Мясо по-французьки: 9 кращих і оригінальних рецептів

7. Тушкований у вині цибулю протерти через сито, викласти в каструлю і потримати на середньому вогні, додати вершки, прокип’ятити, помішуючи, зняти з вогню.

8. Свинину, розкладену на блюді, прикрасити аличею.

9. Цибулевий соус влити в сотейник, прокип’ятити, полити їм шматки свинини і аличу.

Відео про те, як приготувати м’ясну страву по-французьки в мультиварці

Виходить смачне і ніжне блюдо по-французьки.

Як правильно приготувати м’ясо по-бургундськи з грибами

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини (шийна частина або грудинка)
  • 2 столові ложки пшеничного борошна
  • 2 зубчики часнику
  • 1 велика головка ріпчастої цибулі, пряні трави
  • 50 грамів топленого свинячого сала
  • 150 грам свинячої грудки
  • 250 грам свіжих грибів
  • 8 дрібних головок ріпчастої цибулі
  • червоне сухе вино
  • вода
  • мелений чорний перець, сіль

Приготування:

  1. Яловичину нарізати шматками і підсмажити в каструлі в розігрітому топленому свинячому салі.
  2. Додати борошно, дрібно нарізані часник і цибулю, ще злегка підсмажити.
  3. Полити червоним сухим вином і водою в рівних частинах, щоб покрити всі, посолити, поперчити, додати пряні трави.
  4. Свинячу грудинку нарізати кубиками і окремо підсмажити.
  5. Обсмажену свинячу грудинку з’єднати з кроком пункту 3.
  6. Каструлю накрити кришкою і залишити на слабкому вогні на 2.5 — 3 години.
  7. Гриби нарізати і відварити в підсоленій воді до готовності. При цьому, дрібні головки ріпчастої цибулі відварювати, не розрізаючи.

8. Готові шматки яловичини викласти на тарілку разом з грибами та цибулею і подати до столу.

Французький рецепт в духовці з грушами

Інгредієнти:

  • 1.4 кг свинячого окосту без кісточки
  • 300 мл сухого сидру
  • 2 столові ложки кальвадос (яблучною горілки)
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 2 столові ложки сухого чебрецю
  • 25 грам вершкового масла
  • 1 столова ложка розчавлених ягід ялівцю
  • 1 столова ложка меленого коріандру
  • 4 столові ложки кленового сиропу
  • 100 мл жирних вершків
  • 1 їдальня ложка чорного меленого перцю, сіль
Дивіться також:  Ліниві голубці: 5 рецептів смачної їжі з капустою і мясом

Для гарніру:

  • 6 великих груш
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 50 грам вершкового масла
  • сік 1 лимона
  • 2 столові ложки цукру

Приготування:

  1. З’єднати сіль, чебрець, мелений чорний перець і коріандр.
  2. Втерти суміш в свинину.
  3. Покласти у велике блюдо і залити сидром і горілкою.
  4. Накрити і маринувати 8 — 12 годин в холодильнику.
  5. Розігріти духовку до 180 градусів С.
  6. Вийняти свинину з маринаду, протерти паперовим рушником досуха, маринад зберегти.
  7. Розігріти вершкове і рослинне масло на сковороді з товстим дном, покласти свинину і обсмажувати 5 хвилин з усіх боків.
  8. Перекласти у форму для запікання і запікати 30 хвилин.
  9. Потім залити свинину збереженим маринадом і готувати ще 1 годину, періодично поливаючи їм свинину.
  10. Груші очистити від шкірки і розрізати навпіл.
  11. Полити їх лимонним соком і покласти в каструлю з цибулею, шматочком масла, посипати цукром.
  12. Накрити кришкою і готувати 10 хвилин.
  13. Дістати свинину з духовки, загорнути у фольгу і залишити в теплому місці.
  14. Поставити форму, в якій готувалася свинина, на сильний вогонь, додати ягоди ялівцю, кленовий сироп і вершки і готувати 5 хвилин.