Варення з пелюсток троянд — 5 рецептів в домашніх умовах

Зробіть заготовку і поділіться своєю думкою.

Відео про те, як приготувати варення з рожевих пелюсток чайної троянди

У домашніх умовах це чудова заготівля на зиму робиться легко і швидко.

Вміст баночок виходить ароматним і дуже красивим.

Варення з пелюсток троянд, перетертих з цукром (без варіння) в домашніх умовах

Цей спосіб відрізняється тим, що нічого не потрібно варити. Пелюстки зберігають свої цілющі властивості. У квіткових магазинах пелюстки не купуйте, так як вони можуть бути вирощені з хімікатами.

Спосіб приготування

1. На кожні 100 г пелюсток буде потрібно: 1 стакан цукру і сік половини лимона.

2. У нашому рецепті заготовлено 400 г пелюсток.

3. Засипаємо троянди цукром і вичавленим соком лимона. Пам’ятаємо про співвідношенні обсягів.

4. Починаємо перемішувати масу рукою, щоб з пелюсток троянд вийшло побільше соку. Залишаємо так на 5-6 годин.

5. Минув час, маса зменшилася вдвічі і з’явилося багато сиропу. За допомогою блендера подрібнюємо вміст в однорідну масу.

6. Перекладаємо варення (без варіння) в банку. Залишилося ще, щоб спробувати.

7. Засипаємо зверху цукром. При вживанні, всякий раз, залишилася масу посипайте цукром.

8. Банку закрити кришкою. Заготівля на зиму з пелюсток троянд готова.

Приємно їсти !

Відео про те, як приготувати варення з троянд за старовинним рецептом

У заготівлі виходить приємний рожевий колір з великою кількістю сиропу.

Обрізайте троянди разом з пелюстками і готуйте варення з пелюсток троянд. Масові заготівлі йдуть в липні місяці, встигайте.

Дивіться також:  Перець на зиму: Як приготувати болгарський перець на зиму в банках