Потрібно:
- М’ясо (лопатка, корейка) — 600 г
- Жир — 30 г
- Цибуля — 75 г
- Яблука — 200 г
- Борошно — 20 г
- Кмин або майоран, сіль — за смаком
Приготування рецепта
- М’ясо посипте сіллю і борошном. Обсмажте в сильно розігрітому жирі з усіх боків.
- Перекладіть обсмажене м’ясо в інший посуд.
- Влийте жир від смаження, посипте кмином або майораном.
- Додайте кілька ложок води і тушкуйте в закритому посуді до м’якості. При цьому, час від часу підливаючи воду.
- Яблука наріжте на скибочки. Попередньо приберіть барабан з насінням.
- В кінці гасіння покладіть нарізану кружальцями цибулю і скибочки яблук.
- Коли м’ясо стане м’яким, то дістаньте його.
- А соус протерти через сито, посоліть, заправте спеціями і доведіть до кипіння.
- Вынутое м’ясо наріжте навскоси поперек волокон.
- Укладіть скибочки м’яса на блюдо і полийте яблучним соусом.
На гарнір подайте картопля, буряк, квашену капусту або солоні огірки.
М’ясо тушковане з грибами і горіхами
Подивіться рецепт, в якому вишуканий смак грибів і горіхів приємно вас здивує.
Необхідно:
- Свинина — 250 г
- Горіхи — 250 г
- Цибуля — 2 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Рослинна олія — 4 ст. л.
- Помідори — 5 шт.
- Гриби — 1 жменя
- Солодкий перець — 2 шт.
- Яйця — 2 шт.
- Сік 1/2 лимона
- Зелена цибуля, петрушка, чорний перець — за смаком
Приготування
- Засипте горіхи в сильно киплячу воду і варіть протягом 10 хвилин.
- В іншому посуді розігрійте 3 ст. л. рослинного масла. Покладіть в нього дрібно нарізану цибулю, часник і нарізане кубиками м’ясо свинини.
- Помідори обдайте окропом і зніміть з них шкірку.
- Гриби наріжте тонкими скибочками. Додайте дрібно нарізану цибулю, нарізану зелень петрушки, нарізаний солодкий перець.
- Змішайте грибну суміш з підготовленим м’ясом і тушкуйте протягом 20-30 хвилин. Додайте сіль і перець.
- Коли м’ясо тушковане буде готово, то змішайте його з охолодженими горіхами.
- З яєць, дрібки солі і 2 ст. л. води приготуйте масу для омлету.
- З приготовленої з яєць маси зробіть омлет.
- Наріжте омлет смужками і прикрасьте ними перекладене в глибоке блюдо м’ясо і овочі.
Готову страву збризніть соком лимона і прикрасьте зеленню.
Тушковане м’ясо з кольоровою капустою в духовці
Подивіться рецепт смачного м’ясного блюда з кольорової капустою.
Інгредієнти:
- Нежирний м’ясний фарш — 500 г
- Цвітна капуста — 1 качан
- Часник — 2 зубчики
- Сметана — 300 г
- Вершкове масло — 150 г
- Вино — 3/4 склянки
- Твердий сир — 200 г
- Сіль — за смаком
Приготування
- На дно жароміцної посуду покладіть вершкове масло і розподіліть його по поверхні.
- Качан цвітної капусти розберіть на суцвіття і вимийте їх.
- Половину розібраних суцвіть покладіть на вершкове масло.
- Потім укладіть зверху м’ясний фарш. Посоліть його і додайте розтерті зубчики часнику.
- Зверху шару фаршу розподіліть другу половину суцвіть цвітної капусти.
- Потім все це залити червоним вином, сметаною і посипати твердим сиром.
- Закрийте посуд кришкою, поставте в розігріту духовку і тушкуйте до готовності.