Блюдо виходить дуже ситним та смачним.
Баранина, тушкована з цибулею, морквою і картоплею
Для любителів баранини, цей рецепт підійде відмінно в список сімейного меню.
Необхідно:
- Баранина — 600 г
- Ріпчаста цибуля — 400 г
- Морква — 300 г
- Картопля — 300 г
- Масло, лавровий лист, мелений чорний перець, вода, сіль — за смаком
Приготування
- Молоду баранину наріжте шматочками середніх розмірів.
- У розігрітому маслі обсмажте нарізані шматочки до утворення рум’яної скоринки.
- Цибуля і морква вимийте і почистіть.
- Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
- Моркву натріть на крупній тертці.
- До шматочків м’яса додайте підготовлені цибулю і моркву обсмажте разом.
- Картоплю вимийте, очистіть і наріжте кружальцями.
- Кружечки картоплі викладіть в сковороду з м’ясом.
- Потім влийте воду так, щоб вона трохи не закрила картоплю.
- Додайте сіль, перець, лавровий лист і тушкуйте на слабкому вогні до готовності.
Приємного апетиту !
Відео про те, як приготувати яловичину, тушковану з чорносливом на сковороді
За цим рецептом можна приготувати святковий м’ясне блюдо.
Присутність чорносливу у страві додає йому тонку пікантність.
Стегенця, тушковані з овочами
Курочка з овочами виходить дуже смачно, спробуйте приготувати.
Інгредієнти:
- Курячі стегенця -1.8 кг
- Картопля — 500 г
- Цукіні — 500 г
- Дрібна морква — 500 г
- Кольрабі — 500 г
- Цибуля — 150 г
- Лимон — половина
- Вершкове масло — 25 г
- Оливкова олія -150 мл
- Біле вино — 150 мл
- Жир — 150 г
- Кунжутне насіння — 20 г
- Розмарин — 2 гілочки
- Зелень — 1 пучок
- Мелений чорний перець, сіль — за смаком
Приготування
- Обробіть стегенця, посипте сіллю і перцем.
- Сік половини лимона змішайте з 50 мл оливкової олії і влийте в стегенця. Ще додайте гілочки розмарину.
- Маринуйте стегенця протягом 1 години.
- Всі овочі вимийте і очистіть. Кольрабі і моркву наріжте скибочками.
- Цибулю і картоплю наріжте кубиками.
- Картоплю відваріть до напівготовності.
- Рослинне масло нагрійте і обсмажте в ньому мариновані стегенця з усіх боків до утворення хрусткої скоринки.
- Потім стегенця дістаньте і в утворився соку обсмажте цибулю. Потім додайте кольрабі, моркву, цукіні і розмарин. Трохи стушкуйте і влийте біле вино.
- У змащений жиром сотейник, викладіть стегенця, тушковані овочі і картопля.
- Поставте в розігріту духовку і випікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів С.
Перед подачею до столу викладіть м’ясо тушковане на блюдо. Зверху посипати кунжутним насінням. Ще полийте розтопленим вершковим маслом і прикрасьте зеленню.
Свинина, тушкована з яблуками
До готового другого блюда можна подати будь-який гарнір.