогонь і, коли заливка почне закипати, додати в неї цукор, сіль, рослинне масло.
  7. Кип’ятіть заливку 20 хвилин.
  8. А за 3-4 хвилини до закінчення варіння додайте лавровий лист і оцтову есенцію.

Салат на зиму з кабачками «Ставропольський» дуже смачний