Помідори з капустою — проста і затребувана заготівля на зиму. Заготівля найчастіше робиться в банках. Де поєднання білої капусти і червоних плодів виглядає зовні дуже красиво.
Перед шинкованием з качана капусти необхідно зняти все зелене листя, щоб відкрилася біла поверхня качана. Тому що недостиглі листя можуть надати заготівці гіркоту.
Заготовку в банках роблять способом квашення і маринування. Дуже смачно виходять салати на зиму з капустою, помідорами та іншими овочами. Рубати капусту на зиму завжди була радісна подія на Русі. Так як вона багата вітамінами і є самим бюджетним овочем для багатьох сімей.
Помідори з капустою на зиму в банках в розсолі під залізні кришки
Смачні помідори в капусті підійдуть для святкового сімейного столу.
Необхідні продукти:
- Середній качан капусти — 1 шт.
- Помідори (тверді дрібні)
- Невелика морква — 1 шт.
- Вода — 1,5 літра
- Цукор — 200 г
- Сіль — 1 ст. л.
- Оцет — 1 ст. л.
- Парасольки кропу, зубчики часнику, щіпка кориці
Спосіб приготування
- Банки ємністю 3 літри і залізні кришки стерилізуйте.
- Помідори вимийте і обсушіть.
- Потім зробіть їх шпажкою в області плодоніжки.
- Капусту нашаткуйте.
- Морква вимийте і наріжте кружечками.
- Часник очистіть.
- Парасольки кропу вимийте і обсушіть. Потім всі прянощі обдайте окропом і покладіть на дно банок.
- Потім покладіть зверху прянощів помідори з капустою.
- Потім вміст банок залийте окропом, прикрийте залізними кришками і залиште так на 25 хвилин.
- Далі воду з банок злийте і знову доведіть до кипіння. Знову залийте нею банки і залиште на 15 хвилин.
- Ще раз воду злийте і доведіть до кипіння. Ще додайте цукор, сіль і варіть 3 хвилини і влийте оцет. В третій раз залийте овочі доверху.
- Загорніть банки залізними кришками, переверніть і дайте охолонути.
- Охолоджені банки приберіть в прохолодний льох.
Відео про те, як зробити мариновані помідори в капусті на зиму
Неймовірно смачне і гарне поєднання овочів. в банках.
Така капуста, томати підійдуть до будь-якої страви.
Капуста з помідорами на зиму з аспірином
Подивіться дуже смачний рецепт. Зробіть також і вам сподобається.
Потрібно:
- Помідори — 1 кг
- Капуста — 1 кг
- Солодкий болгарський перець — 2 шт.
- Часник — 2 головки
- За бажанням можете додати оцет
Процес приготування
- На дно підготовлених чистих банок укладіть зубчики часнику і нарізану зелень кропу.
- Потім опустіть порізаний кільцями солодкий перець.
- Слідом кілька червоних плодів томатів.
- Потім руками візьміть нашатковану капусту і злегка вдавіть її в банку.
- Далі повторіть всю послідовність укладання овочів. Наприклад: зелень, часник, кільця перцю, помідори з капустою.
- Так всі банки заповнюються овочами до самого верху.
- Закип’ятіть воду і залийте нею всі наповнені банки. Можете скористатися половничком. Прикрийте банки кришками.
- Через 5 хвилин закрийте банки спеціальною кришкою з отворами і вилийте воду назад в каструлю.
- Зробіть розсіл. Для цього додайте в злиту воду з розрахунку на 3 літрову банку — 2 ст. л. цукру і 1 ст. л. солі. Ще опустіть кілька лаврових листочків і 2 таблетки аспірину. Та ще покладіть кілька горошин чорного перцю. Розсіл поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
- Залийте киплячим розсолом всі банки до верху.
- Закрийте банки кришками, переверніть догори дном і накрийте ковдрою.
- Після охолодження приберіть в прохолодне місце на зиму.
Відео про те, як зробити квашені зелені помідори з капустою
Зробіть і такий чудовий рецепт чудової заготовки.
Хочеться розповісти про одну раду, що квашену капусту краще заготовлювати на зростаючу Місяць. Так вважається з давніх часів. Зазвичай заготовки роблять по вівторках, середах, четвергах, або неділях.
Тоді капуста набуває той самий хрускіт і особливий смак, за який її всі люблять.