Мясо тушковане. Як смачно загасити мясо (рецепти)

Потрібно:

  • М’ясо (лопатка, корейка) — 600 г
  • Жир — 30 г
  • Цибуля — 75 г
  • Яблука — 200 г
  • Борошно — 20 г
  • Кмин або майоран, сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. М’ясо посипте сіллю і борошном. Обсмажте в сильно розігрітому жирі з усіх боків.
  2. Перекладіть обсмажене м’ясо в інший посуд.
  3. Влийте жир від смаження, посипте кмином або майораном.
  4. Додайте кілька ложок води і тушкуйте в закритому посуді до м’якості. При цьому, час від часу підливаючи воду.
  5. Яблука наріжте на скибочки. Попередньо приберіть барабан з насінням.
  6. В кінці гасіння покладіть нарізану кружальцями цибулю і скибочки яблук.
  7. Коли м’ясо стане м’яким, то дістаньте його.
  8. А соус протерти через сито, посоліть, заправте спеціями і доведіть до кипіння.
  9. Вынутое м’ясо наріжте навскоси поперек волокон.
  10. Укладіть скибочки м’яса на блюдо і полийте яблучним соусом.

На гарнір подайте картопля, буряк, квашену капусту або солоні огірки.

М’ясо тушковане з грибами і горіхами

Подивіться рецепт, в якому вишуканий смак грибів і горіхів приємно вас здивує.

Необхідно:

  • Свинина — 250 г
  • Горіхи — 250 г
  • Цибуля — 2 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Рослинна олія — 4 ст. л.
  • Помідори — 5 шт.
  • Гриби — 1 жменя
  • Солодкий перець — 2 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Сік 1/2 лимона
  • Зелена цибуля, петрушка, чорний перець — за смаком

Приготування

  1. Засипте горіхи в сильно киплячу воду і варіть протягом 10 хвилин.
  2. В іншому посуді розігрійте 3 ст. л. рослинного масла. Покладіть в нього дрібно нарізану цибулю, часник і нарізане кубиками м’ясо свинини.
  3. Помідори обдайте окропом і зніміть з них шкірку.
  4. Гриби наріжте тонкими скибочками. Додайте дрібно нарізану цибулю, нарізану зелень петрушки, нарізаний солодкий перець.
  5. Змішайте грибну суміш з підготовленим м’ясом і тушкуйте протягом 20-30 хвилин. Додайте сіль і перець.
  6. Коли м’ясо тушковане буде готово, то змішайте його з охолодженими горіхами.
  7. З яєць, дрібки солі і 2 ст. л. води приготуйте масу для омлету.
  8. З приготовленої з яєць маси зробіть омлет.
  9. Наріжте омлет смужками і прикрасьте ними перекладене в глибоке блюдо м’ясо і овочі.
Дивіться також:  Курка з картоплею в духовці — найсмачніші рецепти

Готову страву збризніть соком лимона і прикрасьте зеленню.

Тушковане м’ясо з кольоровою капустою в духовці

Подивіться рецепт смачного м’ясного блюда з кольорової капустою.

Інгредієнти:

  • Нежирний м’ясний фарш — 500 г
  • Цвітна капуста — 1 качан
  • Часник — 2 зубчики
  • Сметана — 300 г
  • Вершкове масло — 150 г
  • Вино — 3/4 склянки
  • Твердий сир — 200 г
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. На дно жароміцної посуду покладіть вершкове масло і розподіліть його по поверхні.
  2. Качан цвітної капусти розберіть на суцвіття і вимийте їх.
  3. Половину розібраних суцвіть покладіть на вершкове масло.
  4. Потім укладіть зверху м’ясний фарш. Посоліть його і додайте розтерті зубчики часнику.
  5. Зверху шару фаршу розподіліть другу половину суцвіть цвітної капусти.
  6. Потім все це залити червоним вином, сметаною і посипати твердим сиром.
  7. Закрийте посуд кришкою, поставте в розігріту духовку і тушкуйте до готовності.