Котлети з фаршу — це найпопулярніше друге блюдо. Дуже часто готують їх на сковороді, а також запікають у духовці. Фарш роблять з різного м’яса. Значить і котлети тому будуть мати свою певну назву.
Наприклад: з індички, з свинини, курячі, з фаршу яловичини. Ще вони можуть бути з додаванням кабачка, капусти, картоплі. При правильній готуванні вони завжди виходять соковитими і м’якими.
М’ясний фарш можна купити готовий в магазині. А можна купити м’ясо шматком, обмити його холодною водою, видалити плівки, сухожилля і нарізати на шматочки. Потім пропустити через м’ясорубку, щоб отримати свій домашній фарш.
Котлети з фаршу — класичний рецепт на сковороді
Приготування другої страви по цьому рецепту буде прекрасним різноманітністю для сімейного вечері.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш — 500 г
- Хліб, замочений і віджатий — 200 г
- Цибуля ріпчаста — 90 г
- Часник — 2 зубчики
- Сіль — 2 ч. л.
- Перець чорний — 1 ч. л.
- Вода — 100 мл
- Олія для смаження
Спосіб приготування:
1. Приготування рецепта починається з приготування шматочків хліба, які потім додадуться в м’ясний фарш. Візьміть 4-5 шматочків білого хліба, щоб зрізати у них краю (скоринки).
2. Обрізані шматочки хліба покладіть в чашку.
3. Ще налийте в чашку з хлібом води, щоб хліб повністю размяг.
4. Потім візьміть хліб рукою і відіжміть воду.
5. Кількість віджатого хліба при зважуванні на вагах має бути 200 р.
Табло на вагах показує 200 р.
Для класичного рецепту, тобто в ідеалі ставлення хліба до м’яса має бути 40%.
6. Візьміть м’ясорубку і пропустіть 500 г м’яса в миску.
7. Слідом пропустіть очищений цибулю 90 г, 2 зубчики часнику і потім віджатий хліб 200 р. Ще посоліть — 2 ч. л. і поперчіть — 1 ч. л. Потім налийте 100 мл води.
8. Всі пропущені інгредієнти перемішайте між собою руками. М’ясну масу відбийте, щоб вона була більш однорідною і посвітлішала.
9. Сформуйте котлетки між долонями рук.
10. Укладіть заготовки з м’яса на вологу поверхню столу і приготуйте борошно.
12. Обваляйте котлети в борошні і обсмажте на розігрітій олії. Спочатку обсмажуйте з одного боку.
13. Потім обсмажте з іншого боку. Робіть так кілька разів і регулюйте вогонь.
14. Котлети з фаршу обсмажте ще з боків.
15. Готові котлети дуже смачно подати з картопляним пюре.
17. В результаті вони вийшли м’якими, соковитими і ніжними.
Приємного апетиту !
Соковиті котлети з яловичого фаршу
Інгредієнти:
- Яловичий фарш — 400 г
- Сіль – за смаком
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Часник — 3-4 зубчики
- Спеції — за смаком
- Білий хліб — 2 шматка
- Яйце — 2 шт.
- Молоко — 200 мл
Приготування рецепту:
1. Білий хліб без скоринок покладіть в чашку, залити молоком. Молоком хліб просочиться швидко і відразу починайте розминати його в чашці пальчиками рук.
2. Потім розбийте в чашку з размятым хлібом 2 яйця, щоб добре все перемішати виделкою.
3. В іншу миску викладіть яловичий фарш і додайте до нього масу з хліба і яєць.
4. Перемішайте в мисці всі інгредієнти добре між собою рукою. Ще додайте часник і ріпчасту цибулю, подрібнені в блендері. Потім покладіть спеції і сіль за смаком. І знову все перемішайте. Яловичий фарш готовий. Дайте йому настоятися в холодильнику 15-20 хвилин.
5. Спочатку смажте котлети на розігрітій сковороді з маслом на одній стороні.
6. Потім переверніть і накрийте кришкою. Смажте на середньому вогні до готовності.
Приємно їсти !
Відео про те, як приготувати ідеальні котлети з фаршу на сковороді
Подивіться відео, в якому автор Сталик Ханкишиев ділиться своїми секретами приготування соковитих котлет.
У цьому рецепті Сталика Ханкишиева масло на сковороді доходить до середини котлет і на цей момент потрібно звернути увагу.