Щоб з ваших рук вийшли справжні кулінарні заготовки, доведеться потрудитися. І це правда.
Інгредієнти:
- Кабачки — 4 кг
- Ріпчаста цибуля — 1 кг
- Часник — 150 г
- Рослинна олія — 150 мл
- Вода — 200 мл
- Сіль — 100 г
- Цукор — 3 ст. л.
- Оцет 6% — 100 мл
- Зелень петрушки (краще, якщо її багато)
Спосіб приготування
- Кабачки очистіть і наріжте кружечками.
- Потім бланшируйте їх в гарячій воді 5 хвилин і дайте охолонути.
- Зелень і цибулю наріжте. Потім з’єднайте їх з кружечками кабачків, перемішайте.
- Потім залийте салатну суміш заливкою і поставте на 10-12 годин у холодне місце.
- Приготування заливки: Розітріть часник з сіллю і цукром. Потім додайте олію, кип’ячену холодну воду і оцет. Все перемішайте.
- Залийте підготовлену овочеву суміш заливкою. А зверху трохи притисніть гуртком або тарілкою, щоб вони дали сік.
- Після закінчення 10-12 годин розкладіть кабачки на зиму по підготовленим банкам.
- Стерилізуйте банки 15-20 хвилин і відразу закатайте.
- Вихід салату приблизно 6 літрів.
Як рада:
Не користуйтеся готовими соками з магазину для заливок. Тому що вони приготовані за зовсім іншою технологією.
Заливки завжди потрібно готувати більше, ніж потрібно. Зважаючи на те, що вона вбирається в продукт, частину уварюється, іноді проливається.
Всім читачам блогу вдалих заготовок !