Помідори з капустою на зиму — прості і смачні рецепти в банках

Помідори з капустою — проста і затребувана заготівля на зиму. Заготівля найчастіше робиться в банках. Де поєднання білої капусти і червоних плодів виглядає зовні дуже красиво.

Перед шинкованием з качана капусти необхідно зняти все зелене листя, щоб відкрилася біла поверхня качана. Тому що недостиглі листя можуть надати заготівці гіркоту.

Заготовку в банках роблять способом квашення і маринування. Дуже смачно виходять салати на зиму з капустою, помідорами та іншими овочами. Рубати капусту на зиму завжди була радісна подія на Русі. Так як вона багата вітамінами і є самим бюджетним овочем для багатьох сімей.

Помідори з капустою на зиму в банках в розсолі під залізні кришки

Смачні помідори в капусті підійдуть для святкового сімейного столу.

Необхідні продукти:

  • Середній качан капусти — 1 шт.
  • Помідори (тверді дрібні)
  • Невелика морква — 1 шт.
  • Вода — 1,5 літра
  • Цукор — 200 г
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Оцет — 1 ст. л.
  • Парасольки кропу, зубчики часнику, щіпка кориці

Спосіб приготування

  1. Банки ємністю 3 літри і залізні кришки стерилізуйте.
  2. Помідори вимийте і обсушіть.
  3. Потім зробіть їх шпажкою в області плодоніжки.
  4. Капусту нашаткуйте.
  5. Морква вимийте і наріжте кружечками.
  6. Часник очистіть.
  7. Парасольки кропу вимийте і обсушіть. Потім всі прянощі обдайте окропом і покладіть на дно банок.
  8. Потім покладіть зверху прянощів помідори з капустою.
  9. Потім вміст банок залийте окропом, прикрийте залізними кришками і залиште так на 25 хвилин.
  10. Далі воду з банок злийте і знову доведіть до кипіння. Знову залийте нею банки і залиште на 15 хвилин.
  11. Ще раз воду злийте і доведіть до кипіння. Ще додайте цукор, сіль і варіть 3 хвилини і влийте оцет. В третій раз залийте овочі доверху.
  12. Загорніть банки залізними кришками, переверніть і дайте охолонути.
  13. Охолоджені банки приберіть в прохолодний льох.
Дивіться також:  Варення з обліпихи: 5 простих рецептів приготування на зиму

Відео про те, як зробити мариновані помідори в капусті на зиму

Неймовірно смачне і гарне поєднання овочів. в банках.

Така капуста, томати підійдуть до будь-якої страви.

Капуста з помідорами на зиму з аспірином

Подивіться дуже смачний рецепт. Зробіть також і вам сподобається.

Потрібно:

  • Помідори — 1 кг
  • Капуста — 1 кг
  • Солодкий болгарський перець — 2 шт.
  • Часник — 2 головки
  • За бажанням можете додати оцет

Процес приготування

  1. На дно підготовлених чистих банок укладіть зубчики часнику і нарізану зелень кропу.
  2. Потім опустіть порізаний кільцями солодкий перець.
  3. Слідом кілька червоних плодів томатів.
  4. Потім руками візьміть нашатковану капусту і злегка вдавіть її в банку.
  5. Далі повторіть всю послідовність укладання овочів. Наприклад: зелень, часник, кільця перцю, помідори з капустою.
  6. Так всі банки заповнюються овочами до самого верху.
  7. Закип’ятіть воду і залийте нею всі наповнені банки. Можете скористатися половничком. Прикрийте банки кришками.
  8. Через 5 хвилин закрийте банки спеціальною кришкою з отворами і вилийте воду назад в каструлю.
  9. Зробіть розсіл. Для цього додайте в злиту воду з розрахунку на 3 літрову банку — 2 ст. л. цукру і 1 ст. л. солі. Ще опустіть кілька лаврових листочків і 2 таблетки аспірину. Та ще покладіть кілька горошин чорного перцю. Розсіл поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  10. Залийте киплячим розсолом всі банки до верху.
  11. Закрийте банки кришками, переверніть догори дном і накрийте ковдрою.
  12. Після охолодження приберіть в прохолодне місце на зиму.

Відео про те, як зробити квашені зелені помідори з капустою

Зробіть і такий чудовий рецепт чудової заготовки.

Хочеться розповісти про одну раду, що квашену капусту краще заготовлювати на зростаючу Місяць. Так вважається з давніх часів. Зазвичай заготовки роблять по вівторках, середах, четвергах, або неділях.

Дивіться також:  Кабачки на зиму. Кращі рецепти заготовок з кабачками

Тоді капуста набуває той самий хрускіт і особливий смак, за який її всі люблять.