Курка в соусі теріякі — знамените блюдо азіатської кухні. Найбільше визнання отримав соус теріякі. Його можна купити в магазині або зробити самим в домашніх умовах. Азіатський соус завжди супроводжує японську і корейську кухню.
Сьогодні приготуємо в цьому соусі курку, точно також готується в ньому риба, свинина, яловичина, баранина. Соус має свій специфічний смак, але на те вона і східна кухня з загадками.
Наше завдання приготувати і дати оцінку новим фарбам азіатського смаку. Після публікації свинини по-китайськи відгуки були більш ніж позитивними.
Курка в соусі теріякі в духовці
Дізнайтеся смак загадкового східного блюда. В якому куряче м’ясо виходить ніжним і з пряним смаком.
Список продуктів:
- куряче філе — 1 кг
- сіль — за смаком
- рослинне масло з додаванням 1 ч. л. кунжутного або іншого горіхового масла для змащування
- відварений рис для подачі
Для соусу:
- соєвий соус — 125 мл
- цукор — 150 г
- яблучний оцет — 4 ст. л.
- мелений чорний перець — 1 ч. л.
- вода — 50 мл
- крохмаль — 2 ч. л.
- часник — 4 зубчики
- свіжий корінь імбиру — 8 см
Спосіб приготування:
- Візьміть невелику каструлю і змішайте в ній всі інгредієнти для приготування соусу. Це соєвий соус, цукор, яблучний оцет, мелений чорний перець, розведений у воді крохмаль, подрібнений часник і натерту на тертці імбир.
- Каструлю з перемішаними спеціями поставте на вогонь, доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин і вимкніть вогонь.
- Куряче філе (але не грудки) нарізати невеликими шматочками, трохи присолити. Викласти шматочки рівним шаром на деко з бортиками, змащений сумішшю рослинного масла і ложечки кунжутної (або іншого горіхового) олії.
- М’ясо залити соусом теріякі і поставити в духовку, розігріту до 220 градусів на 30 хвилин.
- У процесі запікання тричі перевертати філе на сковорідці, щоб всі шматочки рівномірно просочилися соусом.
- Блюдо подавати гарячим і кращий класичний варіант — це з відварним рисом.
Приємно їсти !
Як приготувати курку з овочами в соусі теріякі
Згідно японським традиціям страва виходить ароматним і смачним.
Будуть потрібні:
- філе курки — 300 г
- болгарський перець — 1/2 шт.
- морква — 1 шт.
- щіпка кунжуту
- оливкова олія
Для соусу:
- соєвий соус — 1/2 склянки
- тростинний соус — 1/4 склянки
- часник — 2 зубчики
- мед — 1 ст. л.
- імбир — 1 ч. л.
- оливкова олія — 1 ч. л.
- винний оцет — 1 ст. л.
- вода — 1/4 склянки
- крохмаль — 3 ч. л.
Хід дій:
1. Спочатку потрібно приготувати соус теріякі. Для цього змішайте в сотейнику: імбир, мед, подрібнений часник, соєвий соус, цукор, винний оцет, оливкову олію, воду, крохмаль.
2. На повільному вогні довести соус до кипіння і варити 5 хвилин. Спочатку він буде рідким, але потім загусне.
3. Куряче філе нарізати на шматочки і змішати з остившім соусом. Курка в соусі теріякі повинна маринуватися на 30 хвилин. Так м’ясо вийде ніжним з яскравим пряним ароматом.
4. Болгарський перець і моркву наріжте соломкою і обсмажте на середньому вогні пару хвилин.
5. Дістаньте шматочки курки з маринаду і обсмажуйте 7 хвилин. Потім викладіть залишки соусу і обсмажуйте ще 5-7 хвилин до готовності.
6. До готового м’яса курки викласти обсмажені овочі, перемішати і вимкнути вогонь.
7. Відразу викладайте овочі з куркою на блюдо і подавайте до столу.
Відео про те, як приготувати соус і курку теріякі з кунжутом
Подивіться відео, в якому автор показав як смачними виходять шматочки курки в соусі.
Ви дізналися основні принципи як готується курка в соусі теріякі.
Відео про те, як приготувати цілу курку теріякі на мангалі
Рецепти домашні і дуже доступні для розуміння і приготування. Вдалого приготування !