Варення з полуниці. Як зварити його густим з цілими ягодами

Варення варять з збільшеною кількістю цукру приблизно на 10 % порівняно з приготуванням пастеризованого варення. Після цього, в охолодженому вигляді готове варення розфасовують у сухі чисті банки. На варення накладають гурток чистого паперу, змоченою в спирті або горілці.

Зверху банку накривають папером і щільно обв’язують шпагатом. Смак, аромат, колір і консистенція такого варення гірше, ніж пастеризованого або варення гарячого розливу, так як для його зберігання потрібне більш тривале варіння. Крім того, воно може заграти і засахариться при зберіганні.

Після того, як ви побачили класичний підхід до способів варіння варення, і розуміння теми з’явилося, розглянемо різні рецепти. У них з часом господині внесли свої сучасні зміни.

Як варити варення з полуниці, щоб ягоди залишалися цілими

Продукти з розрахунку:

  • на 1 кг полуниці
  • потрібно 1 кг цукру
  • 0.5 склянки води

Приготування рецепту:

Полуницю перебрати.

Відокремити стеблинки разом з чашками.

Приготувати сироп (див. по тексту вище), зняти з вогню і опустити в сироп ягоди. Посуд обережно струсити, щоб ягоди поринули в сироп і на слабкому вогні варити до готовності.

Якщо ягоди полуниці дуже соковиті, треба перед варінням покласти їх на блюдо, засипати половиною кількості цукру, взятого для варіння, і поставити на 5 — 6 годин у прохолодне місце. Після цього злити сік, що утворився, додати в нього інше кількість цукру і зварити сироп без додавання води.

Будьте уважні, робіть правильно і ягоди полуниці буду цілими.

Варення з полуниці з цілими ягодами

Продукти з розрахунку:

  • на 1 кг ягід
  • 1 кг цукру

Приготування рецепту:

Ось такі гарні ягоди полуниці будемо зараз обробляти і варити на зиму. Наша мета — ягоди повинні залишитися цілими.

Дивіться також:  Соус томатний на зиму — домашні рецепти соусу з помідорів

Стиглі, але щільні ягоди миють,

очищають від чашолистків,

Підготовлені ягоди — засипаємо цукровим піском

посипають цукром і витримують протягом 4 — 5 годин у фарфоровій, алюмінієвої або емальованому посуді.

Сік, що виділився з розчинився цукром зливають у посуд, в якій передбачається варити варення,

і кип’ятять протягом 10 хвилин.

Полуницю варять і знімають піну

Потім сік кладуть ягоди і продовжують варити ще 15 хвилин, знімаючи пінку. Розкладаємо в чисті банки і закриваємо.

Вихід варення 1.2 — 1.5 кг.

Варення п’ятихвилинка з полуниці

Цей спосіб дозволяє консервувати ягоди полуниці на зиму із збереженням високих якостей. Спосіб гарячого розливу нескладний. Просто в самому кінці процесу банки переверніть догори дном і укрийте теплою дрібницею.

Продукти:

  • на 1 кг ягід
  • 0.5 — 0.7 кг цукру

Приготування: