Мариновані кабачки рулетиками на зиму 2019, щоб здивувати своїх гостей

Чудова закуска в банку — родзинка сімейного обіднього столу.

Інгредієнти:

  • молоді кабачки — 500г
  • зелень: кріп, петрушка, базилік
  • часник — 2 зубчики
  • морква — 150 г
  • для маринаду на 0.5 літра води: сіль — 0. ст. ложки, цукор — 1 ст. ложка приправа для корейської моркви — 1 ч. ложка, оцет 9% — 20 мл

Приготування:

1. За допомогою овочерізки нарізаємо тонкі смужки (слайсы) з кабачків і моркви.

2. Як приклад, заповнюємо банку ємністю 1 літр. Спочатку на дно банки кладемо зелень:

кріп, петрушку, базилік і шматочки часнику.

3. Потім скручуємо смужку моркви в рулетик, який прикриваємо смужкою з кабачка і ще раз скручуємо.

4. Виходить так, що рулетик з моркви знаходиться в рулеті з кабачка. Скручені овочі кладемо в банку на зелень і заповнюємо так до самого горлечка.

5. Готуємо маринад. У каструлю наливаємо 500 мл води, опускаємо 0.5 ст. ложки солі, 1 ст. ложку цукру і приправу 1 ч. ложку. Розчин повинен покипіти 3 хвилини.

6. Заливаємо банку з овочами гарячим маринадом не до самого верху в межах 20 мм.

7. Прикриваємо банку кришкою і ставимо в каструлю на рушник. Наливаємо гарячу воду в каструлю по плічка. Каструлю ставимо на плиту і чекаємо закипання води. Після закипання води стерилізуємо рівно 5 хвилин, не більше.

8. Потім банку дістаємо і вливаємо оцет. І вже після цього закриваємо кришку.

9. Кришку закатуємо з допомогою ручної машинки.

10. Мариновані кабачки готові. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо рушником і так залишаємо до повного охолодження.

Красива заготовка з кабачків приємно дивує вже зараз.

Рулетики з кабачків на зиму «Пальчики оближеш» в медовому маринаді

Якщо ви хочете дізнатися пікантний смак заготовки, то приготуйте їх на зиму в маринаді з медом. Захват і здивування гостей буде вам забезпечений.

Дивіться також:  Домашній сир. Як зробити сир з молока в домашніх умовах

Нам знадобляться:

  • кабачки — 2 сорту
  • перець болгарський різного кольору
  • морква
  • спеції: петрушка, насіння гірчиці, перець запашний горошком, перець чорний горошком, часник
  • оцет 9% — 50 мл на 1 банку
  • для маринаду на 1 літр води: сіль — 1.5 ст. ложки, мед — 2 ст. ложки

Процес приготування:

1. Спочатку нарізаємо овочі: одну частину моркви нарізаємо соломкою, а другу частину — рифленими кружечками. Кабачки нарізаємо тонкими стрічками, а іншу частину — кружечками. Болгарський перець шаткуємо жовтими і червоними смужками, а часник залишаємо очищеними зубчиками.

2. У літрову стерилізовану банку починаємо укладати всі спеції з часником і трохи моркви соломкою. Потім опускаємо кружечок кабачка і рифлені кружечки моркви.

3. На стрічку з кабачка кладемо смужку солодкого перцю і звертаємо в рулетик, який також опускаємо в банку. Робимо багато рулетиків з червоним і жовтим перцем.