Жюльєн з французької кулінарії означає нарізку тонкими соломками овочів для супів і соусів. У нас в Росії називають жульєн і це слово означає теплі закуски, приготовлені на основі вершкового соусу. Такі закуски викликають інтерес і їх люблять у Росії.
Готують їх із спеціальних формочках кокотницях і подають порційно кожному гостю. Ця гаряча закуска готується швидко і легко з різних продуктів: сухих або свіжих грибів, Будь-яких видів м’яса, риби, морепродуктів, з курки, овочів і фруктів. Приготування можливо в духовці на сковороді.
У статті розглянемо найпопулярніші рецепти:
- — рецепт з грибами
- — з грибами: класичний рецепт на сковороді
- — з куркою і грибами: рецепт з фото в духовці
- — рецепт: особливий спосіб для всієї родини
- — з грибами рецепт з куркою, шинкою і маслинами
- — в картоплі з запахом лісу — відео рецепт
- — в тарталетках до свята — відео рецепт
Рецепт жульєн з грибами
Інгредієнти:
- печериці — 250 г
- яйце — 1 шт.
- сметана — 100 г
- борошно — 10 г
Приготування:
Печериці дрібно нарізати соломкою або скибочками, обшпарити і
смажити а маслі (багато) до м’якості.
Пасерувати в олії 10 г борошна, додати гриби і
викласти в кокотниці.
Потім збити 1 яйце, додати 100 г сметани, залити гриби і запікати в духовці.
залити гриби і запікати в духовці.
Порада: В масу з яйцем і сметаною можна додати тертий сир (багато) — і це буде зовсім класичний рецепт.
Як ви помітили запропонований рецепт був без цибулі.
Жульєн з грибами: класичний рецепт на сковороді
Інгредієнти:
- 500 г — свіжі гриби (печериці або білі, можна навіть сироїжки)
- 500 г — цибуля ріпчаста
- 500 г сметана
- 1 ст. л. — борошно
- 1/2 — склянки вода
- 1 — 2 ч. л. аджимо-мото
Приготування:
Дрібно порізати свіжі гриби.
Покласти в сковороду без масла, протушкувати поки не випарується рідина.
Порізати дрібними шматочками цибулю. Співвідношення цибулі і грибів 1 : 1.
Після того, як з грибів випарується вся рідина, додати рослинне масло і цибулю. Обсмажити всю масу до золотистого кольору (до напівготовності).
Потім взяти 500 г сметани. посолити, поперчити побільше. Додати столову ложку (з гіркою) борошна, перемішати і залити окропом (кількість води залежить від того який густоти ви хочете отримати блюдо) і
знову ретельно перемішати.
На сковороді обсмажені гриби і сметанний соус змішуються у великій ємності, додається 1 — 2 чайних ложки аджимо-мото і гаситься до готовності.
Блюдо готове, накладайте до себе на тарілочку і насолоджуватися його смаком. Як ви бачите цей рецепт з цибулею.
Жульєн з куркою і грибами: рецепт з фото в духовці
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе
- 300 г печериць
- 200 г цибулі
- 200 г твердого сиру
- 350 мл — 25 % вершків
- 2 ст. л. борошна
- сіль, перець — за смаком
- рослинна олія
Приготування:
Куряче філе відварити.
Цибулю дрібно порубати.
Гриби дрібно порізати.
Філе остудити, дрібно нарізати.
Обсмажити цибулю на рослинній олії, додати гриби і смажити до тих пір, поки не википить вся рідина, десь 10 — 15 хвилин.
Додати філе, посолити поперчити, перемішати, зняти з вогню.
На сухій сковороді злегка обсмажити борошно,
додати вершки, посолити. поперчити, довести до кипіння.
Потім на сковороду до вершкового соусу додати гриби та філе, перемішати, зняти з вогню.
Підготовлену масу викласти в кокотниці, посипати натертим сиром (кришкою не накривати).
Запікати в духовці при 180 градусах до золотистого кольору, близько 30 хвилин.
Жульєн рецепт : особливий спосіб для всієї родини
Інгредієнти:
- 300 г курячого м’яса
- 0.5 кг свіжих грибів
- 1 велика цибулина
- 200 г сметани (можна більше)
- 300 г твердого сиру
- рослинна олія
- борошно, сіль, перець — за смаком
Приготування:
Відварити курку до готовності (у солоній воді).
Нашаткувати цибулю, обсмажити в рослинній олії разом з промитими (але не відвареними) нарізаними свіжими грибами (посоливши і поперчив).
Далі додати ст. ложку борошна і дрібно нарізане куряче м’ясо, трохи бульйону, продовжуючи обсмажувати.
Потім все перекласти в глибоку посудину типу гусятниці (але не менше), додати курячий бульйон (щедро), сметану (так само), накрити кришкою і поставити в розігріту духовку.
Гасити недовго, хвилин 15, засипати тертим сиром, знову поставити в духовку і тримати там, поки сир не розплавиться.
Такої страви вистачить всій родині. Вживати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, кому як подобається.
Жульєн з грибами рецепт з куркою, шинкою і маслинами
Инргедиенты (на 12 кокотниць):
- 1 шт. — курка
- 200 г свіжих грибів (можна сухих — тоді менше)
- 200 г копченої шинки або окосту
- 2 шт. — головки цибулі
- 100 г сметани
- 100 г м’якого сиру
- 40 — 45 шт. — маслин
Приготування:
Відварити курку до готовності, бульйон посолити.
Протушкувати гриби (сухі попередньо замочивши), дрібно їх порізати і обсмажити з цибулею.
Готову курку розібрати і дрібно порубати. Так само дрібно порізати шинку.
У кожну кокотницу покласти в рівних частках: курку, шинку, гриби, по 2 — 3 шт. маслин і по чайній ложці з верхом сметани (саме в такому порядку).
Залити бульйоном (краще гарячим). Зверху кожну кокотницу накрити шматочком сиру, поставити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.
Готовність визначається розплавленням сиру.
Жульєн в картоплі з запахом лісу — відео рецепт
Запах лісу в такому рецепті ви відчуєте і він буде смачним.
Жульєн в тарталетках до свята — відео рецепт
Залишається побажати удачі у приготуванні таких цікавих за своїми смаковими якостями страв, під назвою «жульєн».