Шніцель — це порційний шматок м’яса від спинної частини або від м’якоті задньої ноги свинини або телятини. Готують такі платівки м’яса натуральними або панірованими.
Існують рецепти їх приготування з рубленого м’яса.
Найчастіше, це м’ясне блюдо ресторанної кухні. В домашніх умовах його також можна приготувати і смачно поїсти.
Шніцель — «Ніжний» зі свинини
Продукти:
- 500 грам м’якоті свинини
- 2 яйця
- 4 столові ложки панірувальних сухарів
- 4 пучки часнику сушеного
- 100 грам твердого сиру
- сіль, перець — за смаком
- олія рослинна
Приготування:
Свинину вимийте, висушіть і наріжте на не товсті шари = 1.5 -2 див.
Відбийте до товщини 1 см так, що шматок м’яса стає з долоню.
У мисці змішайте сухарі, часник і тертий сир.
Натріть м’ясо сіллю і меленим перцем.
Умочіть у збиті яйця.
Обваляйте щільно в сухарях і обсмажте на олії з двох боків до золотистої скоринки.
Викладіть на деко, застелене папером для випічки,
і запікайте 15 хвилин при 180 градусах С.
Гарнір подайте на ваш смак і насолоджуйтеся.
Відео про те, як смачно приготувати мармурову яловичину на сковороді гриль
Такий рецепт готується просто, м’ясо яловичини виходить смачним. Приємного апетиту !
Рецепт шніцеля без панірування з часниковим соусом
Продукти:
- 500 грам свинини
- 1 головка часнику
- 0.5 склянки соняшникової олії
- сіль, перець і зелень — за смаком
Приготування:
М’ясо відбити, натерти сіллю з перцем і поставити на годину в холодильник.
Потім обсмажити в олії на сковороді з обох боків до готовності.
Приготувати часниковий соус: очищений і дуже дрібно нарізаний часник розтерти з сіллю, додати 2 столові ложки масла.
Готове м’ясо залити часниковим соусом і посипати зеленню. На гарнір добре підходить відварна картопля. Це і є натуральний варіант приготування шніцеля без панірування.
Як приготувати шніцель січений
Продукти для 5 — 6 шніцелів:
- 500 грам м’яса
- 1/2 склянки сухарів
- 2 столові ложки вершкового масла
- 2 столові ложки топленого масла
Приготування:
Пропустити через м’ясорубку м’ясо, попередньо зачистивши його від сухожиль, посолити, поперчити.
Підготовлену масу сформувати у вигляді коржів товщиною приблизно 1/2 див. Коржі обваляти в сухарях.
Потім розігріти сковорідку з олією і обсмажувати коржики з обох сторін. Шніцель рублений готовий.
Порційно викласти готові м’ясні коржі на тарілки і полити розтопленим маслом.
На гарнір — картоплю смажену або пюре, зелений горошок або інші овочі.
Шніцель, тушкований в томатній пасті зі сметаною
Продукти:
- 750 грам м’якоті свинини (окіст)
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 100 мл рослинного масла
- 50 грам борошна
- 0.5 літра м’ясний бульйон або вода
- 1/2 чайної ложки червоного меленого перцю
- 50 грам томатної пасти
- 200 мл сметани
- сіль і перець за смаком
Приготування:
М’ясо нарізати скибочками (по 2 штуки на порцію), відбити, посолити, обваляти в борошні, обсмажити в гарячому маслі і перекласти в іншу каструлю.
На маслі, спассировать дрібно нарізану цибулю, додати червоний мелений перець, томатну пасту, влити м’ясний бульйон або теплу воду, прокип’ятити 10 хвилин і процідити на шніцелі.
Шніцелі з соусом варити 30 хвилин. Після чого додати сіль, перець і сметану. Прокип’ятити ще 10 хвилин.
Подавати шніцель з відварною картоплею, рисом або іншим гарніром.
Рецепт шніцеля з капусти
Прошу не дивуватися й такий рецепт є. У громадському харчуванні шніцелями називають котлетообразные вироби, зовні імітують розміри, форму і вид шніцеля, але не мають з ним нічого спільного ні за складом, ні за технікою приготування, ні за смаком.
Продукти:
- 1 кг капусти
- 1/2 склянки борошна
- 1/2 склянки мелених сухарів
- 2 яйця
- 3 столові ложки олії
Приготування:
З качана білокачанної капусти зняти верхні забруднені листя, вирізати качан, залити капусту гарячою водою, посолити, варити до м’якості, вийняти капусту, покласти на сито і дати стекти воді.
Розібрати качан на окремі листки, зрізати стовщену частину стебел або відбити дерев’яним молотком, скласти кожен аркуш у вигляді конверта, обваляти в борошні, змочити в яйці, обваляти в мелених сухарях.
Потім викласти на розігріту з маслом сковороду і обсмажити з обох сторін.
Окремо подати сметану.
Куряча котлета з яйцем — відео рецепт
Вдалих і смачних страв на вашій гарної кухні.