Сирне печиво — це завжди м’яка, ніжна і повітряна випічка. Випічка відбувається в духовці, що зручно і виправдано. Я люблю готувати такі вироби для чаювання, щоб вносити різноманітність у страви на обід або вечерю.
Всі продукти для виготовлення ніжного тіста повинні бути кімнатної температури. Борошно пшеничне перед приготуванням тіста обов’язково просіяти. Масло і яйця потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Сир повинен бути свіжим, м’якої консистенції, з приємним запахом.
Коли вам захочеться спекти щось смачненьке до чаю, раджу, зробіть печиво з сиру.
Сирне печиво в духовці — смачний рецепт
Подивіться рецепт з самим смачним печивом з сиру.
Джерело: https://youtu.be/6pFdFAFf35I
Інгредієнти:
- Вершкове масло — 100 г
- Сир — 350 г
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 150 г
- Борошно — 390 г
- Сода — 1 ч. л.
Приготування рецепту:
У чашці змішайте сир, яйце, соду і цукор, щоб усі потім ретельно перемішати.
Можете, при цьому, скористатися блендером.
Потім частинами введіть борошно і замісіть тісто.
Почніть творити тісто спочатку в мисці, а потім продовжіть руками на столі.
Готове тісто дайте трохи відпочити в холодильнику. Накрийте серветкою або плівкою і приберіть.
Вийшло м’яке і ніжне тісто.
Після відпочинку тісто потрібно обім’яти і розділити на рівні частини.
Потім скачайте ковбаску і наріжте на однакові шматочки.
З нарізаних шматочків скачайте кульки між долоньками.
Потім умочіть металевий вінчик в какао і втисніть в тісто. Так на тесті залишається малюнок.
Знову умочіть віночок в какао і нанесіть малюнок зсунувши віночок по колу так, щоб вийшла сніжинка.
Випікайте печиво на деку, застеленому папером, протягом 15 хвилин.
У розрізі печиво видно, що воно повітряне і, значить, м’яке.
Вийшло смачне і привабливе сирне печиво.
Печиво з сиру з цукром
Печиво з цукром теж можна зробити за запропонованим вище рецептом. Тільки оформлення (прикраса) буде вже іншим.
Спосіб формування печива:
Між долоньками сплющена кульку з сирного тіста, щоб вмочити однією стороною в цукор.
За допомогою кришки від пляшки втисніть напівкруглі поглиблення в поверхню заготовки, рухаючись по колу.
Потім в центрі зробіть поглиблення пальчиком, щоб залишилася ямка.
Помістіть оформлені заготовки печива в духовку, щоб запекти до готовності.
Після повного охолодження заповніть поглиблення джемом або рідким шоколадом.
Обрана начинка чудово поєднується з сирним тестом.
Рецепт сирного печива з маком
Подивіться ще один спосіб формування печива з сиру з маком у вигляді красивого квіточки.
Спосіб формування печива у вигляді квіточки:
Візьміть чашку з дном у якого є опукле дно, щоб потім вийшов опуклий круг заготовки з тіста. Втисніть дно чашки в кульку з тіста.
Потім ножем, зробіть пелюстки квіточки, створюючи наскрізні розрізи. Пелюсток має бути парна кількість.
Двома пальчиками з’єднайте дві пелюстки, щоб зробити пелюстки більш красивими і складними.
В середину насипте мак в якості прикраси.
Запікайте в духовці звичайним способом, як в рецептах вище.
Відео про те, як приготувати сирне печиво з цукром «Трикутники»
Печиво виходить м’яким всередині і з хрусткою скоринкою зовні.
Всі запропоновані рецепти печива з сиру готуються легко і швидко. Випікайте і їжте із задоволенням.