Квашена капуста є найулюбленішим блюдом для багатьох людей. Історично цей улюблений овоч, заготовляли на Русі запас з осені, щоб вистачило до літа. Квашена заготівля стояла на сімейному столі, як «перша бариня на селі». Всім хотілося насолодитися її неповторним смаком.
Капуста — це джерело сили і здоров’я. Тому що за кількістю вітаміну С вона обганяє апельсини, а кальцію в ній більше, ніж у молоці.
Часто при готуванні рецепта кладуть завжди сіль. Однак, є люди, яким за станом здоров’я, заготовки з капусти з сіллю є не бажано. Наприклад тим, у кого пустує тиск або спостерігається відкладення солей у суглобах. А поїсти капустяну заготовку так хочеться. Виникає питання: Як заквасити капусту без солі ?
Виявляється, такі рецепти є. І їх оригінальний смак не гірше традиційного рецепту з сіллю.
Класичний рецепт квашеної капусти без солі
Відомо, що за цілющим властивостям квашена капуста в кілька разів перевершує свіжу. А весь секрет в тому, що при квашенні відбувається особливе молочнокисле бродіння.
Бродіння дозволяє утворитися вітаміну В12, який зустрічається тільки у водоростях.
Молочні бактерії, які містить квашена капуста, потрапляючи в кишечник, покращує його діяльність. Так як утворюється корисна мікрофлора. Таким чином, поліпшується травлення і відбувається захист травного тракту від багатьох захворювань.
Рецепт приготування
Візьміть 3 кг нашаткованої капусти і
змішайте з 0,5 кг солодкого перцю, нарізаного соломкою.
Всі підготовлені овочі щільно укладіть в емальовану каструлю. При укладанні, утрамбовывайте дерев’яним товкачем.
Потім в середину вставте стручок гіркого перцю. Можете покласти і більше, якщо любите погостріше.
Зробіть сироп. Для цього в 2.5 склянках води розчиніть 3 ст. л. меду і залийте цим сиропом капусту.
Потім підкладіть гніт, накрийте рушником і залиште так на 1-2 доби при кімнатній температурі. Періодично знімайте піну.
Потім, не прибираючи гніт, поставте каструлю з капустою в холодне місце. Обов’язково стежте, щоб поверхня була покрита соком. В середньому вам для приготування такої капусти без солі потрібно 7-10 діб.
Приємно їсти !
Кисла квашена капуста — рецепт без солі
Є любителі капустяної заготовки, які люблять кисліші. Тоді для них підійде ось цей рецепт.
Метод приготування
Нашаткуйте 3 кг капусти і змішайте її з 300 г натертої на крупній тертці моркви.
Суміш овочів в емальованій каструлі полийте соком лимона по вашому смаку.
Потім перетріть все руками, утрамбуйте, покладіть гніт.
Через 3 доби приберіть з кімнати в холодний льох.
Як приготувати квашену капусту, щоб бути довгожителем
Згідно з науковими дослідженнями проблем старості і смерті, існує цікавий висновок. Він говорить про те, що довгожителі щодня їли безсольову кислу капусту, яку готували самі. Подивіться цей рецепт, щоб задуматися про життя.
Ці люди зробили свій вибір.
Процес приготування рецепту
- Щільно укладіть в ємність нашатковану капусту шаром завтовшки 3-4 див.
- Зверху розкладіть шар подрібненого цибулі і часнику.
- Так поступово наповнювати ємність, щоб чергувати шари капусти, цибулі, часнику.
- Заповнюйте ємність до тих пір, поки до верху не залишиться 8-10 див.
- Всю суміш залийте чистою холодною водою. Зверху покладіть кілька цілих капустяного листя.
- Потім зверху закрийте тканиною, а на тканину укладіть дощечку, щоб поставити на неї гніт.
- Поставте ємність в тепле місце з температурою 22-27 градусів на 7-10 діб.
Якщо ви не любите тверду капусту, то її можна, перш ніж квасити, пом’яти руками.
Відео про те, як зробити квашену капусту без солі і цукру в 3-літрову банку
Подивіться як приготувати хрустку капусту без солі по простому рецептом.
Таким чином, заготовка з капусти дозволяє живити наш організм коктейлем бадьорості і здоров’я. Тому що містить у собі унікальні вітаміни і мікроелементи.
А для тих, хто мріє схуднути, цей овоч просто незамінний. Так як квашена капуста містить в 100 г всього близько 28 ккал.