Ліниві голубці: 5 рецептів смачної їжі з капустою і мясом

Якщо вам захотілося спробувати капусту разом з м’ясним фаршем, то ліниві голубці — кращий варіант для задоволення вашого бажання. Легке і ситне блюдо ви можете приготувати вдома на вечерю або на недільний обід.

Рецепт зрозумілий і простий у виготовленні, немає необхідності загорнути в капустяне або інші листя.

Процес готування йде швидко і з задоволенням.

Ліниві голубці — смачний рецепт запікання ледачою їжі в духовці

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний — 500 г
  • Капуста — 500 г
  • Рис відварний — брати як обсяг фаршу або менше
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сухарі панірувальні для обвалювання, сіль і перець — за смаком
  • Для соусу: 3 — 4 помідори, 1 шт. — цибулі ріпчастої, 1 шт. — морква, 3 — 4 ст. ложки сметани

Приготування рецепту:

Натремо дрібно капусту на тертці і додатково ще поріжемо ножем.

Щоб ще дрібніше перемолоти капусту — опустимо її в чашу блендера і перетрем там її.

Капусту заливаємо окропом і відставляємо в сторону. М’ясний фарш кладемо у велику посуд і додаємо відварений рис. Капусту опрокидываем в друшляк і промиваємо холодною водою.

Потім капусту віджимаємо руками і опрокидываем в м’ясний фарш з рисом.

Подрібнюємо в блендері цибулину і додаємо до приготованої маси. Розбиваємо і вливаємо яйце, солимо.

І, звичайно, перчимо. Все добре перемішуємо ложкою або руками.

Як формувати ліниві голубці ?

Беремо ложкою підготовлену масу і перекатываем між долоньками, формуючи куля діаметром 5 — 6 см і коли він буде більш щільним, витягнемо його у невеликої довжини довгасту ковбаску, як на фото.

Потім обвалюємо її в панірувальних сухарях і кладемо на тарілку. Заготовки голубців у сирому вигляді готові.

Дивіться також:  Свинина по-китайськи — 5 кращих рецептів з покроковим описом

Далі, беремо форму для запікання, змащуємо рослинним маслом і

викладаємо в неї сирі заготовки. У нас вийшло 16 штук.

Відправляємо ліниві голубці разом з формою в нагріту духовку до 230 градусів на 20 хвилин. А тим часом будемо робити соус. Спочатку нарізаємо кубиками цибулю і смажимо на сковороді з маслом.

Додаємо моркву, натерту на крупній тертці.

Помідори нарізаємо кубиками і протираємо в блендері. Виходить сік, який виливаємо до моркви з цибулею.

Соус посолити, поперчити і додамо два зубчики подрібненого часнику.

Кладемо В чашку 3 — 4 ложки сметани і вливаємо півлітра води. Розмішуємо.

У соус вливаємо розведену сметану. Соусу повинно бути багато, щоб покрити всі голубці.

Після 20 — 25 хвилин дістаємо голубці з духовки і заливаємо їх соусом.

Розрівнюємо соус рівномірно по поверхні. Відправляємо форму в духовку на 40 — 45 хвилин.

Пройшло 20 хвилин. Дивимося — соус википів і поверхня стала зажариваться і це — зарано. Тому доливаємо трохи води і