7. Тушкований у вині цибулю протерти через сито, викласти в каструлю і потримати на середньому вогні, додати вершки, прокип’ятити, помішуючи, зняти з вогню.
8. Свинину, розкладену на блюді, прикрасити аличею.
9. Цибулевий соус влити в сотейник, прокип’ятити, полити їм шматки свинини і аличу.
Відео про те, як приготувати м’ясну страву по-французьки в мультиварці
Виходить смачне і ніжне блюдо по-французьки.
Як правильно приготувати м’ясо по-бургундськи з грибами
Інгредієнти:
- 1 кг яловичини (шийна частина або грудинка)
- 2 столові ложки пшеничного борошна
- 2 зубчики часнику
- 1 велика головка ріпчастої цибулі, пряні трави
- 50 грамів топленого свинячого сала
- 150 грам свинячої грудки
- 250 грам свіжих грибів
- 8 дрібних головок ріпчастої цибулі
- червоне сухе вино
- вода
- мелений чорний перець, сіль
Приготування:
- Яловичину нарізати шматками і підсмажити в каструлі в розігрітому топленому свинячому салі.
- Додати борошно, дрібно нарізані часник і цибулю, ще злегка підсмажити.
- Полити червоним сухим вином і водою в рівних частинах, щоб покрити всі, посолити, поперчити, додати пряні трави.
- Свинячу грудинку нарізати кубиками і окремо підсмажити.
- Обсмажену свинячу грудинку з’єднати з кроком пункту 3.
- Каструлю накрити кришкою і залишити на слабкому вогні на 2.5 — 3 години.
- Гриби нарізати і відварити в підсоленій воді до готовності. При цьому, дрібні головки ріпчастої цибулі відварювати, не розрізаючи.
8. Готові шматки яловичини викласти на тарілку разом з грибами та цибулею і подати до столу.
Французький рецепт в духовці з грушами
Інгредієнти:
- 1.4 кг свинячого окосту без кісточки
- 300 мл сухого сидру
- 2 столові ложки кальвадос (яблучною горілки)
- 2 столові ложки рослинної олії
- 2 столові ложки сухого чебрецю
- 25 грам вершкового масла
- 1 столова ложка розчавлених ягід ялівцю
- 1 столова ложка меленого коріандру
- 4 столові ложки кленового сиропу
- 100 мл жирних вершків
- 1 їдальня ложка чорного меленого перцю, сіль
Для гарніру:
- 6 великих груш
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 50 грам вершкового масла
- сік 1 лимона
- 2 столові ложки цукру
Приготування:
- З’єднати сіль, чебрець, мелений чорний перець і коріандр.
- Втерти суміш в свинину.
- Покласти у велике блюдо і залити сидром і горілкою.
- Накрити і маринувати 8 — 12 годин в холодильнику.
- Розігріти духовку до 180 градусів С.
- Вийняти свинину з маринаду, протерти паперовим рушником досуха, маринад зберегти.
- Розігріти вершкове і рослинне масло на сковороді з товстим дном, покласти свинину і обсмажувати 5 хвилин з усіх боків.
- Перекласти у форму для запікання і запікати 30 хвилин.
- Потім залити свинину збереженим маринадом і готувати ще 1 годину, періодично поливаючи їм свинину.
- Груші очистити від шкірки і розрізати навпіл.
- Полити їх лимонним соком і покласти в каструлю з цибулею, шматочком масла, посипати цукром.
- Накрити кришкою і готувати 10 хвилин.
- Дістати свинину з духовки, загорнути у фольгу і залишити в теплому місці.
- Поставити форму, в якій готувалася свинина, на сильний вогонь, додати ягоди ялівцю, кленовий сироп і вершки і готувати 5 хвилин.