Смачно смажені баклажани на сковороді – 7 кращих рецептів

Для соусу:

  • Печериці — 150 г
  • Ріпчаста цибуля — 30 г
  • Коньяк — 20 г
  • Вершки — 100 г
  • Сіль, перець

Приготування рецепта

  1. Свинячу вирізку розрізати на медальйони.
  2. Плоди баклажан наріжте товстими кружальцями
  3. Нарізані кухлі і свинячі медальйони смажте на сковороді в оливковій олії до готовності.
  4. Потім укладіть стовпчиком на тарілці смажені баклажани з чергуванням медальйонів з свинини.
  5. Приготуйте соус: Для цього наріжте шампіньйони і цибулю. Потім обсмажте на сковороді, посоліть, поперчіть. Додайте коньяк і підпаліть. Потім налийте вершки і доведіть до кипіння.

Полийте блюдо соусом і прикрасьте зеленою цибулею.

Смажена скумбрія з баклажанами

Це блюдо варто приготувати і спробувати, щоб оцінити смажені баклажани з рибою.

Продукти:

  • Баклажани — 800 г
  • Скумбрія — 800 г
  • Борошно — 60 г
  • Рослинне масло — 150 г
  • Часник — 1 головка
  • Чорний мелений перець, зелень петрушки, сіль, томатний соус

Приготування

  1. Посоліть і поперчіть очищену рибу.
  2. Потім обваляйте її в борошні і підсмажте до золотистого кольору з обох сторін.
  3. Вимиті баклажани наріжте кружечками завтовшки до 2 див
  4. Кружечки посоліть і потримайте одну годину.
  5. Потім відцідіть гіркий сік і промийте їх холодною водою.
  6. Ще обваляйте кружечки в борошні і підсмажте з обох боків до золотистого кольору.

Смажену рибу при подачі на стіл покладіть в середину великого блюда і полийте томатним соусом.

Навколо риби покладіть смажені баклажани. Зверху посипте блюдо подрібненою зеленню і часником.

Як посмажити баклажани в панірувальних сухарях

Найпростіший рецепт, який доступний кожному.

Будуть потрібні:

  • Баклажани — 3 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Білі панірувальні сухарі — 125 г
  • Пшеничне борошно — 4 ст. л.
  • Рослинне масло — 1 пляшка
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком
Дивіться також:  Індичка на сковороді — смачні рецепти м'якої і соковитої індички

Приготування

  1. Приготуйте відразу 3 чисті тарілки.
  2. В одну тарілку насипте панірувальні сухарі. Іншу тарілку заповніть — борошном. У третю — вилийте збиті яйця, посоліть і поперчіть.
  3. Баклажани очистіть і наріжте скибочками товщиною 0.5 див.
  4. Потім обваляйте кожен, відповідно, в борошні, збитих яйцях і панірувальних сухарях.
  5. Потім обсмажте на сковороді з великою кількістю рослинного масла.
  6. Дістаньте смажені баклажани, посоліть, обсушіть 2 хвилини на паперовому рушнику.

Приємно їсти !

Смажені баклажани під сметанно-томатним соусом

З соусом готову страву має більш ніжний смак.

Продукти для рецепта:

  • Баклажани — 2 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Пшеничне борошно — 3 ст. л.
  • Сметана — 1/2 склянки
  • Томат-пюре — 1 ст. л.
  • Вершкове масло — 60 г (або 3 ст. л. рослинного масла)

Покрокові дії

  1. Баклажани вимийте і зріжте з них шкірку.
  2. Потім обшпарте і наріжте тонкими скибочками.
  3. Потім посоліть, обваляйте з обох сторін у борошні і обсмажте на олії.
  4. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і теж обсмажте на олії.
  5. Далі викладіть готові баклажани на блюдо, чергуючи їх зі смаженою цибулею.
  6. На сковороду, де смажилися плоди, покладіть сметану, томат-пюре. Все змішайте і дайте прокипіти.