Чудова закуска в банку — родзинка сімейного обіднього столу.
Інгредієнти:
- молоді кабачки — 500г
- зелень: кріп, петрушка, базилік
- часник — 2 зубчики
- морква — 150 г
- для маринаду на 0.5 літра води: сіль — 0. ст. ложки, цукор — 1 ст. ложка приправа для корейської моркви — 1 ч. ложка, оцет 9% — 20 мл
Приготування:
1. За допомогою овочерізки нарізаємо тонкі смужки (слайсы) з кабачків і моркви.
2. Як приклад, заповнюємо банку ємністю 1 літр. Спочатку на дно банки кладемо зелень:
кріп, петрушку, базилік і шматочки часнику.
3. Потім скручуємо смужку моркви в рулетик, який прикриваємо смужкою з кабачка і ще раз скручуємо.
4. Виходить так, що рулетик з моркви знаходиться в рулеті з кабачка. Скручені овочі кладемо в банку на зелень і заповнюємо так до самого горлечка.
5. Готуємо маринад. У каструлю наливаємо 500 мл води, опускаємо 0.5 ст. ложки солі, 1 ст. ложку цукру і приправу 1 ч. ложку. Розчин повинен покипіти 3 хвилини.
6. Заливаємо банку з овочами гарячим маринадом не до самого верху в межах 20 мм.
7. Прикриваємо банку кришкою і ставимо в каструлю на рушник. Наливаємо гарячу воду в каструлю по плічка. Каструлю ставимо на плиту і чекаємо закипання води. Після закипання води стерилізуємо рівно 5 хвилин, не більше.
8. Потім банку дістаємо і вливаємо оцет. І вже після цього закриваємо кришку.
9. Кришку закатуємо з допомогою ручної машинки.
10. Мариновані кабачки готові. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо рушником і так залишаємо до повного охолодження.
Красива заготовка з кабачків приємно дивує вже зараз.
Рулетики з кабачків на зиму «Пальчики оближеш» в медовому маринаді
Якщо ви хочете дізнатися пікантний смак заготовки, то приготуйте їх на зиму в маринаді з медом. Захват і здивування гостей буде вам забезпечений.
Нам знадобляться:
- кабачки — 2 сорту
- перець болгарський різного кольору
- морква
- спеції: петрушка, насіння гірчиці, перець запашний горошком, перець чорний горошком, часник
- оцет 9% — 50 мл на 1 банку
- для маринаду на 1 літр води: сіль — 1.5 ст. ложки, мед — 2 ст. ложки
Процес приготування:
1. Спочатку нарізаємо овочі: одну частину моркви нарізаємо соломкою, а другу частину — рифленими кружечками. Кабачки нарізаємо тонкими стрічками, а іншу частину — кружечками. Болгарський перець шаткуємо жовтими і червоними смужками, а часник залишаємо очищеними зубчиками.
2. У літрову стерилізовану банку починаємо укладати всі спеції з часником і трохи моркви соломкою. Потім опускаємо кружечок кабачка і рифлені кружечки моркви.
3. На стрічку з кабачка кладемо смужку солодкого перцю і звертаємо в рулетик, який також опускаємо в банку. Робимо багато рулетиків з червоним і жовтим перцем.