15. Нарізати смачні шматочки і подати їх з грушами і ялівцевим соусом. Перед подачею до столу соус можна процідити.
М’ясо по-французьки з картоплею
Інгредієнти:
- 1 кг яловичини
- 1 пляшка червоного сухого вина
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 2 зубчики часнику
- 1 червоний болгарський перець
- 1 жовтий болгарський перець
- 2 столові ложки томатної пасти
- розмарин
- 175 грам маслин без кісточок
- 4 середніх бульби картоплі
- цедра 1-го апельсина
- лавровий лист, петрушка, мелений чорний перець, сіль.
Приготування:
- Яловичину нарізати шматками, покласти в миску і залити вином.
- Додати лавровий лист і залишити маринуватися на 10 — 12 годин.
- Перці очистити від насіннєвих коробочок і нарізати навпіл.
- У сковороді нагріти 1 столову ложку оливкової олії.
- Вийняти шматки яловичини з вина, вино не виливати, і покласти в сковороду. Смажити шматки яловичини на слабкому вогні 5 — 10 хвилин.
- Обсмажені шматки дістати з сковороди і викласти на блюдо.
- Додати в сковороду оливкове масло і обсмажити в ньому лук, часник і перці до утворення коричневого кольору — близько 5 хвилин.
- Перекласти шматки яловичини в іншу сковороду. Влити трохи вина (у якому маринувалося м’ясо).
- Поставити на вогонь і додати томатну пасту, готувати 5 хвилин, поки трохи не загусне, періодично помішуючи, додати розмарин, оливки і залишилося вино, гасити, прикривши кришкою, 1.6 — 2 години до готовності.
- В останні 20 хвилин готування додати нарізану кружальцями картоплю, посолити і поперчити.
- Перед подачею до столу додати апельсинову цедру і прикрасити зеленню петрушки.
М’ясо виходить смачним про залишає гарні спогади смаку.
Як приготувати смачну страву по-бургундськи з томатною пастою
Інгредієнти:
- 800 грам яловичини
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 3 зубчики часнику
- 1 стакан червоного сухого вина
- 1 столова ложка томатної пасти
- 1 їдальня ложка борошна
- 4 столові ложки вершкового масла
- лавровий лист, мелений чорний перець, сіль
Приготування:
- Вершкове масло розтопити в сотейнику.
- Яловичину нарізати невеликими шматками і злегка обсмажити в олії.
- Цибулю нарізати кільцями.
- Коли шматки яловичини підрум’яняться, викласти цибулю на яловичину, посипати борошном і смажити ще 10 хвилин.
- Томатну пасту розвести в вині і залити шматки яловичини.
- Додати лавровий лист, посолити, поперчити.
- Тушкувати на слабкому вогні 3 — 4 години.
- Рідина в процесі гасіння краще не додавати.
- Коли шматки яловичини будуть готові, додати подрібнений часник.
Французький рецепт готовий.
Французький рецепт в духовці — відео
Подайте готові смачні шматки з улюбленим гарніром.