Курка в соусі теріякі — прості рецепти домашнього приготування

Курка в соусі теріякі — знамените блюдо азіатської кухні. Найбільше визнання отримав соус теріякі. Його можна купити в магазині або зробити самим в домашніх умовах. Азіатський соус завжди супроводжує японську і корейську кухню.

Сьогодні приготуємо в цьому соусі курку, точно також готується в ньому риба, свинина, яловичина, баранина. Соус має свій специфічний смак, але на те вона і східна кухня з загадками.

Наше завдання приготувати і дати оцінку новим фарбам азіатського смаку. Після публікації свинини по-китайськи відгуки були більш ніж позитивними.

Курка в соусі теріякі в духовці

Дізнайтеся смак загадкового східного блюда. В якому куряче м’ясо виходить ніжним і з пряним смаком.

Список продуктів:

  • куряче філе — 1 кг
  • сіль — за смаком
  • рослинне масло з додаванням 1 ч. л. кунжутного або іншого горіхового масла для змащування
  • відварений рис для подачі

Для соусу:

  • соєвий соус — 125 мл
  • цукор — 150 г
  • яблучний оцет — 4 ст. л.
  • мелений чорний перець — 1 ч. л.
  • вода — 50 мл
  • крохмаль — 2 ч. л.
  • часник — 4 зубчики
  • свіжий корінь імбиру — 8 см

Спосіб приготування:

  1. Візьміть невелику каструлю і змішайте в ній всі інгредієнти для приготування соусу. Це соєвий соус, цукор, яблучний оцет, мелений чорний перець, розведений у воді крохмаль, подрібнений часник і натерту на тертці імбир.
  2. Каструлю з перемішаними спеціями поставте на вогонь, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин і вимкніть вогонь.
  3. Куряче філе (але не грудки) нарізати невеликими шматочками, трохи присолити. Викласти шматочки рівним шаром на деко з бортиками, змащений сумішшю рослинного масла і ложечки кунжутної (або іншого горіхового) олії.
  4. М’ясо залити соусом теріякі і поставити в духовку, розігріту до 220 градусів на 30 хвилин.
  5. У процесі запікання тричі перевертати філе на сковорідці, щоб всі шматочки рівномірно просочилися соусом.
  6. Блюдо подавати гарячим і кращий класичний варіант — це з відварним рисом.
Дивіться також:  Філе риби в духовці: Як смачно приготувати рибне філе

Приємно їсти !

Як приготувати курку з овочами в соусі теріякі

Згідно японським традиціям страва виходить ароматним і смачним.

Будуть потрібні:

  • філе курки — 300 г
  • болгарський перець — 1/2 шт.
  • морква — 1 шт.
  • щіпка кунжуту
  • оливкова олія

Для соусу:

  • соєвий соус — 1/2 склянки
  • тростинний соус — 1/4 склянки
  • часник — 2 зубчики
  • мед — 1 ст. л.
  • імбир — 1 ч. л.
  • оливкова олія — 1 ч. л.
  • винний оцет — 1 ст. л.
  • вода — 1/4 склянки
  • крохмаль — 3 ч. л.

Хід дій:

1. Спочатку потрібно приготувати соус теріякі. Для цього змішайте в сотейнику: імбир, мед, подрібнений часник, соєвий соус, цукор, винний оцет, оливкову олію, воду, крохмаль.

2. На повільному вогні довести соус до кипіння і варити 5 хвилин. Спочатку він буде рідким, але потім загусне.

3. Куряче філе нарізати на шматочки і змішати з остившім соусом. Курка в соусі теріякі повинна маринуватися на 30 хвилин. Так м’ясо вийде ніжним з яскравим пряним ароматом.

4. Болгарський перець і моркву наріжте соломкою і обсмажте на середньому вогні пару хвилин.

5. Дістаньте шматочки курки з маринаду і обсмажуйте 7 хвилин. Потім викладіть залишки соусу і обсмажуйте ще 5-7 хвилин до готовності.

6. До готового м’яса курки викласти обсмажені овочі, перемішати і вимкнути вогонь.

7. Відразу викладайте овочі з куркою на блюдо і подавайте до столу.

Відео про те, як приготувати соус і курку теріякі з кунжутом

Подивіться відео, в якому автор показав як смачними виходять шматочки курки в соусі.

Ви дізналися основні принципи як готується курка в соусі теріякі.

Відео про те, як приготувати цілу курку теріякі на мангалі

Рецепти домашні і дуже доступні для розуміння і приготування. Вдалого приготування !

Дивіться також:  Тушковані кабачки з овочами і мясом — найкращі рецепти