Листковий пиріг — в моєму домі завжди випікається в духовці або на сковороді. В міру своєї зайнятості, я купую листкове тісто в магазині і не готую його сама. Воно продається дріжджове і безжрожжевое. Мені більше подобається дріжджове, так як випічка виходить більш повітряної.
В листковому тісті виходить дуже смачний лосось і соковитий м’ясний пиріг. Рецепти перевірені і схвалені членами сім’ї. Ще начинка може бути сирну, яблучну, фруктової, з куркою, з сиром, з капустою.
Подивіться пропоновані рецепти, які мають святковий вигляд. А смачна і ароматна начинка приємно наситить ваш організм.
Листковий пиріг з виноградом
Для випічки за цим рецептом краще використовувати сорт винограду без кісточок, наприклад киш-миш.
Необхідні продукти:
- Виноград без кісточок (білий і синій) 500-600 г
- Тісто листкове дріжджове — 450 г
- Цукор — 0.5 склянки
- Крохмаль — 1 ст. л.
- Масло вершкове — 40 г
Покупне тісто обов’язково повинно бути бежевого кольору. А запах повинен бути нежносливочный.
Спосіб приготування
- Вимийте виноград, відокремте від гілочок і обсушіть.
- Посипте ягоди цукром і крохмалем.
- Потім полийте їх розтопленим вершковим маслом і перемішайте.
- Розкачайте половину листкового тіста і викладіть його на змащений маслом деко.
- Зверху тіста викладіть 2/3 частини виноградної начинки. Розподіліть Начинку рівномірно.
- З другої частини тесту зробіть точно такий же пласт і накрийте їм начинку. Краї пластів ретельно скріпіть.
- Зверху викладіть інші ягоди, розташовуючи їх на деякій відстані один від одного.
- Листковий пиріг помістіть в розігріту духовку і випікайте 35-40 хвилин при температурі 200 градусів.
Приємно їсти !
Пиріг з листкового тіста з яблуками і мигдальним кремом
При купівлі яблук робіть вибір на користь місцевих сортів. нехай вони будуть не дуже яскравими, то точно на порядок корисніше. Тоді шкірку з таких яблучок можна не зрізати, бо її не покривають воском для кращого збереження.
Вам знадобиться:
- Тісто листкове — 300 г
- Яблука — 1 шт.
- Цукровий пісок — 1 ч. л.
- Яйце — 1 шт.
- Вершкове масло — 20 г
- Ванільний цукор — 0.5 ч. л.
- Мелена кориця — 2 щіпки
- Пшеничне борошно — 1 ч. л.
- Мигдальна борошно — 1 ч. л.
Особливо добре підходять кислі і міцні сорти начебто антонівки. Пироги з такими яблуками виходять незвичайно смачними і ароматними.
Приготування
- Розкачати листкове тісто до товщини 1.5 див.
- Виріжте коло діаметром 17 см і випікайте в духовці при 180 градусах протягом 15 хвилин.
- Для крему збийте блендером вершкове масло з ванільним цукром. Сюди ж додайте борошно і яйце. Збийте до однорідної консистенції.
- Очистіть яблуко від шкірки і серцевини і наріжте пластинками товщиною 2 мм
- Викладіть на остигле тісто шар яблук, потім шар мигдального крему. Зверху ще шар яблук і посипте сумішшю кориці з цукром.
- Поставте пиріг в духовку запікатися при 200 градусах на 12 хвилин.
Приємного апетиту !
Смачний пиріг на швидку руку з бананом і нутеллою
У приготуванні такого листкового пирога ви можете залучити своїх діток. Їм буде дуже цікаво плести кіску з тіста.
Потрібно:
- Листкове тісто
- Банани — 2-3 шт.
- Нутелла
Приготуйте 3 зовсім простих продукту.
Листкове тісто рекомендується мати на запас в холодильнику або морозилці. Тоді ви зможете швидко приготувати, коли є мало часу, а вам захочеться поїсти чого-небудь солоденького.
Приготування рецепта
Розгорніть листкове тісто і дайте йому зігрітися.
Подумки розділіть пласт тесту по довжині на 3 частини. З двох сторін зробіть надрізи шириною 2 див.
Середню частину тіста намажте нутеллою за вашим смаком і покладіть на неї коліщатка бананів.
Загинаючи по черзі з кожного боку смужки, починайте плести кіску.
Плести кіску з тіста зможуть навіть ваші дітки.
У сформованого пирога загніть краю з обох сторін, щоб не було видно начинку.
Зверху змастіть пиріг молоком або збитим яйцем.
Запікайте в духовці при 200 градусах С протягом 15-20 хвилин.
Косичка після випічки виходить красивою і апетитно виглядає. Їсти її бажано, коли вона ще свіжа і тепла.
Відео про те, як приготувати відкритий пиріг з черешнею і сиром
Своїми руками зробіть листкове тісто, тоді випічка буде ще смачніше.
Смак пирога виходить незвичайно ніжною і схожим на морозиво. А для цього її потрібно поставити в холодильник на кілька годин.