Перець нарізаний маринований в банках — чудова заготівля на зиму. Готується вона легко і просто, при використанні мінімуму інгредієнтів.
При виконанні заготовок намагайтеся брати м’ясисті, ніжні і солодкі плоди з приємним запахом. Перець цінується тим, що при консервації і соління збереження вітамінів в ньому залишається в межах 50-80% впродовж тривалого періоду зберігання.
Значимість його як харчового продукту зростає у зимовий період і ранньою весною, коли особливо відчувається нестача вітамінів.
Для маринаду на 1 літр води:
- 250 мл — рослинного масла
- 50 г — солі
- 300 г цукру
- 200 мл — оцту 9%
- Спеції чорний перець горошком, селера, петрушка, гострий перець
- Часник — 1 головка
Спосіб приготування
1.Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо часточками. Зелень дрібно рубаємо. Очищені зубчики часнику нарізаємо пластинками.
2. Перш за все будемо готувати маринад. Для цього в каструлю виливаємо 1 літр води, додаємо рослинне масло, сіль, цукор, 10 шт. перцю горошком, перемішуємо і доводимо до кипіння. Після того як закипить маринад, проваримо його ще 3 хвилини і додамо оцет.
3. Після вторинного закипання маринаду, починаємо опускати нарізаний шматочками болгарський перець. Любителі гостренького можуть додати частину нарізаного гострого перцю.
4. Після закипання маринаду з перцем варимо 2 хвилини. Потім опускаємо нарізаний часник, зелень і варимо ще 2 хвилини. Всього варимо перець нарізаний маринований 4 хвилини і не більше.
5. Заповнюємо стерилізовані банки перцем, а залишився маринад в каструлі ще раз доводимо до кипіння і наливаємо в банки.
6. Закриваємо банки прокип’яченими кришками і перевертаємо.
7. Закутуємо перець нарізаний маринований рушником до повного охолодження.
Солодкий маринований перець 1 літрову банку на зиму без масла
Якщо за таким рецептом замаринувати плоди перцю, то виходить дуже хороший, смачний і корисний продукт.
На 1 літрову банку потрібно:
- Перець болгарський червоний — 600 г
- Оцет 9% — 50 мл
- Лавровий лист — 2 шт.
Для заливки:
- Вода — 1 літр
- Сіль — 1 ст. ложка (без гірки)
- Цукор — 1 ст. ложка (без гірки)
Приготування
- Перець потрібно очистити від насіння і вирізати плодоніжки, вимити.
- Бланшувати очищений перець в киплячій воді 3 хвилини, а потім занурити його в холодну воду на 2 хвилини.
- Нарізайте перець скибочками і укладіть в чисту банку. Додайте лавровий лист і оцет.
- Готуємо заливку. Для цього закип’ятіть воду з цукром, сіллю і відразу ж залийте перець в банку.
- Опустіть банку в каструлю зі слабо киплячій водою, накрийте кришкою і прогрійте так 9 хвилин.
- Дістаньте банку, загорніть кришкою, переверніть і укутайте до охолодження.
Приємно їсти !
Відео про те, як приготувати на зиму солодкий перець в томатному соусі
Дізнайтеся, як приготувати болгарський перець нарізаний маринований часточками в томаті. Смачний рецепт перевірений часом.
Спробуйте приготувати за цим рецептом, не пошкодуєте.
Найсмачніший маринований перець з медом
Це дуже смачна домашня консервація і особливо вона хороша до Новорічного столу.
Потрібно:
- Перець — 3-3.5 кг
- Вода — 1 літр
- Рослинна олія — 1 стакан
- Мед — 1 склянка
- Сіль — 2 ст. ложки
- Оцет 9% — 150 г
- Запашний перець горошком — 20 шт.
- Гвоздика — 3-5 шт.
- Лавровий перець — 2 шт.
Метод приготування
1. Болгарський перець беремо різного кольору, щоб він добре виглядав в баночках. Очищаємо його від плодоніжок, насіння і добре промиємо.
2. Готуємо маринад. Для цього наливаємо в каструлю воду в кількості 1 літр і додаємо в неї: рідкий мед, сіль, лавровий лист, запашний перець, гвоздику. Все перемішуємо, ставимо на великий вогонь і чекаємо закипання.
3. Після закипання зменшуємо вогонь і кип’ятимо маринад рівно 3 хвилини. Після цього наливаємо оцет і перемішуємо.
4. Потім опускаємо в киплячий маринад зі спеціями і оцтом половину нарізаних шматочків перцю. Додаємо вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 3 хвилини.
4. Потім вимикаємо вогонь, беремо чисту банку і починаємо викладати шматочки нарізаного перцю по банкам. Сильно утрамбовувати їх не потрібно.
5. Далі ставимо каструлю з маринадом на вогонь, доводимо до кипіння і опускаємо другу частину підготовлених перців.
6. Залишилися гарячим маринадом заливаємо все банки і прикриваємо їх кришками. У цьому рецепті перець нарізаний маринований підлягає стерилізації.
7. Беремо каструлю з широким дном і кладемо на дно ганчірочку. Акуратно ставимо баночки на ганчірочку і наливаємо по самі плечі гарячою водою.
8. Потім каструлю ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли вода закипить, вогонь зменшуємо, щоб кипіло потихеньку і стерилізуємо перці мариновані різані 5-7 хвилин.
9. Дістаємо по одній банки з каструлі і відразу ж закриваємо закаточним ключем. Таку ж процедуру робимо з усіма іншими банками.
10. Банки перевертаємо, дивимося на герметичність і закутуємо до охолодження.
Перець нарізаний маринований з помідорами — відео рецепт
Подивіться відео про те, як можна смачно законсервувати болгарський перець з помідорами. Заготівля виходить ароматною, розсіл смачним, а перець з’їдається навіть раніше, ніж томати.
Обов’язково приготуйте цей рецепт і результат вам сподобається !
Залишається побажати всім читачам любити перці і правильно робити консервацію на зиму.