Мясо по-французьки: 9 кращих і оригінальних рецептів

15. Нарізати смачні шматочки і подати їх з грушами і ялівцевим соусом. Перед подачею до столу соус можна процідити.

М’ясо по-французьки з картоплею

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини
  • 1 пляшка червоного сухого вина
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 жовтий болгарський перець
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • розмарин
  • 175 грам маслин без кісточок
  • 4 середніх бульби картоплі
  • цедра 1-го апельсина
  • лавровий лист, петрушка, мелений чорний перець, сіль.

Приготування:

  1. Яловичину нарізати шматками, покласти в миску і залити вином.
  2. Додати лавровий лист і залишити маринуватися на 10 — 12 годин.
  3. Перці очистити від насіннєвих коробочок і нарізати навпіл.
  4. У сковороді нагріти 1 столову ложку оливкової олії.
  5. Вийняти шматки яловичини з вина, вино не виливати, і покласти в сковороду. Смажити шматки яловичини на слабкому вогні 5 — 10 хвилин.
  6. Обсмажені шматки дістати з сковороди і викласти на блюдо.
  7. Додати в сковороду оливкове масло і обсмажити в ньому лук, часник і перці до утворення коричневого кольору — близько 5 хвилин.
  8. Перекласти шматки яловичини в іншу сковороду. Влити трохи вина (у якому маринувалося м’ясо).
  9. Поставити на вогонь і додати томатну пасту, готувати 5 хвилин, поки трохи не загусне, періодично помішуючи, додати розмарин, оливки і залишилося вино, гасити, прикривши кришкою, 1.6 — 2 години до готовності.
  10. В останні 20 хвилин готування додати нарізану кружальцями картоплю, посолити і поперчити.
  11. Перед подачею до столу додати апельсинову цедру і прикрасити зеленню петрушки.

М’ясо виходить смачним про залишає гарні спогади смаку.

Як приготувати смачну страву по-бургундськи з томатною пастою

Інгредієнти:

  • 800 грам яловичини
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 1 стакан червоного сухого вина
  • 1 столова ложка томатної пасти
  • 1 їдальня ложка борошна
  • 4 столові ложки вершкового масла
  • лавровий лист, мелений чорний перець, сіль
Дивіться також:  Курка в соусі теріякі — прості рецепти домашнього приготування

Приготування:

  1. Вершкове масло розтопити в сотейнику.
  2. Яловичину нарізати невеликими шматками і злегка обсмажити в олії.
  3. Цибулю нарізати кільцями.
  4. Коли шматки яловичини підрум’яняться, викласти цибулю на яловичину, посипати борошном і смажити ще 10 хвилин.
  5. Томатну пасту розвести в вині і залити шматки яловичини.
  6. Додати лавровий лист, посолити, поперчити.
  7. Тушкувати на слабкому вогні 3 — 4 години.
  8. Рідина в процесі гасіння краще не додавати.
  9. Коли шматки яловичини будуть готові, додати подрібнений часник.

Французький рецепт готовий.

Французький рецепт в духовці — відео

Подайте готові смачні шматки з улюбленим гарніром.