Для соусу:
- Печериці — 150 г
- Ріпчаста цибуля — 30 г
- Коньяк — 20 г
- Вершки — 100 г
- Сіль, перець
Приготування рецепта
- Свинячу вирізку розрізати на медальйони.
- Плоди баклажан наріжте товстими кружальцями
- Нарізані кухлі і свинячі медальйони смажте на сковороді в оливковій олії до готовності.
- Потім укладіть стовпчиком на тарілці смажені баклажани з чергуванням медальйонів з свинини.
- Приготуйте соус: Для цього наріжте шампіньйони і цибулю. Потім обсмажте на сковороді, посоліть, поперчіть. Додайте коньяк і підпаліть. Потім налийте вершки і доведіть до кипіння.
Полийте блюдо соусом і прикрасьте зеленою цибулею.
Смажена скумбрія з баклажанами
Це блюдо варто приготувати і спробувати, щоб оцінити смажені баклажани з рибою.
Продукти:
- Баклажани — 800 г
- Скумбрія — 800 г
- Борошно — 60 г
- Рослинне масло — 150 г
- Часник — 1 головка
- Чорний мелений перець, зелень петрушки, сіль, томатний соус
Приготування
- Посоліть і поперчіть очищену рибу.
- Потім обваляйте її в борошні і підсмажте до золотистого кольору з обох сторін.
- Вимиті баклажани наріжте кружечками завтовшки до 2 див
- Кружечки посоліть і потримайте одну годину.
- Потім відцідіть гіркий сік і промийте їх холодною водою.
- Ще обваляйте кружечки в борошні і підсмажте з обох боків до золотистого кольору.
Смажену рибу при подачі на стіл покладіть в середину великого блюда і полийте томатним соусом.
Навколо риби покладіть смажені баклажани. Зверху посипте блюдо подрібненою зеленню і часником.
Як посмажити баклажани в панірувальних сухарях
Найпростіший рецепт, який доступний кожному.
Будуть потрібні:
- Баклажани — 3 шт.
- Яйця — 2 шт.
- Білі панірувальні сухарі — 125 г
- Пшеничне борошно — 4 ст. л.
- Рослинне масло — 1 пляшка
- Чорний мелений перець, сіль — за смаком
Приготування
- Приготуйте відразу 3 чисті тарілки.
- В одну тарілку насипте панірувальні сухарі. Іншу тарілку заповніть — борошном. У третю — вилийте збиті яйця, посоліть і поперчіть.
- Баклажани очистіть і наріжте скибочками товщиною 0.5 див.
- Потім обваляйте кожен, відповідно, в борошні, збитих яйцях і панірувальних сухарях.
- Потім обсмажте на сковороді з великою кількістю рослинного масла.
- Дістаньте смажені баклажани, посоліть, обсушіть 2 хвилини на паперовому рушнику.
Приємно їсти !
Смажені баклажани під сметанно-томатним соусом
З соусом готову страву має більш ніжний смак.
Продукти для рецепта:
- Баклажани — 2 шт.
- Цибуля — 2 шт.
- Пшеничне борошно — 3 ст. л.
- Сметана — 1/2 склянки
- Томат-пюре — 1 ст. л.
- Вершкове масло — 60 г (або 3 ст. л. рослинного масла)
Покрокові дії
- Баклажани вимийте і зріжте з них шкірку.
- Потім обшпарте і наріжте тонкими скибочками.
- Потім посоліть, обваляйте з обох сторін у борошні і обсмажте на олії.
- Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і теж обсмажте на олії.
- Далі викладіть готові баклажани на блюдо, чергуючи їх зі смаженою цибулею.
- На сковороду, де смажилися плоди, покладіть сметану, томат-пюре. Все змішайте і дайте прокипіти.