Шніцель: прості рецепти з насолодою смаку

Шніцель — це порційний шматок м’яса від спинної частини або від м’якоті задньої ноги свинини або телятини. Готують такі платівки м’яса натуральними або панірованими.

Існують рецепти їх приготування з рубленого м’яса.

Найчастіше, це м’ясне блюдо ресторанної кухні. В домашніх умовах його також можна приготувати і смачно поїсти.

Шніцель — «Ніжний» зі свинини

Продукти:

  • 500 грам м’якоті свинини
  • 2 яйця
  • 4 столові ложки панірувальних сухарів
  • 4 пучки часнику сушеного
  • 100 грам твердого сиру
  • сіль, перець — за смаком
  • олія рослинна

Приготування:

Свинину вимийте, висушіть і наріжте на не товсті шари = 1.5 -2 див.

Відбийте до товщини 1 см так, що шматок м’яса стає з долоню.

У мисці змішайте сухарі, часник і тертий сир.

Натріть м’ясо сіллю і меленим перцем.

Умочіть у збиті яйця.

Обваляйте щільно в сухарях і обсмажте на олії з двох боків до золотистої скоринки.

Викладіть на деко, застелене папером для випічки,

і запікайте 15 хвилин при 180 градусах С.

Гарнір подайте на ваш смак і насолоджуйтеся.

Відео про те, як смачно приготувати мармурову яловичину на сковороді гриль

Такий рецепт готується просто, м’ясо яловичини виходить смачним. Приємного апетиту !

Рецепт шніцеля без панірування з часниковим соусом

Продукти:

  • 500 грам свинини
  • 1 головка часнику
  • 0.5 склянки соняшникової олії
  • сіль, перець і зелень — за смаком

Приготування:

М’ясо відбити, натерти сіллю з перцем і поставити на годину в холодильник.

Потім обсмажити в олії на сковороді з обох боків до готовності.

Приготувати часниковий соус: очищений і дуже дрібно нарізаний часник розтерти з сіллю, додати 2 столові ложки масла.

Готове м’ясо залити часниковим соусом і посипати зеленню. На гарнір добре підходить відварна картопля. Це і є натуральний варіант приготування шніцеля без панірування.

Дивіться також:  Баклажани фаршировані — 5 смачних рецептів з баклажанів

Як приготувати шніцель січений

Продукти для 5 — 6 шніцелів:

  • 500 грам м’яса
  • 1/2 склянки сухарів
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки топленого масла

Приготування:

Пропустити через м’ясорубку м’ясо, попередньо зачистивши його від сухожиль, посолити, поперчити.

Підготовлену масу сформувати у вигляді коржів товщиною приблизно 1/2 див. Коржі обваляти в сухарях.

Потім розігріти сковорідку з олією і обсмажувати коржики з обох сторін. Шніцель рублений готовий.

Порційно викласти готові м’ясні коржі на тарілки і полити розтопленим маслом.

На гарнір — картоплю смажену або пюре, зелений горошок або інші овочі.

Шніцель, тушкований в томатній пасті зі сметаною

Продукти:

  • 750 грам м’якоті свинини (окіст)
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 100 мл рослинного масла
  • 50 грам борошна
  • 0.5 літра м’ясний бульйон або вода
  • 1/2 чайної ложки червоного меленого перцю
  • 50 грам томатної пасти
  • 200 мл сметани
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

М’ясо нарізати скибочками (по 2 штуки на порцію), відбити, посолити, обваляти в борошні, обсмажити в гарячому маслі і перекласти в іншу каструлю.

На маслі, спассировать дрібно нарізану цибулю, додати червоний мелений перець, томатну пасту, влити м’ясний бульйон або теплу воду, прокип’ятити 10 хвилин і процідити на шніцелі.

Шніцелі з соусом варити 30 хвилин. Після чого додати сіль, перець і сметану. Прокип’ятити ще 10 хвилин.

Подавати шніцель з відварною картоплею, рисом або іншим гарніром.

Рецепт шніцеля з капусти

Прошу не дивуватися й такий рецепт є. У громадському харчуванні шніцелями називають котлетообразные вироби, зовні імітують розміри, форму і вид шніцеля, але не мають з ним нічого спільного ні за складом, ні за технікою приготування, ні за смаком.

Продукти:

  • 1 кг капусти
  • 1/2 склянки борошна
  • 1/2 склянки мелених сухарів
  • 2 яйця
  • 3 столові ложки олії
Дивіться також:  Гарячі бутерброди — швидкі рецепти бутербродів на швидку руку

Приготування:

З качана білокачанної капусти зняти верхні забруднені листя, вирізати качан, залити капусту гарячою водою, посолити, варити до м’якості, вийняти капусту, покласти на сито і дати стекти воді.

Розібрати качан на окремі листки, зрізати стовщену частину стебел або відбити дерев’яним молотком, скласти кожен аркуш у вигляді конверта, обваляти в борошні, змочити в яйці, обваляти в мелених сухарях.

Потім викласти на розігріту з маслом сковороду і обсмажити з обох сторін.

Окремо подати сметану.

Куряча котлета з яйцем — відео рецепт

Вдалих і смачних страв на вашій гарної кухні.