Мясо тушковане. Як смачно загасити мясо (рецепти)

Блюдо виходить дуже ситним та смачним.

Баранина, тушкована з цибулею, морквою і картоплею

Для любителів баранини, цей рецепт підійде відмінно в список сімейного меню.

Необхідно:

  • Баранина — 600 г
  • Ріпчаста цибуля — 400 г
  • Морква — 300 г
  • Картопля — 300 г
  • Масло, лавровий лист, мелений чорний перець, вода, сіль — за смаком

Приготування

  1. Молоду баранину наріжте шматочками середніх розмірів.
  2. У розігрітому маслі обсмажте нарізані шматочки до утворення рум’яної скоринки.
  3. Цибуля і морква вимийте і почистіть.
  4. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
  5. Моркву натріть на крупній тертці.
  6. До шматочків м’яса додайте підготовлені цибулю і моркву обсмажте разом.
  7. Картоплю вимийте, очистіть і наріжте кружальцями.
  8. Кружечки картоплі викладіть в сковороду з м’ясом.
  9. Потім влийте воду так, щоб вона трохи не закрила картоплю.
  10. Додайте сіль, перець, лавровий лист і тушкуйте на слабкому вогні до готовності.

Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати яловичину, тушковану з чорносливом на сковороді

За цим рецептом можна приготувати святковий м’ясне блюдо.

Присутність чорносливу у страві додає йому тонку пікантність.

Стегенця, тушковані з овочами

Курочка з овочами виходить дуже смачно, спробуйте приготувати.

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця -1.8 кг
  • Картопля — 500 г
  • Цукіні — 500 г
  • Дрібна морква — 500 г
  • Кольрабі — 500 г
  • Цибуля — 150 г
  • Лимон — половина
  • Вершкове масло — 25 г
  • Оливкова олія -150 мл
  • Біле вино — 150 мл
  • Жир — 150 г
  • Кунжутне насіння — 20 г
  • Розмарин — 2 гілочки
  • Зелень — 1 пучок
  • Мелений чорний перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Обробіть стегенця, посипте сіллю і перцем.
  2. Сік половини лимона змішайте з 50 мл оливкової олії і влийте в стегенця. Ще додайте гілочки розмарину.
  3. Маринуйте стегенця протягом 1 години.
  4. Всі овочі вимийте і очистіть. Кольрабі і моркву наріжте скибочками.
  5. Цибулю і картоплю наріжте кубиками.
  6. Картоплю відваріть до напівготовності.
  7. Рослинне масло нагрійте і обсмажте в ньому мариновані стегенця з усіх боків до утворення хрусткої скоринки.
  8. Потім стегенця дістаньте і в утворився соку обсмажте цибулю. Потім додайте кольрабі, моркву, цукіні і розмарин. Трохи стушкуйте і влийте біле вино.
  9. У змащений жиром сотейник, викладіть стегенця, тушковані овочі і картопля.
  10. Поставте в розігріту духовку і випікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів С.
Дивіться також:  Гаряче друге блюдо на святковий стіл — швидко і смачно

Перед подачею до столу викладіть м’ясо тушковане на блюдо. Зверху посипати кунжутним насінням. Ще полийте розтопленим вершковим маслом і прикрасьте зеленню.

Свинина, тушкована з яблуками

До готового другого блюда можна подати будь-який гарнір.