Кабачки на зиму. Кращі рецепти заготовок з кабачками

Щоб з ваших рук вийшли справжні кулінарні заготовки, доведеться потрудитися. І це правда.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 4 кг
  • Ріпчаста цибуля — 1 кг
  • Часник — 150 г
  • Рослинна олія — 150 мл
  • Вода — 200 мл
  • Сіль — 100 г
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Оцет 6% — 100 мл
  • Зелень петрушки (краще, якщо її багато)

Спосіб приготування

  1. Кабачки очистіть і наріжте кружечками.
  2. Потім бланшируйте їх в гарячій воді 5 хвилин і дайте охолонути.
  3. Зелень і цибулю наріжте. Потім з’єднайте їх з кружечками кабачків, перемішайте.
  4. Потім залийте салатну суміш заливкою і поставте на 10-12 годин у холодне місце.
  5. Приготування заливки: Розітріть часник з сіллю і цукром. Потім додайте олію, кип’ячену холодну воду і оцет. Все перемішайте.
  6. Залийте підготовлену овочеву суміш заливкою. А зверху трохи притисніть гуртком або тарілкою, щоб вони дали сік.
  7. Після закінчення 10-12 годин розкладіть кабачки на зиму по підготовленим банкам.
  8. Стерилізуйте банки 15-20 хвилин і відразу закатайте.
  9. Вихід салату приблизно 6 літрів.

Як рада:

Не користуйтеся готовими соками з магазину для заливок. Тому що вони приготовані за зовсім іншою технологією.

Заливки завжди потрібно готувати більше, ніж потрібно. Зважаючи на те, що вона вбирається в продукт, частину уварюється, іноді проливається.

Всім читачам блогу вдалих заготовок !

Дивіться також:  Закуска з перцю. Кращі заготовки з перцю на зиму (рецепти)